reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Dziewcyzny- macie na mailu ankiety- tam są dwa załączniki- trzeba wypełnić dwa krótkie kwestionariusze, ja dopiero teraz zauważyłam ten drugi i musiałam dosyłać, taka ze mnie gapa:)
no właśnie,napisałam do niej,al nic mi nie pomogła,bo nawet po zapisaniu pliku,nie mogę go znaleźć:sorry:,chyba poproszę siostrzeńca o pomoc.
Powiedzcie mi czy wy juz macie jakies torby do szpitala przyszykowane?
ja jeszcze nic nie mam ,nawet ni ekupiłam nic dla dziecka,nie wspomnę więc o mojej torbie.muszę kupić pidżamę i szlafrok nowy....
J
PS. Idę schrupać jabłko!
:-D
Ivona83 witamy kolejną czerwcóweczkę i mamę córeczki :)

Ja umieram z bólu!!Nie mogę normalnie funkcjonować.Jestem załamana:-(Kręgosłup boli przy każdym ruchu.Powiedzcie czy jest coś co mogłoby mi przynieść ulgę???????????????
Najbardziej stresuje mnie to ,że w miejscu gdzie odczuwam ten ból(lędzwie) jest spuchnięta gula.Już nie daję rady i nie wiem co z tym zrobić.
uuu.kochana lekarz jeszcze raz lekarz:tak:
jula nas obudzila o 6.45 ze słowami: "mamusiu.... zesiklałam sie" :cool:wiec juz było po spaniu.
:-D nie ciekawie;-)
Dziewczyny za chwilkę na TVN będzie program pt.Cała prawda o porodach domowych.
Myśle że warto posłuchać.
widziałam,tez miałam wejść napisać,że będzie:-D
nic ciekawego się nie dowiedziałam:sorry:

a teraz troche z innej beczki.
doszłam do wniosku,że chyba mi się wody sączą:szok::no:.wkładkę muszę średnio 2x zmienić.jest mokra,przeźroczysta.
w poniedziałek mam wizytę,ale co wy o tym sądzicie?

reklama
Justynka1 w aptekach są testy na wykrycie wód płodowych. Lepiej sprawdzić.

Ps: dziewuszki postanowione. Dziś zamawiam duży rogal :D Został mi jeszcze tylko jeden dylemat:w bawełnianym pokrowcu czy welurowym ;)

dzięki.popytam.
ja myslę,że bawełniany,bo to lato będzie,a welur jest miły,ale raczej ciepły.takie moje zdanie

Justynka co do mokrej wkładki, to ja od kilkunastu dni mam baaardzo zwiększoną wydzielinę i też zmieniam wkładkę 2 razy dziennie. Podobno to normalne, więc się nie niepokoję. No ale jak masz wizytę, to pewnie lekarz Cię uspokoi - ja mam w środę, więc też zapytam.

no ja wiem,wydzieliny są,raz była gęsta jak galareta,dał mi tabletki,ale teraz to jest naprawdę jak woda,nie ma nawet zapachu,jak zazwyczaj wydzielina jakaś,a dodam,że nawet nie zdążyłam tych tabletek zaaplikować.

Dagamit ja też pytałam we wtorek moja lekarkę o zwiększoną wilgotność, ale powiedziała mi, że to normalne. Wiadomo, po co się denerwować przez te kilka dni do wizyty: najlepiej kupić test i sprawdzić. Jak też wymieniam wkładkę 2 razy.

Justynka1 masz rację, chyba bawełniany rogal zwycięży :)

Justynka ja też mam taką wydzielinę jak woda od dłuższego czasu i nawet nie pomyślałam, że to może być coś niebezpiecznego...no ale za niecały tydzień wizyta, więc już chyba wytrzymam i wtedy zapytam;
Evka a takie testy ile kosztują i jak się je robi?

Tak u mnie obiadek się już gotuje...co do wydzieliny...też tak mam...teraz znowu jest gęsta i przezroczysta ale tydzien temu była to sama woda...i też pomyślałam że to wody...ale lekarz mnie uspokoił i powiedział że to normalne

reklama

Super, chyba się tam przejadę oberzeć:)

Katamisz - przy takich bólach ja bym jechała do lekarza...
Justynka - może Ty też powinnaś z tymi "wodami"?

A jeszcze słowo odnośni poduszek rogali. Ja jestem mega zadowolona, ale mam jedną uwagę właśnie do omawianego wyżej granulatu perłowego. Jest to na pewno fajne rozwiązanie, bo mogę sobie ten granulat przesypywać dowolnie i układać dzięki temu poduszkę w każdy kształt, ale drażni mnie zapach tych granulków. Uprałam poszewkę od razu, ale zapach przechodzi tak czy siak... I jest to zapach sztucznego plastiku. Jak ułożę nos na rogalu to czuję na maksa. Jak odwrócę głowę to jet ok... Póki co mi to nie doskwiera, bo i tak poduchę układam do spadnia tak, że sięga od cycków do stóp, ale jak będę karmić na niej dziecko, to obawiam się, że ten zapach może dzidzi nie odpowiadać:) To tyle na temat granulatu...

Do góry