reklama

Czerwiec 2011

agataT bo to tak zawsze jest że jak idziesz do sklepu po coś konkretnego to nigdy nie kupisz,a jak idziesz żeby sie połazić to pełne siaty masz ze sobą:-)
madziolka to jest tak z tymi babciami,że one do pół roku to swoich dzieci w pełnej okazałości widziały bardzo rzadko .Mam na myśli to że np.moja babcia opowiadała że dzieci do 6 miesiąca tylko sie trzymało albo na poduchach otulone dobrze albo w becie.Nikt by nie pomyślał żeby dziecko inaczej trzymać.Więc zawijając je widziały tylko buźki swoich pociech i pewnie dla niej to szok że dziecko rozkłada nużki.......że wogóle ma nużki:-D:-D:-DPoza tym ,po każdej kąpieli dzieci się mierzyło chustką ,czy aby się nie przełamały:szok::szok::szok:
Jeszcze jedna ciekawostka,nie wiedziałam o tym .Podobno na wsiach podawano dzieciom napar z maku,żeby ładnie spały po to żeby mama mogła zaraz po porodzie pójśc w pole.
Oczywiście pewnie nie wszyscy tak robili,bynajmniej mam taką nadzieję.

reklama
Witajcie,
u nas odpukać nocki przespane, mała zasypia ok 22 i śpi do 3-4, później cyc 5 minut, przewijanko i po pół godz. śpi dalej do 6-7, czasem to jest koniec spania(bo o tej porze męczą nas bączki), a czasem da się jeszcze ululać i kima z nami do 9-10!!!jestem przeszczęśliwa!!!

Ostatnie kilka dni to była masakra, mała strasznie płaczliwa była, ani na rękach, ani w kołysce, ani w wózku ani na leżaczku. Chyba to skok rozwojowy tak dawał się we znaki...Już na rzęsach chodziłam...A wczoraj już było lepiej, więcej spała w dzień, a dziś średnio po 1,5h od jedzenia ładnie zasypia sama, tylko muszę lekko wózkiem poruszać...Anioł nie dziecko:tak:

Miałyśmy iść na spacer, ale przewalają się chmury cały czas i boję się, że ledwo wyjdziemy izacznie padać. Może po południu się rozpogodzi

Miłego dnia mamuśki!!!

agataT bo to tak zawsze jest że jak idziesz do sklepu po coś konkretnego to nigdy nie kupisz,a jak idziesz żeby sie połazić to pełne siaty masz ze sobą:-)
święta prawda

He Mamusia moja już też śpi 3cią godzinę w wózku...zdążyłam u mamy być 2 razy, a hałasu na dworze z każdej strony...ludzie trawniki koszą :)

Dzisiaj przyszły nam grzechotki na rączke z Lamaze...polecam...zobaczymy czy Malwince się spodobają?

CZEŚĆ MAMUSIE
dawno mnie nie bylo...dużo zmian na forum i spory ruch sie zrobił :-). Cieszę się bardzo choć na razie nie jestem w stanie nadrobić :-(. cały czas siedzę z Małą nad jeziorem w domku letniskowym a tu zasięg tak słaby, że dziś pierwszy raz udalo mi się wejść na neta i trochę zajrzeć, choć każda strona wgrywa się średnio 5 minut!!!! Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i dzidziolki zdrowo rosną!!!!!
Moja Julka super grzeczna, całe dnie na dworze, kąpiemy ją o 21 do 23.30leży sobie i podziwia sufit :-) a potem zasypia i spi do 3, jedzonko dalej śpi do 6, znowu jedzonko i śpi do 9. Dzięki temu ja jestem wyspana i szczęsliwa. Julia zaczęłą się ładnie świadomie uśmiechać. co prawda na razie najwięcej do mnie i do mojego M ale pewnie lada moment będzie śmiała się do wszystkich. My dalej na cycusiu choć czasami butelka wieczorem przed snem i cycus na dokladkę.
Ja byłam już na kontroli u gina i dostalam Azalię. Wzięłam dziś 5 tabletkę, zobaczymu jak będzie dalej.
To tyle w malym skrócie co u nas.

Strasznie za Wami tęsknię i tak mi brakuje BB.
Buziaki dla Was i Waszych dzidzi!!!!!!!

my bylismy u znjaomej sklepikarki na plotach pół godzinki i tak sie wszystkie zachwycały beniem ze na serio zastanawiałam sie czy mu oczu nie wylizać haha :-D tak sie do wszystkich strzeżył i gugał ze prawie sie posikałam ze smiechu ;-)

a potem zjedlismy i padlismy na 2 godzinki do łózeczka :) mały teraz znów zjadł i lula a ja pomysle nad jakims obiadkiem :-)

madziolka, tusen - masakra jak stare baby szybko zapominaja jak sie wychowuje dzieci O_o moja niestety jeszcze benia nie widziała, ale jeszcze jak w ciazy była to mowila mi tylko zeby sie nie przegrzewac w kąpieli bo oan tak straciła ciaze...i kiedys opieprzyła nawet ojca szwagierki mojej kuzynki (fajnie brzmi) ze nie pozwala dzieckan osic na rekach bo bedzie rozpieszczone.... ona tak na niego najechała ze hey...ze hcyba na łeb upadł ze tylko dziecko lezy plackiem i bardzo dobrze brawo dla babci !! :-)

beni dzis fajnie spał od 18-24 i od 24-5 ;-) wiec poszlam spac o 20 i obudzilam sie o 5 :-)9 godzin spania matko !!! O_o ale nie mowie na głos bo znow mu sie odmieni (na kota suchoty jak to ciotka mówi haha:-D:-()

He Mamusia moja już też śpi 3cią godzinę w wózku...zdążyłam u mamy być 2 razy, a hałasu na dworze z każdej strony...ludzie trawniki koszą :)

Dzisiaj przyszły nam grzechotki na rączke z Lamaze...polecam...zobaczymy czy Malwince się spodobają?

ja tez poprosze link na te zabawki :tak:
...moja spi od 13.00 na brzuszku (na tapczanie oblozona poduszkami hehehe), tylko glowe jej przekrecam ;-)

reklama
zołza masz baby blues dopada w różnym terminie ja chyba miałam po przyjściu ze szpitala. Nie martw sie, spróbuj z tymi nakładkami naprawde rewelacja ja miałam krwawe a nic nie bolało z nakładkami. Tylko jak sie zdecydujesz to wyciśnij troche mleka do nakładki żeby maluszek miał już na wstępie inaczej może być zirytowany - mój był! koszt to 18 zł a radość przeogromna :-)
a jak nie dasz rady to spoko przecież nic sie nie stanie możesz podawać modyfikowane- tylko nie męcz sie karmienie to ma być przyjemność a nie katorga - będzie dobrze trzymam kciuki :-)

Madziolka to mieliście przejścia - nie zazdroszcze...
Misia zleciało ja z bicza strzelił - masakra! Super że te spacery dają ci tyle przyjemności tylko tak dalej :-) ja od września ide na aerobic do WCK do Wodzia przed ciążą chodziłam i było super :-) a co to za grzechotki daj linka jakiegoś?
Tusen - święta prawda :-)
Mrsmoon a u nas słonecznie przesyłam go troche do Was :-)
Mamusia tylko go nie budź widocznie tyle potrzebuje snu
Doris witaj :-) ale macie fajnie ja też bym gdzieś wybyła a nie mam gdzie sama...
Ironia w takiej chwili to mamuis była dumna z synka co? :-)
Larvunia a moje kochanie śpi w chuście od 2 godz :-) :-) :-) WOW WOW

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry