reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Nadika i jak tam temeratura? kurcze bo u nas chyba rosnie...;/ przed snem miala juz 37,4 i juz budzi sie co chwile,wogole od paru dni jest niespokojna...kurcze a moze to te 5 zabki wychodza?...

Natan jak sie obudził to miał 38,7 próbowałam mu podac nurofen ale od razu zwymiotował :/ po godzinie podałam drugi raz i od razu zadziałał i temperatura spadła. Przed snem nie miał temp więc narazie jest ok, ale coś czuję że będzie wzrastać bo co chwile zaglądam do niego i chyba jest coraz cieplejszy :/ Nawet byłam z nim dzisiaj popołudniu w ośrodku ale jak zobaczyłam ile chorych dzieci w poczekalni to pojechałam do domu. Przeczekam noc jak się znów temp pojawi to jutro od rana pojade do ośrodka. natan widział się w niedzielę z kuzynkami i one w poniedziałek dostały anginę, dzwoniłam do siostry to miały podobne objawy do Natana :///

Na bunty i zrozumienie naszych prawie już dwulatków polecam książkę JĘZYK DWULATKA,zaczęłam czytać i jest bardzo fajnie napisana.

reklama
Nadiko mam tez ta ksiazke ale niestety nie doczytalam jej do konca;/ musze sie za nia wziasc:)
Wiesz co my tez mielismy gosci i przyjacioka byla w poniedzialek u lekarza antybiotk na gardlo dostala...i pewnie od niej sie zarazila;/;/;/ za chwile pojde i zmierze jej, jak sie przebudzi dam Nurofen jak bedzie powyzej 38.

dziewczyny jutro jest repotraz w Uwadze na TVN o Madzi

Pierwsza :-D
Żyrafciu przepraszam że znów zajęłam Ci miejsce na podjumie:-p
Jadę dzisiaj na rtg Trzymajcie kciuki za mój kręgosłup:-D:tak:
Miłego dnia

Pierwsza :-D
Żyrafciu przepraszam że znów zajęłam Ci miejsce na podjumie:-p
Jadę dzisiaj na rtg Trzymajcie kciuki za mój kręgosłup:-D:tak:
Miłego dnia

druga

trzymam mocno :-)

miłego dnia!

wczoraj miala poczytać i zasnęłąm przy tv. Od kilku dni zasypiam ok. 21, mąż mnie budzi po 23 że mam się kłaść normalnie do łóżka, ide nieprzytomna do łazienki umyć się. nie wiem co sisę ze mną dzieje:-D

nosz.... myślałam że dzisiaj jest tłusty czwartek a to dopiero za tydzień, zresztą na pocieszenie mogę kupić sobie pączka :-D z adwokatem:-D

Ostatnia edycja:
Witam sie trzecia:)

U nas nocka spokojna:) temperatura niebyla wyzsza niz 38 wiec obylo sie bez lekow na zbijanie temp.... mysle czy isc do lekarza i pchac ja w te zarazki...;/ ma kaszel moge jej podawac Stodal? jesli by nie bylo poprawy przez pare dni to pojde, co wy o tym sadzicie?

Witamy
Perciu trzymamy mocno
Nadika jak Natanek???
zyrafka i inne dziewczyny!!ja już sie przekonałam i moja kolezanka potwierdziła na przykładzie swojego dziecka., że kiedy jest pełnia dzieci staja się okropne...i coś w tym chyba jest...przynajmniej u bliźniaków:-D i widze że nie tylko

Kolenderka jak tak się wczasujecie?czy z grubej rury się remontujecie??
Gosiagro jak Maja? no i kiedy na swoim będziecie?jak remonty???kurde mnie chyba też to nie dlugo czeka aż boje się mysleć:-D
Emalia jak autko sie sprawuje?dzieciaki zdrowe??
Liza ja to Cię podziwiam bo ja o 3 dziecku nawet narazie nie chce myśleć...a jak wyobraże sobie posyłanie do szkoły moich chłopców to az gesia skórka:-D (wydaje mi sie ze będe codziennie wzywana do szkoły:-D )
Julia jak Melka? Sukienki na razie nie szukam bo najpierw trzeba znaleść zespół, wpłacic zaliczke za salę i kamerzyste z fotografem... a Wy w piatek bierzecie ślub??

Kochaniutkie me we wtorek przyjeżdżaja do nas moi przyszli teściowie...I muszę zrobić cos pysznego do jedzonka, bo mój teściu dobrze gotuje, więc nie mogę odstawic lipy:-D no i moja prośba do Was: Dajcie jakieś fajne pomysły co by tu zrobic..??Nie muszą to byc potrawy wyszukane, moga byc proste, ale smaczne:rofl2: no i jakieś ciacho, może sernik?

Hejka

Perfecta&&&&&& ;-)
Zyraffcia no ciaza daje sie we znaki pewnie :-) musisz duzoodpoczywac :-)
Julia wiesz co mozesz zorbic syrop z cebuli i malej dawac ;-) moj Miki gouwielbia i 3xdziennie po 2lyzki stolowe dawalam mu :-D
Milusia hehehe:-D no moze chlopaki beda spokojniejsi potem (marzy) :-D warto miec taka nadzieje :happy: napisz co preferujesz do ugotowania?? moze kluski ślaskie z sosikiem i surówką z kiszonej kapustki? ale to tak oiadowe danie :-)

Tak dzis jest w UWADZE o Madzi... zamierzam ogladac,zreszta codziennie w Fakty po Faktach rozmawiają o tym wszystkim co policja zrobila i o tym konflikcie z Rutkowsiak i tez ogladam :tak:
Mroźno cos dzis... ;P brrrrrrrrr.... ja chce wiosneeeeeeeeeeeeeee............... :dry:

Perfecta trzymam kciuki za rtg:)!!!!

Milusia tak wzielismy piatek poniewaz ten hotel wszystkie soboty w pazdzierniku mial zarezerwowane;/ sobota byla tylko w listopadzie;/ a to juz o wiele zimniej napewno bedzie;/
I jak wam idzie szukanie zespolu? a wiecie juz gdzie bedziecie mieszkac po slubie?
A co do kuchni nie pomoge, bo az taka dobra kucharka nie jestem;p moze pomysl o jakiejs zapiekance lub o lassani?(niewiem czy dobrze to napisalam)

Liza a jak robi sie ten syropek? bo szczerze ja tylko za dzieciaka musialam go jesc, a potem za chiny nie otwarlam buzi na ten syrop hehe;p

Nadika jak tam nocka wam minela?
Amelia nie chciala wizasc do ust Stodalu ale wafelek ja przekonal:-D

eh ja jakos nie mam humoru na pisanie
te wszystkie wiadomosci o dzieciach rozwalaja mnie psychicznie
wczoraj tutaj mowili o rodzicach, nie, tak nie mozna ich nazwac, o parze, ktora -UWAGA TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH-
zrobila sobie dziecko zeby facet mogl spelniac swoje perwersyjne zboczone zachcianki, wykorzystal 5 tygodniowe dziecko
ja pierdziele, to sie w glowie nie miesci, dlaczego zaden grom z nieba na nich nie spadnie?
jestem za kastracja takich bydlakow
najgorsze ze jemu grozi 15 lat a tej babie max 5, co to za prawo

reklama
Witam kochane mamusie.

U nas sypie od rana. Miałam jechać na zebranie do Oli ale du..., bo mam letnie opony a do 16-ej to nas pewnie zasypie na cacy :-(

Eagle, Milusia- :* :* :* Kochane wy moje. U nas odpukać wszyscy zdrowi. Autko jeździ aczkolwiek nie starczyło nam kasy na opony zimowe i K stwierdził ,że już nie ma sensu już na koniec zimy kupować , więc w marcu zakupimy letnie nóweczki. Czasu brak, bo Jasiek to chodzący armagedon. Nie śpi w dzień, a wieczorem walczymy z usypianiem w łóżeczku bez barierek ( mieliśmy taki model rozkładany). Co do smoczka , to po dwóch tygodniach męki z zasypianiem poddałam sie i daję mu tylko do spania. Dostaje dyda już w łóżeczku jak pije flaszkę i zaraz rano chowam i jest spokój. Wczoraj wyszła nam ostatnia trójeczka!!! No i z nowości , to mój K chyba "już" odpoczął po remontach zeszłego roku i wczoraj przygotowaliśmy korytarz ( który się mega zagracił ) do tynkowania i kafli. Więc zaś w domu sajgon. Ale cóż , trza przeżyć :) Tyle o sobie:tak:

Milusia- a oni na obiad przyjadą czy wieczorem? U nas ostatnio króluje Snikers. Dwa dni temu moja mama pierwszy raz robiła, tzn miała taki zamiar, ale jak jej zaczęłam pokazywać co i jak to zrobiłam jej ciasto na gotowe. Polecam. Przepis mogę wysłać.
Do tego jakaś sałateczka, może z makaronu ryżowego, do tego jajka w sosie tatarskim posypane żółtym serem i udekorowane brokułem i pomidorem :) No i coś na ciepło, ja bym chyba zrobiła skrzydełka i pałki upieczone w piekarniku, albo roladki z piersi z serem.
poza tym cieszę się ,że tak wszystko fajnie sie układa, a data piękna :)
Pytałaś o kamerzystę. Ja nie wyobrażam sobie wesela bez kamery, a ostatnio strasznie mi sie podoba robienie teledysków slubnych i powiedziałam juz mojemu ,że jak bedzie na stac kiedys na ślub kościelny i wesele to takie coś sobie zrobimy :)

No i najważniejsze. GRATKI sukcesów kibelkowych!!!!! Oby tak już zostało. Może są z nich łobuzy ale za to bystre :)

Anecznik- miło Cię tu widzieć;-)
Zyraffka- jak się dzisiaj czujesz? Przeszły zawroty?
Nadika- co u was? Jak tempka, poszła precz? U nas też ostatnio pojawił się problem z suchymi polikami Jasia. Taka ala skorupka się zrobiła. No my smarujemy tłustymi kremami, szczególnie przed wyjściem na dwór.
Liza- super ,że gromadka zdrowa. Jak Hania w szkole sobie radzi?
Iza- witamy kochana. Fotki superowe. Widać ,że wszyscy zadowoleni i wyjazd się udał :)
Kasiek- zdrówka dla Was! Interes na pewno się szybko rozkęci. Wiosna już blisko. Będzie OK. Trzymam kciukaski &&&
Julia- a co u was dzisiaj? Jak Melka?
Percia- trzymamy mocno kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lencja- dzięki za nazwe kremu, muszę poszukać u nas.
Eagle- mordeczko kochana, już pewnie odliczasz dni. Dzidzia już spora :) A data którą wybrałaś piękna, tylko żeby się tak dało zaplanować;-)
Gosia- co u was?
Zdec- a jak tam Natalka, pogromczyni kotów ?:-D
Hefi- hop hop
Olavip- jak się czujemy?
Milka- jak chłopaki?
MagdaM- zaglądasz tu jeszcze?
Agi- Jak tam Polusia, co w pracy?
Lenko- ty też ucichłaś mordeczko. Co tam U was?
Ewa- meldować się!!!
Klementinka- masakra!!!!!!!!!! Takich ludzi powinni od razu na krzesło!!!!!!!!!!! Powinni przywrócić karę śmierci w ekstremalnych wypadkach, i ten właśnie taki jest. A co u was? Dzieciaczki zdrowe? Jak Jeremi siłacz mały ?
Wszystkim chorowitkom zdróweczka.

Ostatnia edycja:
Do góry