reklama

Czerwiec 2011

Mamusiu czerwcowa myślę że możesz wypić sobie piwko. Jak byłam po pierwszym porodzie to miałam anemię i położna kazała mi po wieczornym karmieniu wypijać lampkę czerwonego wina z żółtkiem. Pytałam czy mam później nie karmić na co ona powiedziała że do kolejnego karmienia ilość alkoholu we krwi nie będzie zagrażać maleństwu. Teraz jak mam ochotę na piwko z mężem to karmię małą a następnie odciągam pokarm. W konsekwencji następne karmienie mam z piersi po jakiś 7-8h. A odnośnie ilości ściąganego przez ciebie pokarmu to chyba na całą dobę by starczyło:-)

reklama
Mamusiu, po jakim czasie od karmienia Ty ściągasz takie ilości? I z jednej czy z dwóch piersi? W szoku jestem normalnie :szok:

aha i dodam ze mam nie wpelni dzialajacy laktator i nie idzie tak latwo jak wtedy gdy gumka nie byla peknieta (nie zasysa dobrze) wiec pewnie sciagnela bym jeszcze wiejec, a pomyslaec ze na poczatku nie mialam pokarmu przeszlam chwile zalamki chcac karmic juz sztucznym mlekiem a teraz prosze he he kto by pomyslal ze tak cycowanie mi sie rozkreci :-)

t ja sie witam :-) mały wczoraj spał 7 godzin potem szybkie jedzonko i kolejne 4 :szok: mam cichą nadzieje ze to przyuczanie zda egzAmin :-)

padnieta jestem i zmeczona bo okres sie wczoraj pojawił :-( jedynym pocieszeniem jest tylko wizyta u kosmetyczki - ide na poporodowy tunning :-) od stóp do głowy, wiec cały wieczór mam tylko dla siebie :-)

i ja sie Witam:-D
szok!!! Franio przespał tak nagle 8 h a potem 3h i jeszcze go położyłam o 7.15 i nadal śpi..no nie wierze...ale fajnie :-)
jeśli chodzi o mleczko to przy Kubie miałam tyle mleka że nie nadążałam odciągać...miałam elektryczny laktator i przy jednym ściąganiu, zapełniałam całą butelkę..i tak co godzinę... także na sam koniec dnia to już miałam pełną całą jedną półkę w lodówce...to była jakaś masakra wtedy....czułam się jak krowa dojna...a na laktator mówiłam dojarka:confused2:przez to ściąganie straciłam cycki a miałam rozmiar 70D więc była mega smutno...a teraz wyobraźcie sobie, że nie karmiłam a cycki 3 tyg po porodzie nagle urosły do rozmiaru 70E ...mężulek zadowolony....ja w sumie też..choć znowu mam problem z ciuszkami bo jestem nie wymiarowa...
nic kochane...miłego dnia wam życzę;-)

Kuma, cieszę się bardzo, że u Was wszystko w porządku :-) Wiem, co czujesz, ja niby sporo wiem, ale i tak się nadenerwowałam ostro przez te drżenia... Przy swoim dziecku człowiek głupieje, choćby nie wiem jakie miał doświadczenie ;-) Najważniejsze, że wszystko ok.

Mój synek ostatnio jest łaskawy dla mamusi, sypia po 8- 8,5h :-) Wysypiam się więc i mam więcej energii i sił w ciągu dnia [choć z chęciami różnie bywa ;-)] Teraz sobie kima, a ja się ogarniam, co by się ruszyć wreszcie do Kościoła i pogadać o chrzcie i naszym ślubie... Ech, tak mi się nie chce, że szok...

Hej hej :)

Ehh, no tylko pozazdrościć, że maluszki Wam tak śpią. Choć ja też nie powinnam narzekać. Dzisiaj pobudka o 2 i 5 :)
Właśnie się cycujemy i zaraz śmigamy na spacerek co by zdążyć przed tymi upałami.

Miłego dnia :)

Hello :)
u nas standardowo 2 lub 3 pobudki w nocy ale ogólnie jest ok
Ironia - a to przyuczanie polegało na tym że jak ci sie obudzil to nie dawalas mu mleka tylko usypialas czy czekalas az sam usnie w nocy?
Tusen - na moją niesamowicie dziala foteil bujaczek ale nie elektryczny, jak ja tam sadzam i bujam to po ok 15 minut juz spi, nawet tak wozek nie dziala :)

Ktos pytal o sklep z plytkami to www.e-plytki.pl super ceny :)

Wogole nie mam czasu na BB bo mała nie chce spac w ciagu dnia ale was podczytuje.

Moja chyba szybko nie bedzie spac w nocy :(

ivona spokojnie:-)Franek na poczatku spal po 2-3h a teraz ostatnio 5-4,5 i dopiero dzisiaj 8:-Da dla porównania moj starszy senej do 2 mca spal po 1,5h a po drugim miesiacu zasypial o 20.00 i wstawal o 9.00 wiec z tymi dzieciaczkami to nigdy nie wiadomo...

reklama
moj to zasypia okolo 23 i budzi sie o 4 -4:30 do 5 jest cycowanie i przewijanie i spanie do 7 - 7:30 i potem drzemka godzinna okolo 10-11 wiec tez nie moge narzekać, w dzień malo spi moze w sumie 2-3 godzinki łacznie się zdrzemnie ale to głównie na spacerkach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry