reklama

Czerwiec 2011

Blusia z tą skórą to dobry pomysł, powinno to być w standardzie :P

Mamusia my kąpiemy codziennie, dziecko się poci, ulewa, może i zmywamy florę ale też odświeżamy skórkę maluszka przez co zapobiegamy pojawianiu się jakichś krostek czy innych wyprysków. Do kąpieli używa się przecież różnych balsamów czy płynów (u nas jest to emolium) i dzieki temu nawilżamy też skóre maluszka zapobiegając wysuszaniu
Poza tym codzienna kąpiel wprowadza też jakiś porządek i rytuał i ja z tego nie zrezygnuję na pewno. Mimo iz u nas kąpiel jest pod znakiem krzyku, Maja sie pobudza bardzo ale wiem że po kąpieli o 20 będzie śmigać do 23 aby potem ładnie zasnąć i przespać nockę do 5 rano co najmniej :) raz wykąpiliśmy o 17 i nocka byłą z głowy bo Mała za wcześnie zasnęła i wstała wyspana w środku nocy...

reklama
mamusiacóreczki ja kąpie codziennie...taki maluszek się jednak poci i obkleje często mleczkiem(nawet jak ma sliniak)...wolę go wykąpać i wiedzieć że świezutki idzie spać...po za tym przez codzienne kąpanie wprowadzam pewien rytuał i mały zawsze wie, że po kąpani jest wieczór i spanko :D

Blusia bardzo dziękuje..dzisiaj rzegiełam z ćwiczeniami i mam takie zakwasy, że śmiać się nie moge

Mamusia, u nas też kąpanko codziennie. Młoda czasem jak chluśnie to wszędzie jej pocieknie, szyjka, włoski. Poza tym ta dupinka cały dzień w pieluszce. Jakoś nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli. A poza tym, tak jak piszą dziewczyny, to też jakiś porządek dnia zachowuje :)

Aneczka, u nas też dziś słonecznie, wręcz gorąco nawet.

Madzioolka, ciekawa jestem czy da się zgubić kiedykolwiek tą moją galaretę ;) Czy w czasie ćwiczeń to się jakoś wciągnie ? Normalnie przeraża mnie ten flak ;)

mamusia - ja traktuje kąpiel tak jak i u siebie...codziennie wieczorkiem przed kolacją jako taki miły relaks i czas zabawy..zwłaszcza że mały uwielbia siedzieć w kąpieli :-) wtedy sie miziamy, albo pływamy wzdłuż wanny :-) cieszy się wtedy jak szalony i juz wie ze po kąpieli nie ma zabawy tylko jedzonko i lulu :-) może twój maz cos pokrecił z niemyciem dzieci zaraz po urodzeniu...teraz duzo szpitali tak robi ze zostawiaja brudaska bo ta maź poporodowa jakos chroni skórke :-)

Blusia mam to samo - wisi i powiewa :) no z tym powiewanie to żartuję ale skóry mam nadmiar duży, u mnie powoli się kurczy - rozstępy mi się chowają i tak jakby wciągają tą rozstąpioną skórę ale że w rozstępach mam calutki brzuch to jeszcze to potrwa... póki co bez gatków obciskających się nie ruszam :)

Madziolka, mój właśnie teraz gada do pandy:)
Co do brzucha- mi też wisi tu i ówdzie:zawstydzona/y:
My kąpiemy bąka codziennie, bez wyjątku:tak: To jest dla niego znak, że dzień dobiega końca i czas spać. Poza tym mamy ulewacza, więc po wieczór już trochę śmierdziucha;-)

Madziolka, gdzie i za ile kupujesz emolium?bo ja w aptece płacę 36 zł za 400 ml i zastanawiam się czy nie zamówc na allegro (30 zł z przesyłką)

Widzę, że tylko my tak szybko kąpiemy, przeważnie o 18. Czasem zdarza się poślizg. Jak np wczoraj kiedy młoda miała dzień śpiocha. Już się bałam, że w nocy będzie tańcować, ale na szczęście spała od około 21 prawie do 3 :)

Zołza, no to super, że się z cycowaniem ogarnęliście :) Jak to zrobiłaś? ;)

:-) Spokojem... ;-) Sama nie wiem, ale kiedy dałam sobie na luz i powiedziałam, że najwyżej przejdziemy na butlę, przestałam się spinać, to małemu się chyba spokój udzielił i zaczął pięknie ssać, poważnie :-) Zdarza mu się jeszcze szarpać w nerwach, ale to pod koniec karmienia i łatwo wtedy ogarniamy temat :-)

Kąpiemy się codziennie, koło 20:00. Czasami, kiedy malutki jest wyjątkowo marudny i śpiący, przesuwamy kąpiel o pół godziny wcześniej.

Mamusiucóreczki, co do tych nowości odnośnie kąpieli - ja wolę wykąpać maluszka codziennie, niż kłaść spać przepoconego...

cześć mamusie :-)
Hanka póki co przy mnie śpi, więc jestem w stanie podczytać co nieco.

Trasia, Madzioolka my przetestowałysmy folię przeciwdeszczową już chyba z 10 razy, mamy takie szczęście, że jak jesteśmy na spacerze to łapie nas burza, a jak idziemy na wizyte do pediatry to juz zawsze leje, wiec w naszym wykonaniu spacer w deszczu to standard. Za to niedawno pierwszy raz wypróbowałam moskitierę, bo u nas już w parku pełno komarów - ale dziadostwo straszne tzn. chroni przed owadami ;-) ale wygląda okropnie :wściekła/y: Jak kupowałam wózek od razu wziełam i folie i moskitierę, ale nie zauważyłam że dali mi uniwersalną a nie specjalną do Jedo i wygląda fatalnie ale szkoda wydawać kase ponownie-40zł drogą nie chodzi.
andrew imponujący brzuszek - gratuluję. Po cesarce to chyba zaczne ćwiczyć w listopadzie :-(
aestima gratuluję rocznicy i madzioolka tobie tez wszystkiego dobrego na rocznicowy czwartek
mamusiacoreczki my też kąpiemy codziennie o 22, nie wyobrażam sobie nie umyć smrodka, po tylu kupach i ulewanku - jak to się gdzies wleje w fałdeczki to smrodek nieziemski zostaje ;-)
ironia my się cycusiami, więc dostaje na żądanie

Właśnie słonko u nas już od 2h świeci, wiec może ruszymy na spacerek.Miłego popołudnia!

reklama
Aestima emolium daje nam teściowa -alergolog, bo takich specyfików ma bardzo dużo :) wcześniej dała nam żel do mycia SVR (o taki: SVR Topialyse Sensitive, żel do mycia, 500 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie) i też był super ale jest strasznie drogi...

Zołza super że z karmienie już macie opanowane :) to niewiarygodne jak bardzo nasza psychika i nastrój mają wpływ na laktację i resztę kwestii okołomaluszkowych :)

U mnie po porannym deszczu świeci piękne słoneczko więc dwugodzinny spacer zaliczony, Bulba już wykąpana, najedzona i teraz robi kupala i gada sama do siebie :)

Aaa - kupiłam dziś pieluszki Dada 3 i faktycznie śmierdzą - jakimś klejem paskudnym... (chyba Justynka o tym mówiła więc niestety potwierdzam...) może się przyzwyczaimy bo dady ogólnie bardzo mi odpowiadają (m.in. cenowo) i nie wiem nawet na jakie pieluszki miałbym się przerzucić... może to jakaś partia taka trefna bo pamiętam że któraś z Was pisała że u niej nie śmierdziały...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry