reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

My tez wróciliśmy od lekarza - ta chrypka u Oskara to lekkie zapalenie krtani i strun głosowych. Mam dawac dalej to co dawalam do tej pory. Lekarka - fantastyczna.Spytałam szczepienie piatkowe i powiedziała że absolutnie - że po trzydniówce odczekać 3 tyg a moja pediatra w czwartek powiedziała że ona nie i widzi problemu i w ten piątek miałam iść na szczepienie. Nie podobało mi się to i stąd moje dzisiejsze pytanie do tej lekarki. Mialam czuja - ach ta mamina inuicja. Idę poczytać co tam u was. Spokojnych nocek

agusia44 - synek sliczny, dobrze że wyjazd okazał się nie najgorszy
zdec, Magda - superaśne zdjęcia maluchow:)
kajdusia - Małgosia przyzwyczai się do nowych potraw i będzie ok

a zapomniałam pytałam jeszcze o ten strajk głodowy - i powiedziała mi że to tak bywa po trzydniówce więc już się uspokoiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
no wkońcu mały zasnął to mogę trochę poczytać bo wcześniej mi nie dał moje dzieciaki też mają glac jak stodołę i się nie przejmuję są po prostu duzi ale mają po kim:-D
anik z tego co wiem to po leczeniu antybiotykami i poważniejszych przeziębieniach lekarze odradzają szczepienia to co za lekarka z niej:szok:

zdec - moja tez miała robione USG głowki zaraz po urodzeniu...bo lekarka stwierdziła miękkie kości potylicy...i wszystko było ok...!!! Także spokojnie i powodzonka!!!
konniczynka - gratki z okazji stypendium!!!Na co wydasz tyle kasy???
Anik - szybkiego powrotu do zdrowia dla Oskarka...Wygląda na to że warto pytać...!!!

kajdusia - u mnie mąż i teść to raczej wysokie czoła mają, niż duże głowy:-D:-D:-D Jesteśmy na centylu 97%.

Anik79 - bardzo dobrze że trafiłaś do kompetentnego pediatry, bo jak widać lekarz lekarzowi nie równy a matka i tak swoje wie;)

Dobra uciekam spać, wpadnę do was w nocy:-D:-D
Życzę wszystkim jak najwięcej godzinek przespanych;-)

zdec - i moje kciuki za usg możesz uważać za zacisnięte:-)będzie dobrze

wracając do dzisiejszej lekarki - powiedziała że Oskar wygląda na roczne dziecko:szok:ale mam się tym nie przejmować - nie jest gruby - bo jest jak to określiła - proporcjonalny:-)

zdec - i moje kciuki za usg możesz uważać za zacisnięte:-)będzie dobrze

wracając do dzisiejszej lekarki - powiedziała że Oskar wygląda na roczne dziecko:szok:ale mam się tym nie przejmować - nie jest gruby - bo jest jak to określiła - proporcjonalny:-)

Anik to mój Natan ma odwrotnie, nie należy do dużych dzieciaczkow, ale mysle ze to dlatego ze maly sie urodzil bo mial zaledwie 48cm i 2770g, co dziecko to inaczej :)

Kajdusia przepraszam ale przez ten jeb...śnieg net mi zamula bo mam radiówkę;)
Ten harley kupilismy chrześniakowi który ma 1,5 roku w sumie w marcu bedzie miał 2 latka;)Zapewne i tak będzie miał radochę;)

Agi78 Ciężki wybór, tyle kasy to mam duże możliwości:-D
Anik Będziesz miała w domu świetnego pomocnika, niedługo to już pewnie będzie ci pomagał meble przestawiać :-)
Nadika Cieszę się, że kupa w końcu normalnie zrobiona:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie -plastelino kupka , tego pojęcia mi brakowało. Czy to normalne? Bo ja się troszke martwię. Konsultowała któraś tę konsystencję z lekarzem?

Natan ponad m-c robi takie kupki ale sie przy tym dość często męczył, ja byłam z nim u pediatry i musiałam odstawić takie produkty które mogą zatwardzać stolec, ale nie widziałam poprawy, Dzisiaj zrobił piękną kupkę bez męczarni i wkońcu normalnej konsystencji (nie twarda).
Od trzech dni podaje mu probiotyk i myślę że on pomaga.

Do góry