reklama

Czerwiec 2011

Cześć dziewczynki

Wpadłam tylko na momencik powiedzieć Wam , ze od przedwczoraj jesteśmy z mężem w szpitalu z Gracją.Malutka miała gorączkę+biegunkę+chlustania i baliśmy się odwodnienia dlatego zatrzymali nas na diagnostyce.Czekamy na wyniki kupki czy nie jest to żaden rota.Trzymajcie kciuki za nas i naszą kruszynkę.

Pozdrawiam Was:*

reklama
Witajcie:-)

Aż mi głupio dziewczyny że tak mało zaglądam ale młody daje mi popalić.
Jest marudny całymi dniami.Wieczorem męczą go kolki.A dziś o dziwo po 3 godzinach uspokajania go na rękach połozyłam w łożeczku i powiedziała niech sie dzieje co chce mam dosyć ........ po kwilił pogadał sam do siebie i zasną po godzinie leżenia sam w łóżeczku:szok:

Może to już gdzieś było,może na ten temat rozmawiłayście ale nie mam czasu nadrobić,mam wrażenie że ma duże problemy z odbijaniem po jedzeniu.Je strasznie łapczywie i płacze przy tym,więc przerywam jedzenie żeby sie odbiło a on płacze jakby go ze skóry obdzierali.Dziśto nawet w pewnym momencie nie chciał ssać piersi.
Czy może któraś z Was ma takie problemy???
Zaczynam popadać w doła,bo całymi dniami jest marudny noramalnie nie wyleży sam,nie zabawi sie niczym tylko marudzi.

Lecę spać bo padam

justynka dziś wyczytałam, że dzieci odpychają pierś jak czują inny zapach od mamy, który im się nie podoba np. jak mama zjadła czosnek albo cebulę i drażni ich oddech (a nie smak mleka, który się nie zmienia ponoć). Co do uroków, to nie wierzę, ale się nie śmieje ;-) teściowa mi mówiła ż po przyjściu ze spaceru przecierała swoją bluzką oczka dziecka żeby odpędzić właśnie złe spojrzenia ludzi, bądź też dla odmiany lizała 3 razy każdą powiekę i po każdym liźnięciu spluwała hmmm może się przyda. Choć ja tego słuchałam z wielkim dystansem;-)
Natomiast dla świętego spokoju, żeby mi teściowa i mama nie wierciły dziury w brzuchu mam przypiętą malutką czerwoną kokardkę do budki gondoli

ja też mam kokardkę i z tym oblizywaniem zrobiłam tak,ale z czołem,a zapach to sama nie wiem,bo nic takiego nie jadam,np.dziś w nocy było ok,zobaczymy co w dzień...

tusen no u mnie jest to samo,na stronie wcześniej opisałam to i tez załamuje ręce,bo nie wiem co jej jest,bo ogólnie nie płacze i śpi jak suseł.

ciekawe czy dziś kupę zrobi,bo ostatnia była w sobotę...,ale jakoś nie płacze ona,że ją brzuszek boli.

Hello,
u mnie nocka jak wczesniejsze bo jak młoda zasneła o 22 to wstała jak z zegarkiem o 1,30 a potem o 3,30. Coś mi się wydaje że ona nie nalezy do gatunku śpiochów i domaga sie pomlaskania cyca jak się obudzi bo głodna napewno nie jest. A teraz usneła mi na foteliku jak ją wybujałam.
Madziolka - chyba muszę go kupić bo moja uwielbia się bujać i miałabym sporo czasu dla siebie. Za to nieznosi być na rękach - maruderka :-)

Wczorajsza wizyta u gina udała się, wszystko ładnie sie pozrastało i mam pozwolenie na przytulaski co mąż skrzętnie to wykorzystał od razu w domu :)))

katamisz - &&&&& żebyście jak najszybciej były w domku!

witam z rana
Mały usnął grzecznie na brzuszku jak go położyłam po karmieniu i mega kupie :-D - ostatnio tak właśnie zasypia :-) sam w łóżeczku :-)

Dziewczyny nasze mamy i teściowe to chyba mają włączone takie coś przy wnukach bo przy swoich dzieciach to zostawiały je tak jak my. Ale my mozemy tłumaczyć ile wlezie i tak ukradkiem zrobią swoje. Ostatnio np mówie mamie ze jak śpi i sobie zaczyna kwikać i popłakiwać to ma go zostawić widocznie sie mu coś śni, przecież nie ma szeroko otwartych oczu, przychodze z wc a mały na rękach i ledwo jedno oko otwiera bo go moja mama gadanie obudziła... nic dodać nic ująć
Misia jak tam spotkanie? mam nadzieje że udane :-)
mamusia my na becikowe czekaliśmy jakieś 2 tyg, a z gminy u nas nie ma... a szkoda. A jak tam kąpiel? :-)
Justynka ja nie mam takich problemów póki co mały ciągnie jak smok, więc nie pomoge. Acha jak go biorą kolki to wypluwa pierś a jak przechodzi to znów szuka. Ale wtedy mnie często ciągnie nza brodawke, więc czasem odciągne i dam z butli.
Larvunia ja też ostatnio kupiłam tą herbatkę i mały ma lepsze kupki po niej. Po godzinie moze półtorej od wypicia ok 50 ml idzie kupa jak lala :-) a i beki ma niezłe
katamisz kciuki za malutką &&&&&&&&&&&&&&&&
tusen ja też miłam z małym problem z odbijaniem i przyjaciółka poleciła mi takie noszenie dziecka- dam foto poniżej. Jej to poleciła rehabilitantka a Mateuszowi sie podoba :-) może spróbujcie.
DSC05aaa231.jpg

hej, ja dziś troszkę smutna jestem, bo mój pobyt u rodziców się kończy i wracamy do życia w bloku:( Tu mały cały czas spał na powietrzu- w sadzie. W zasadzie oboje tu odżyliśmy- mały lepiej śpi, zniknęła wysypka:) ja trochę zapomniałam o kłopotach i szpitalnych przebojach

Martwi mnie jeszcze piątkowa kontrola- musimy zrobić świeże badania i boję się, że hemoglobina znów spadnie. A wtedy to już chyba będą przetaczać... eh, trzymajcie kciuki za nas.

kati83 ja go tak noszę czasami jak ma kolki:tak:Do odbijania zawsze myślałam że najlepsza pozycja w całkowitym pionie ......ale spróbuję tej zobaczymy.

Co do kupek,to Benjamin nie ma problemu z nimi .Co zmiana pieluszki to jest kupka,co prawda nadal żółta i wodnista ,ale pewnie jak nie zacznie jeśc stałych posiłków to tak będzie.

dziendoberek moje Panie :-)
ja dopiero sniadanko zajadam... Obudzilam sie jakos o 8.00 ale dalej przy mlodej zasnelam :sorry2:

katamisz kciuki zeby wszystko bylo oki!!!!!! &&&&&&&&&&

hej, ja dziś troszkę smutna jestem, bo mój pobyt u rodziców się kończy i wracamy do życia w bloku:( Tu mały cały czas spał na powietrzu- w sadzie. W zasadzie oboje tu odżyliśmy- mały lepiej śpi, zniknęła wysypka:) ja trochę zapomniałam o kłopotach i szpitalnych przebojach

Martwi mnie jeszcze piątkowa kontrola- musimy zrobić świeże badania i boję się, że hemoglobina znów spadnie. A wtedy to już chyba będą przetaczać... eh, trzymajcie kciuki za nas.
Będę trzymała mocno, zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!!
Cinamon - u nas też często wracają krostki na pupci. Wtedy przy każdej zmianie pieluszki daję Madzi pofikać bez pamapersa i smaruję bephantenem. Wystarczą wtedy 2-3 dni i pupka jest znowu czyściutka. Ja codziennie dodatkowo pieluszkuję pieluszką flanelową i myśle że jest wtedy mniej przewiewnie i stąd te odparzenia.
Mamusiu - my dostaliśmy becikowe do ok. 2 tygodni od napisania podania.

Troszkę mnie nie było ostatnio bo sprzątaliśmy po chrzcinach. Jeszcze mieszkanie i ja dochodzimy do siebie. Dziewczyny mam pytanie odnośnie laktatora. Potrzebuję kupić na kilka razy i myślę że wystarczy mi ręczny. Może polecacie jakiś ręczny?
Moja Madzia ostatnio z wieczorka jakaś jest nerwowa. Wcześniej ładnie zasypiała po kąpieli przy cycku. A teraz tak nerwowo je że wkońcu odstawiam od cycka daję smoczka i wtedy sama zasypia w swoim łóżeczku.

reklama
hejka
my nocke mielismy raczej niespokojną przez ta wredną kolkę wrrr....teraz mój Tymek odsypia nocke na dużej kanapie rodziców :)
dzięki dziewczyny o info odot becikowego, my niestety tez nie mamy gminnego tylko państwowe

Kati83 - dzięki, kąpiel była świetna, krótka ale i tak tego mi było trzeba relaks na maksa :)

Katamisz - zaciska mocno kciuki za Was &&&&&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry