reklama

Czerwiec 2011

Moja Zuzia też ma ciągle zaciśnięte rączki. Czasami wyciągam jej z dłoni jakieś paprochy, które nie wiem jak tam trafiają, bo w trakcie kąpieli nie daje sobie otworzyć łapek żeby je przemyć, paznokcie muszę jej obcinać "na śpika" bo inaczej nie da rady.

reklama
Moja Hanula tez ma często zaciśnięte piąstki.
Byłyśmy też z zalecenia pediatry u laryngologa na konsultacji i rehabilitanta odnośnie asymetrii i to wszystko.

Przydałby mi się Wasz spokój dziewczyny:tak: Ja niby o tym wszystkim wiem- skończyłam przecież psychologię rozwojową. To moja działka ale jeżeli chodzi o swoje własne dziecko to zupełnie tracę głowę i muszę się ciągle i ciągle upewniać, ze wszystko jest dobrze, NORMALNIE. To chyba przez to, że Mieszkul taki wyczekany, wystarany. Tyle było problemów najpierw z ciążą, a potem z nim, że sfiksowałam trochę:-( Ale b. się staram nie panikować i powoli widzę efekty:-)

Dziś znów się urwałam i zostawiłam facetów moich samych o 19:30 (po przyspieszonej kąpieli i karmieniu) i dopiero wróciłam. Dziecko śpi a my z męzem lecimy na balkon na piwo- on prawdziwe, ja bawarię 0%:-) Dobranoc:*

czesc dziewczyny
sle pozdrowienia od tesciow z kompa...
nie wiem ile jeszcze mnie w domu nie bedzie, remont trwa u mnie..
byleby do 14tego mezulo zdazyl ;p
bo mam chrzciny ;p
POZDRAWIAM WAS BAAAAAAAARDZO cieplutko :tak:

Aestima a zatem u Ciebie wzięło górę tak zwane "zboczenie zawodowe". Po prostu za dużo wiesz na te tematy i dlatego doszukujesz się jakiś nieprawidłowości. Podobno studenci medycyny mają tak że wyszukują u siebie symptomów różnych chorób bo po prostu "siedzą w temacie". Ale z drugiej strony nie dziwię Ci się, bo ja sama przy pierwszym dziecku odchodziłam od zmysłów z byle powodu.

To ja tez sie przylaczam do tych wyluzowanych mam. Po lekarzach nie biegam, ksiazek o rozwoju nie czytam, dr. Googla tez nie odpytuje. Raczej wszystko na wyczucie i intuicje. Do tej pory wszystko jest super. Widze, ze jest fanem patrzenia na prawo, wiec go przekladam. Mam nadzieje, ze sie sam wyrowna i nie trzeba bedzie lekarzy. Wysypke juz przechodzilismy (paskudnie wygladalo), ale przeszlo, krochmal sie sprawdzil.

Trasia ja też masowałam Mateuszowi i przemywałam solą fizj. a Marysia płacze łezkami? moze poczekaj jeszcze z 2 tyg samo może jej przejść jak mojemu szkoda dziecka żeby jakieś antybiotyki brała a ponoć udrożnienie tych kanalików przez zabieg jest dla takiego malucha bardzo bolesne.
Nam pediatra kazała poczekać do końca 3 m-ca , a Mati ma 2 i tydzień i już jest super :-)

witajcie słonecznie,cieszę się pogodą póki mogę,bo później ma padać

ale jestem wsciekała - pokłucilam sie z moim ale tak na maxa, tak mnie wariat niby dla żartu uszczypnął ze mam siniaka na pol nogi nawyzywalam go rowno sama nie wiedzialam ze mam taki zasób łaciny, teraz sie w ogóle do niego nie odzywam bo normalnie bym go chyba zabiła najchętniej wrrrrrrrr, pierw ja poszlam sama z małym na spacer a teraz on sam poszedł z Tymkiem a zawsze chodzimy razem, ściągnełam sobie mleka full i teraz ide zapalić!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a powiedz kochana jaki masz ten laktator,bo ja musze zakupić i co w ogóle polecacie?i czy można np.używany?
ja nie pamiętam,ty dajesz mu z butelki czy też jak ja butelką dokarmiasz?

Mój tez tak miał:) I chrumczał jak świnka, ale ostatnio coś mu przeszło...:)

ja w chlewiku,u mnie to samo,np na pierdziochy jak się zbiera:-D

A czy Wasze bąble zaciskają piąstki często?? Mój prawie cały czas... Neurolog go widział i niby wszystko ok...

tak,jak tylko smoczka dostanie,to od razu piąchy przy brodzie trzyma.

dziewczyny jak się nazywała ta butelka co powoli z niej leci?jakaś....calma?

a mój wczoraj poszedł na 40-tkę kolegi i jeszcze impreza trwa:eek:

justynka - moj leci wyłącznie na cycku tzn na moim mleku, laktator mialam pozyczony od siostry ale gumki juz byly wyrobione a pozniej mi pekly i nie ciagnelo jak trzeba kazda kropla szla jak krew z nosa, szukalam gumek ale sa bardzo drogie same i postanowilam kupic taki sam laktator co mialam od siostry reczny aventu - LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (1749770128) - Aukcje internetowe Allegro - wypatrzylam tez bardzo tanio wiec sie oplacalo, ten koles wystawia je co jakis czas po tej cenie wiec pilnuj patrz tez inne jego przedmioty (ja uwazam ze taniej nie kupisz) Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

o i patrz co od razu znalkazłam , aukcja aktualna wiec pocecam - LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (1754732015) - Aukcje internetowe Allegro

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry