reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witojcie dziołchy!!!!
My dziś spaliśmy do 8.00..Młoda zasnęła o 21.00 i przespaaaaała całą noc.....Tata poszedł do pracy a my jeszcze gniłyśmy troszkę w łóżku...wygłupy, przytulanki, zabawy.....bo już jutro rano tego nie będzie :-(....Na szczęście piątek i weekend wolne......
kajdusia - moze to właśnie ząbki????U nas jak szły to Pola za nic nie chciała butli....a teraz nie da się jej wyrwać....A łyżeczką np. kaszkę???? Ja tak robiłam bo zal mi było za każdym razem 3/4 mleka wylewać....więc robiłam jej kaszę i kaszę zjadała...A może to też jakiś skok rozwojowy???? Skoro zmieniła tryb spania...A może po prostu tęskni za mamą...Wróciłaś do pracy i mała musi się przyzwyczaić że częściej mamy nie ma....skoro chce być tak blisko Ciebie.???? Aco do płaczu i krzyczenia...to jak Polcia miała ten okres buntu miałam podobnie....To naturalne...chcemy dla dzieci jak najlepiej a jak czujemy się bezsilne...musimy jakoś odreagować!!!! Nie dręcz się!!!!
badaicka - ależ fajnie zobaczyć Filipka...Słodziaczek.....
lena - moja na słoikach więc chyba :-) nie solę....ale tak jak pisała perfecta....jak je z nami obiad tzn ziemniaki to my jemy oczywiście solone więc i ona też...to samo z masełkiem na chlebek...mamy solone....
zyrraffka - jak mój zięć....Nadal gilusy z noska wyciekają!!!!????
eagle - jak Tomeczek i Asia???? Mam nadzieję że już lepiej.....i rozumiem co czujesz z tym odstawianiem od cycka....JA karmiłam Polę tylko niecałe 3 miesiące....i jak przestałam ( bo mała nie chciała ciągnąc) to ryczałam 2 dni za każdym razem jak dawałam jej butlę...Ale będzie dobrze!!!!Nie zabraknie przecież bliskości podczas zabaw i przytulanek!!!!
emalia - mam podobny problem jak Ty.....:-D...Chociaż dziś już jest lepiej niż wczoraj...hihihi....:-D
perfecta - mój przez BB to tak rzadko siedzi na kompie, że szok...Ciągle ja go okupuję....Ale pewnie od jutra sobie nadrobi....hihihihihihi
Jasiu, Oskarku i Kamilku,
zdrówka, szczęścia i samych radości
w życiu!!!!
Rośnijcie zdrowo chłopaki-słodziaki!!!!
Ciotka z Polcią!!!

reklama
Dzien dobry! Ale u nas pieknie, kuchnia tonie w sloncu, ma byc dzis 12 stopni wiec bedzie extra dlugi spacerek :-)

My dzis tez pospalismy do 8.30 wiec humorki dobre
Kajdusia mi to troche wyglada na bunt przez to ze zaczelas chodzic do pracy plus byc moze zabki i Malgosia czuje sie podwojnie smutno..piszesz ze nie pije 9godz ale je cos w tym czasie?? Moze niech R lub niania robia jej troche rozwodnione porcje zeby troche plynow dostala. U nas tez byly takie dramaty przy cycu ale teraz jakos to minelo i pije na chwile obecna 2 razy w nocy. Mam nadzieje ze sie wam to szybko unormuje, przytulam mocno:sorry:

eagle moze to tylko przez chorobe Tomus mniej pije..? Moze mu sie "odwroci". To wtylanie jest rozkoszne, wyobrazam sobie ze moze tego brakowac..chociaz na chwile obecna ci zazdroszcze i chcialabym zeby Lili sie samoistnie cyc odechcial:baffled:

Lena ja czasami odrobine sole, i sypie czesto ziolka bo wtedy lepiej jej wchodzi, a z naszego talerza zje wszystko wiec czesto robie dla nas lekko mdlawe wersje zeby Lila sobie podjadla

Zdrowka dl a wszystkich nadal chorujacych±!!
Najserdeczniejsze zyczenia dla
Jasia, Oskarka i Kamilka,
gdzie sie gosiagro ukrywa>:-p

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki
ja obudziłam sie rano z anginą;-( nie wiem jak i skąd, od lat nie byłam przeziebiona a tu przełknąć nic nie moge ;-((( mąż został w domu i zajmuje sie małą a ja zostałam w łóżku bo ledwo żyje :-(
Sonia szczesliwa bo tatuś kupił jej do pokoiku piękny dywan Hallo Kitty ,mieciutki i kolorowy ,mamy wszedzie panele a chciałam zeby miała ciepło jak sie bawi na podłodze. raczkuje wszedzie, otwiera szafki, bawi sie garnkami itd, trzeba miec oczy na około głowy;-)
co do jedzenia to apetyt ma niesamowity, wczoraj zaprosiłam dziadków na obiad i mała jak zobaczyła ze jemy to buzie otwierała jak hipopotam ;-)) zjadła kurczaczka i ziemniaczki ze szpinakiem :-)bo fasolka nie dla niej.

Załączniki

• 2011-03-01 13.58.31.jpg
    2011-03-01 13.58.31.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 47
Koriander - jestem, jestem:-D:-D
Jestem dziś trochę przejęta, bo znalazłam powód do wyjścia z domu i znalazłam osobę do konwersacji z angielskiego;-) trzeba się przygotować do powrotu do pracy:tak::tak: ciekawe co tam ja dziś wyspikuje:eek::eek:: a jeszcze laska nie zna zbyt dobrze polskiego, to się będę produkować:szok::szok: mam nadzieję, ze się jakoś dogadamy:laugh2::laugh2::laugh2: jak coś będę rysować:confused2::confused2::rofl2::rofl2:
jeszcze szukam kogoś do Niemca, może wrocławianki kogoś polecą?;-)

Lena - ja czasami troszkę soli dodaje dla smaku

Klementinka - dobrze, ze kontrola wypadła pomyślnie:tak:

kajdusia - myślę, ze dziewczyny mają rację, twój powrót do pracy, może ząbki, wszystko się nałożyło, przytulam i mam nadzieję, że to chwilowe!

Perfecta - u mnie tylko to ostatnie się zgadza, czyli Wojewódzki na którym i tak zasnęłam;-)

eagle - bardzo długo karmiłaś Tomeczka, na pewno będzie brakować i przytulać i tak się dalej przecież będziecie:tak:

Agi -trzymam za jutro kciuki!!!

liliti - dywanek śliczny:tak:

Madzia
- co u was????

kasiajanicka
- trzymam kciuki żebyście w piątek wyszli!

Sto lat dla Kamilka, Oskarka i Jasia!

Kurcze, coś się czerwcówki wykruszają powolutku... gdzie Ewela, Kreatorka, Avena, Agast, Kpi, Cobra, Karo, Bbutterfly, Ola_Fasola, Stella... i pozostałe dziewczyny???

LENKA- pamiętam jak to by było wczoraj. Te twoje marudzenie i jęczenie :) Fajne czasy :)

Wszystkiego naj naj dla Jasia , Kacperka i Oskarka!!! Sto lat kochane łobuziaki :)

Idziemy na spacerek. Szkoda pogody na siedzenie w domu :-)

Aga- razem będzie nam razniej ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
liliti-ale mi się podoba dywanik:tak:

A ja witam po marnej nocce dziewczyny nadal gorączka na noc nieduża ale zawsze Marysia tak się kręciła i rzucała w nocy i budziła mała jak do jutra nie będzie lepiej to ide do lekarza bo to juz dzis trzeci dzień to niech osłucha

Najlepszego dla miesięczniaków!

Do góry