reklama

Czerwiec 2011

hello w ten pochmurny jak zwykle dzień, młoda własnie zasneła, zobaczymy ile pośpi. Nocka całkiem całkiem oczywiście nie obyło sie bez karmień i od 6 rano była gotowa do zabawy. Udalo mi się ją jeszcze uspać ok 7 na godzinkę żeby sie przespać jeszcze.
Teraz mam nadzieje że coś porobie, poprasuje stertę ubranek, nagram płyty dla teścia i przygotuje jakiś obiadek.

Trasia - ja mam tak samo! Też mi się wydaje że młoda je mało chociaż przybyły jej z 1,5 kg a je tylko ok 5-10 min i koniec a potem grymasi i sie wygina
Mamusia - trzymam kciuki zeby sie udalo!!!

Madziolka - to mam nadzieje że nic się nie będzie działo, ja się strasznie obawiam tych szczepien a mam je jutro :/

OOO juz słysze jakieś jęki z sypialni ://

reklama
hej! u nas od 5 nie za bardzo, Leo męczył się z brzuszkiem, po całej nocy śladowa ilość kupki w pampku:( a jak wreszcie usnął ok. 7 to się moja druga latorośl obudziła i trzeba było zwlec odwłok z wyrka... jestem więc mega-niewyspana! i nawet to słońca za oknem jakoś mnie na nogi nie stawia... w ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że to już 26-07 i jak dostałam smsa z życzeniami to nie wiedziałam o co chodzi;

wszystkie Anki (tak personalnie tylko larvunię kojarzę, ale wiem, że jest nas tu więcej) - najlepszego! coby nas lato zechciało jeszcze w tym roku ciut podopieszczać!

edit. doczytałam - jejku, larvuniu - ale fajny mąż:tak:a jakie pyszne ciacha zrobił ? posamobiczuję się trochę...

Ostatnia edycja:
Sto lat w zdrowiu i szczęściu wszystkim naszym Aneczkom :-)

Mój synuś od wczoraj marudny strasznie, walczy z brzuszkiem. Pomogłam mu wczoraj rureczką, ale nie chcę tego robić za często. Dziś też marudzi, podsypia po 5-10 minut i budzi się kwękając. Na szczęście udaje się go uspokoić i tak z przerwami śpi już 1,5h. Ja muszę się wziąć za segregowanie książek - mąż przyniósł z piwnicy dwa wielkie pudła :-) To książki dla dzieci z jego dzieciństwa :-) Ja moje już ustawiłam na półce, teraz czas na książki po tatusiu - jak mi młody pozwoli, to się z tym dziś uwinę.

AgatkaT,
nie kłuje się w piętki do szczepienia! Tylko w uda i ramionka. Ja wykupiłam tę szczepionkę, za 94zł była u nas w przychodni [Infanrix coś tam]. Miałam nie kupować, ale pożałowałam małego.

Trasiu, a może po prostu Marysi chce się bardziej pić niż jeść i dlatego tak się zachowuje?

Buziam Was i spadam do książek :-)

zolza moja wczoraj do ok 23.00 marudzila tak jak Twoj dzis... wspolczuje
No i spi mi ciagle na brzuszku... kurcze na wznak zaraz mnie szuka, cala noc tak przespala (z przekladaniem glowki) i od rana tez tak spi mi.... inaczej sie wybudza skubana

andariel a zrobil sernik na zimno takiego gotowca z torebki i wymeczyl sie z ciastem toffi :tak: z masa budyniowa robil... jeszcze nie smakowalam ;-) a pare dni temu robil tiramissu :-)
porobie dzis fotki to Wam pokaze jakie smakolyki mi mezus serwuje ;-)

dzis mam gosci kochane wiec malo mnie bedzie... buziam :*

I ja przyłączam się do życzeń - ANECZKI STO LAT!!!! i pociechy z maluszków :)

AgatkaT ja właśnie szczepiłam tą 5w1, nazywa się Pentaxim, cena zazwyczaj ok 130zł ale ja w złodziejskiej aptece zapłaciłam 160 ;/ dziś ledwo przeżyłam te dwa wkłucia (jedna nóżka Pentaxim a druga wzw chyba), trzeciego nie dałabym rady więc te bezpłatne państwowe to nie dla mnie... a wkłucia były w uda, domięśniowo
Z tego co widzę w kalendarzu szczepień to teraz maluch dostaje 3 dawki tej szczepionki, każda co 6 tygodni i później jeszcze dawkę "przypominającą" w wieku 16-18 miesięcy, pierwsze dwie dawki kosztują ponad 100zł a trzecia i czwarta podobno połowe tej kwoty, tak przynajmniej wyczytałam w necie...

Ostatnia edycja:
Witajcie ! Na wstępie najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich Anulek Tych dużych i malutkich.
Moja Ania bardzo mocno dziękuje za życzenia!
U nas bez zmian czyli cyckowy zawrót głowy.Bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Walczę już resztkami sił. Teraz mała padła na swoją 3 godzinną drzemkę ale co było krzyku przed zaśnięciem to głowa mała .O 10 nie miałam już kropelki mleczka a teraz są momenty kiedy kapie.Już nic nie rozumiem.Po nocy mam piersi twarde i obolałe a o 10 rano już nic z nich nie leci. Jakoś nie potrafię tego wszystkiego opanować.

Widzę że szczepionki w temacie.Ja ciągle zastanawiam się czy szczepić na pneumokoki czy poczekać. Na rotawirusy zaszczepię i skojarzoną też.

w ciągu 3 godzin pomalowałam pokój Jasiowi i zdążyłam nawet zjeść ryż. Szykuje się powoli do chrzcin które będą pod koniec sierpnia.Z tej okazji remonty w domku i na podwórku .

Macie może jakiś sposób na odparzoną pupę? U nas odparzenie jest od tygodnia i nie wiem już co mam stosować.Przeczuwam że to od ciągłych zabiegów jakie muszę robić Ani po operacji.Sudokrem niestety nie działa

I ja się witam!

Na początku najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich Aneczek, Anusiek i Ań :)))

U nas w miarę dobrze choć Malwinkę gniotły w nocy wczorajsze śliwki w cieście...tyle dobrze że nie płakała tylko pręzyła się i furczała...a ja tak uwielbiam to ciacho...poza tym zasnęła o 21,30 a o 4,30 oczka miała jak 5 zł i ani jej się śni żeby spać, położyłam ją do łóżka a ona na widok tatusia zaczęła piszczeć (dosłownie) i się śmiać...i napewno to nie były grymasy tylko świadome uśmiechy...aż żeśmy się popłakali ze szczęścia...dwa stare byki
Teraz siedzę i przeglądam zdjęcia (150 szt) i będę układać do albumu...zamówiłam 2 na folię samoprzylepną...hehe...wzięło mnie na maksa...pogoda do bani więc mam zajęcie.

Cinamon ja bym zadzwoniła do doradcy laktacyjnego...napewno coś pomoże...3mam kciuki za Was

Agatko ja szczepiłam tą co Madzioolka...u nas nie było w aptekach Infranixu

Larvunia ale Ci dobrze z tymi pysznościami

No i widzę że dzisiaj tu spory ruch a już się niepotrzebnie martwiłam :)

reklama
witam sie i ja i do życzeń sie przyłączam !!! :D zwlaszcza dla tych malutkich Anulek :-)

my sie własnie obudzilismy :) zjedlismy i dalej nynamy :) mały wczoraj spał od 23 - 4 super ! dawno juz tak nie miał :) a potem spalismy do 7 u nas w łożku, tylko ze mu sieu lało na nowe prześcieradło buuuu :-(:wściekła/y:

a ja dalej w pizamie .. dzisiaj mam dzień lenia... i przygotowuje sie na mizianki ...specjalnie nawet poszlam spac o 10-14 zeby nie zasnac wieczorem hhehe :-) mam nadzieje ze sie uda bo tak sie stesknilam za mezem...no i ze Beniu nam pozwoli :-)

lece szukac na allegro butelek aventu i pampersy, trzeba zrobic zakupy hurtowe :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry