reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Zdec to zaszalaslas sobie z tymi garnkami:) a jak cos sie nam nalezy;p
Przed telewizorem? hehe dobra jest;p
AMeli sie to nie zdarza...od jakiego czasu tez mamy bunt,moze bardziej rzucanie sie z rekoma na mnie;/ ciagniecie za wlosy i itd...czekam na odcinki superniani:)

Olavip mam nadzieje ze uda ci sie dotrwac o konca:) az maz przyjedzie i czasem juz go nigdzie nie posylaj !:)

Wyobrazcie sobie ze 2 tyg. oddalam PIT a w piatek juz mialam zwrot podatku:) teraz czekamy za kasa P.:):):)

reklama
Witam sie na chwile wieczorkiem

Piszecie o buntach dzieciaczkow- Ignas tez dziś dal mi w kość, wyrwał mi chybaze 100 włosób i bił po twarzy- nie wiem co mu sie stało :(, wczesniej nigdy tak sie nie zachowywał :( A jak sie juz upokoil po przyjściu do domku to zajadł cała miske zupki, parówkę, 2 jabłka, 2 kromki chleba i teraz wypił mleko i poszedl spać. Czy oni go w tym żłobku głodzili????

Eagle- śliczna dzieciaczki. A Tomus i Asia jacy szczęsliwi z Michasiem :)

Koriander- dzisiaj był w klubie ale nie chciał zostac, plakal i podobno przez cały dzien był markotny i popłakiwał. Kutro chcę pojechać z rana do J&M na 1-15 z nim a potem spowrotem do klubiku bo tak od razu nie zostawię go w obcym miejscu. Naszczęście kierownik zgodzil sie zebym mniej pracowała godz w tym tygodniu a potem jakos odpracuję. Jutro albo pojutrze spotykam sie z Jolą (umawiamy sie na spacerek) może do nas dołączycie???

Zmykam narazie bo gotuję ogórkową, musze jeszcze ogarnąc mieszkanie , uszykowac nas na jutro :(Dopiero pierwszy dzien nie ma T. a ja już wykonczona jestem. Najgorsze to to ranne skrobanie szyb :(

Hej. Dołączam do grona mamusiek i ich zbuntowanych dzieci... niesamowite... dzień w dzień coraz gorzej. No i do tego moje dziecko nie chce nic jeść w żłobku już od kilku dni, wraca do domu i pochłania takie ilości obiadu że sama bym tyle nie zjadła!!!! Coś się żłobek Damisiowi znudził, jest bardzo marudny, popłakuje i nie chce spać... Pan właściciel mówił że może pora zrobić przerwę...??? jak myślicie? co miał na myśli??? nie rozumiem tego, czyli nie chcą Damisia i jego jęczenia czy chcą dobrze dla dziecka... wkurzyło mnie to

MOja kumpela na porodówce, teraz straciłam z nią kontakt więc czuję że może już się coś dzieje!!! cieszę się jak głupia, bardzo to przeżywam, w końcu 20 miesięcy temu, byłyśmy tam razem :)

Edit: Właśnie się urodził Krystianek, waży 3650, mierzy 57cm, ma długie czarne włoski i jest prześliczny... :)

Ostatnia edycja:
Hej. Dołączam do grona mamusiek i ich zbuntowanych dzieci... niesamowite... dzień w dzień coraz gorzej. No i do tego moje dziecko nie chce nic jeść w żłobku już od kilku dni, wraca do domu i pochłania takie ilości obiadu że sama bym tyle nie zjadła!!!! Coś się żłobek Damisiowi znudził, jest bardzo marudny, popłakuje i nie chce spać... Pan właściciel mówił że może pora zrobić przerwę...??? jak myślicie? co miał na myśli??? nie rozumiem tego, czyli nie chcą Damisia i jego jęczenia czy chcą dobrze dla dziecka... wkurzyło mnie to

MOja kumpela na porodówce, teraz straciłam z nią kontakt więc czuję że może już się coś dzieje!!! cieszę się jak głupia, bardzo to przeżywam, w końcu 20 miesięcy temu, byłyśmy tam razem :)

Edit: Właśnie się urodził Krystianek, waży 3650, mierzy 57cm, ma długie czarne włoski i jest prześliczny... :)

Wydaje mi się ze bardziej chcą dobra dziecka...chociaż w tych czasach to czort wie co myślą!
Może zapytaj wprost!
Gratulacje dla przyjaciółki!

wITAM:)

to ja PERFEKCIU BEDE druga:))) witaj witaj:) nie odpisala mi nic na posta ostatniego odnosnie twojego biznesu fryzjersko kosmetycznego:) a jak synus dzis??
nie wiem czy nadrobie...mialam smutne dni... moja kuzynka w 37 tyg urodzila martwe dziecko:((((((rozmawialam z nia w niedziele tydz po tragedni... mówi ze byla róowiutka, zdrowitka ale czekaja jeszcze na sekcje:(((( tak czekała na córeczke:((( spotkalam ja w kosciele, i przytulilam, powiedzialam ze strasznie mi przykro, a ona zaczela sama wszytko mówic;(( dziecwzyny Bogu dziękuje ze mam moje dzieci przy sobie...

Kasiek a moim zdaniem, maja dosc synusia twojego, wydaje sie mi ze zazwyczaj zachecaja do uczęszczania do złobka, ja bym sie ich wprost spytala:( bo moze krzycza na niego, olewaja, i biedaczek tak reaguje... nie wiem pewnie sie myle...1!!!

EAGLE fotek nie widzialam bo pewno na zamknietym ale napewno slicznie sie prezentuja dzieciaczki:)))))

zdec poradzis sobie. łukaszek bedzie starszy bedzie mial 2 latka:) ja tak juleczka urodzilam jak nela miala 2 lata:) tylko ze dziwczynka to dziewczynka:) pomagala mi :pP a my tez mamy te farbki, i osobiscie porazka dla mnie...wszytko w nich bylo:p

emalia moj julus tez ma czasami taki dzien, ze np lezy na podlodze i wyje, albo jak mam wolne to chodzi za mna krok w krok, i tez zcasami dostane od niego, wtedy ja udaje ze placze to on odrazu reaguje całowaniem i głaskaniem mamusi:)
a jak córka twoja??? ona juz w 3 klasie??? jak radzi sobie bez taty?? bardzo tęskni??

Witam pierwsza!
Eagle- Kochana!!!! Cudna trójeczka! Aż mnie się łezka zakręciłą w oku! Piękne zdjęcia. Nie wiem tylko czy przeoczyłam Twój wpis. Jak na imię ma ten młody Człowiek ?
Gosiu- Buziakczki dla You. Jaś ma takie dni teraz Tydzień spokoju i 3 dni jazdy bez trzymanki. Wszystko na nie , wstajemy na nie , i krzyki jak czegoś nie dostanie. Ja myślę że oni maja jakieś skoki rozwojowe Bo Jaś jak się ten okres "buntu" wyciszył , zaczął mi dużo nowych rzeczy mówić. Kochana wytrwałości i przytulaki!
Koriander- :*:*:* Huggiesy nie dobre lepsze pampersy:p:p:)
Oluvip- Kochana trzymam kciuki byś wytrwała !!!! I Koniecznie wymień się z którąś z nas telefonem byś mogła nam przekazać smskiem tę dobrą nowinkę!!!!:tak:Buziaki dla WAs! A brzusio masz cuuudowny!!!! I wyglądasz kwitnąco!!!!
Żyrafciu- GRATULUJĘ CÓRCI!!! będziesz miała pięęękną parkę!!! A zdjęcia rewelacja. Oczywiście nabyłam farbki i czekam na przesyłkę:) Powinni Ci zapłacić za tak piekną reklamę!:) Muffinki przesmaczniutko wyglądają ! Ale nie dam się tak jak z kokosankami wrobić:p
Mamo- Kubulki- Współczuje przejść z nianiami!!!! Jak tam policzek Kubusia?
Nadika- Kochana jak tam Twoja głowica? Mam nadzieję że już lepiej! Teraz przez najbliższy tydzień będzie ciutke podwyższone ciśnienie atmosferyczne więc pewnie od tego. Proponuję ciutke czosnku codziennie dodawać do potraw. i mierzyć ciśnienie:) Buziaki!!!
Emalia- Jak ja wiem o czym mówisz z tym demolowaniem .... U nas wystarczy 5 minut i godzina sprzątania!
Eagluniu - A doczytałam że Michaś :)
Agast- Kochana na pewno pierwsze dni będą ciężkie w pracy A potem wpadniesz w wir :) Się napatrzysz na te gwiazdy:) Jak Jagódka się ma? Wyszły te 5? Mam nadzieję ze katarek minął!
Kaśku - zdróweczka dla teściowej. Kochana ja kompletnie się nie znam , ale myślę że to jakiś sprawdzony spod\sób ich. Bo nawet Dziewczyny pisały że po jakimś czasie tak jest że dziecko nie chce zostawac w żłobku. Może podpytaj co autor miał na myśli:)
Lencja - Pracusiu :*:*:*
Izia- JA Ci dam Niewidzialne!!!!! Phi no wiesz! :) Kochana ja je zawsze widzę! Ładnie Ci Michaś dał popalić... A ja myślę że to bunt taki skokowo rozwojowy. I akuratk gości miałaś w samym oku cyklonu. Na pewno zrozumieli i nie masz się co wstydzić Kochana!:)
Agi- Kochana co u Was? Wy to pewnie w tej Bretanii już macie lato:) i pewnie spacerujecie spacerujecie spacerujecie:)
Klementinko- U Was widzę że też ciepło ! A i wspólczuję fochów mężowych. Wiem jak to jest niestety:( Buziaki!!!!

Ja dzisiaj 10 dzień bez papieroska! !! !! !!!

Dumna z siebie jestem ale... wczoraj nadszedł kryzys i musiałam szybciutko gnac do apteki po plasterki niquitin. Jak przykleiłam to po 5 minutach mój mózg zdrobił "" ttttsssssss ufffffff"
Kupiłam wczoraj kanapę Używaną taką ładną z ikei za śmieszne pieniądze! Cieszyłam się jak wariatka... Wieczorem baba mi wysłała smsa (nie zadzwoniła ) że nie będę zadowolona ale przyszedl facet , dał jej kase w rękę i wziął kanapę.... A byłyśmy na piatek umówione na odbiór... i nawet chciałam jej kasę na konto wpłacić by byc pewnym że nie sprzeda .... Powiedziała że absolutnie że zatrzyma ją dla mnie!!!! Boże co za ludzie!!!! Jak ja tego nie lubię.... żadnych wartości .... tylko konsumpcjonizm ihachmencirstwo!
Się wygadałam !!! Było minęło Widocznie not for me!!! A ja cierpliwa jestem i na pewno wyszperam cos jeszcze lepszego:)

Ostatnia edycja:
reklama
wITAM:)

to ja PERFEKCIU BEDE druga:))) witaj witaj:) nie odpisala mi nic na posta ostatniego odnosnie twojego biznesu fryzjersko kosmetycznego:) a jak synus dzis??
nie wiem czy nadrobie...mialam smutne dni... moja kuzynka w 37 tyg urodzila martwe dziecko:((((((rozmawialam z nia w niedziele tydz po tragedni... mówi ze byla róowiutka, zdrowitka ale czekaja jeszcze na sekcje:(((( tak czekała na córeczke:((( spotkalam ja w kosciele, i przytulilam, powiedzialam ze strasznie mi przykro, a ona zaczela sama wszytko mówic;(( dziecwzyny Bogu dziękuje ze mam moje dzieci przy sobie...

Kasiek a moim zdaniem, maja dosc synusia twojego, wydaje sie mi ze zazwyczaj zachecaja do uczęszczania do złobka, ja bym sie ich wprost spytala:( bo moze krzycza na niego, olewaja, i biedaczek tak reaguje... nie wiem pewnie sie myle...1!!!

EAGLE fotek nie widzialam bo pewno na zamknietym ale napewno slicznie sie prezentuja dzieciaczki:)))))

zdec poradzis sobie. łukaszek bedzie starszy bedzie mial 2 latka:) ja tak juleczka urodzilam jak nela miala 2 lata:) tylko ze dziwczynka to dziewczynka:) pomagala mi :pP a my tez mamy te farbki, i osobiscie porazka dla mnie...wszytko w nich bylo:p

emalia moj julus tez ma czasami taki dzien, ze np lezy na podlodze i wyje, albo jak mam wolne to chodzi za mna krok w krok, i tez zcasami dostane od niego, wtedy ja udaje ze placze to on odrazu reaguje całowaniem i głaskaniem mamusi:)
a jak córka twoja??? ona juz w 3 klasie??? jak radzi sobie bez taty?? bardzo tęskni??

A przepraszać nie zauważyłam Mój buisssnes się rozkreca. Na razie mam kilka stałych klientek do których jeżdżę Jak nabędę ogłady i wprawy to czeka na mnie miejsce które wynajme w salonie. A pózniej i docelowo chciałabym coś swojego! A Jasiek ok ok.
Strasznie współczuję Twojej kuzynce!!!!!
[*] dla Aniołeczka!!!!

Do góry