Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Potwierdzam, że medela mini electric to dobry wybór Kati mój Mateuszek też dziś dokazuje, od 4:00 spał może łącznie 2 godziny, a tak to tylko jeść i płacz. Wygląda mi to na skok rozwojowy bo nigdy tyle nie jadł w ciągu całego dnia, a jego zachowanie w ogóle nie przypomina mojego dziecka;-)
a ja nie che zapeszac moj jest bardzo grzeczny mimo że odstawilismy leki na kolke (te z Angli) i wydaje mi sie że od tego leku mial tez wysypkę bo już prawie cala zniknela
Kuma - nie martw się może Mati po prostu czuł potrzebę bycia blisko Ciebie, albo po prostu pogoda mu nie odpowiadała, na pewno jutro bedzie lepiej
mój dzis dostal w prezencie smoczek NUK anatomiczny silikonowy smoczek uspokajający, a jego kształt jest oparty na ksztalcie sutka matki w czasie karmienia i dlatego optymalnie dopasowuje sie do jamy ustnej dziecka, minimalizuje tez ryzyko powstania wad zgryzu - małemu tak sie spodobał że nie chce go oddac, nawet przez sen go cyca co jakis czas
to jest coś podobnego do tego tylko z kłapouchem :-) -> http://allegro.pl/nuk-disney-smoczek-silikon-guzik-6-18m-zielony-i1713948521.html
na szybko tylko napisze odnośnie smoków, faktycznie mamusia najpierw przekonaliśmy Hanię do Aventa ale wchodził jej na nosek, potem udało mi się wcisnąć jej Nuka i jest o wiele lepiej wyprofilowany - wycięty na nosek i taki wygiety w łuk i ładnie trzyma buźki, bo avent jest taki prosty i szybciej wypada
W temacie laktatorów się nie wypowiem, bo mam jedynie prostą pompkę do odciągania której nie używam
Hanka od paru dni znowu spokojniejsza była, więc od piątku odstawiliśmy kropelki antykolkowe i moczymy tylko wedle potrzeby smoka w debridacie. Dziś troszke marudziła, ale myśle że to kwestia zmiany pogody - zapewne działa i na maluchy. Mam nadzieje, że będzie juz tylko lepiej z jej brzuszkiem &&&
witam Was jako pierwsza
nocka była świetna Tymuś zasnął o 22 i obudził się dopiero o - uwaga - 5:20 !!! pierwszy raz spal tyle bez pobudki az prawie 7 i pol godziny potem zasnął i spał do 7 i kolejna drzemka do 8:30 naprawdę jestem pod wrażeniem :-):-):-)
Mój Skarbek zasnął wczoraj po20:00, ale jak obudził się o 3:00, to tak co godzinę lament... W końcu zrobiłam mu butlę, bo piersi zaczęły boleć bardzo [ile można wytrzymać ] - zjadł 90ml i wyglądał, jakby chciał jeszcze.. AA mogłam go po prostu ululać... Dojadł 30ml i chlusnął pięknie, jak dawno nie chlustał. Wytarłam go, położyłam na chwilkę na łóżku, a ten spojrzał mi w oczy i strzelił tak boski szeroki uśmiech, że myślałam, że się rozpłynę Cudak mój mały. Przebrałam go, przemyłam, przewinęłam, dojadł 30ml i poszedł spać :-) Niemożliwe to moje małe cudo :-)
Nie pamiętam, w którym wątku pisałyśmy o antykoncepcji... Dostałam minipigułki Cerazette - i nie mogę ich brać, bo mam po nich takie wahania nastroju, że masakra. Dobiorę do końca opakowanie, ale mam drugie, nie ruszone - jest może któraś z Was zainteresowana? Czy Wy bierzecie minipigułki, czy te "normalne"? Jak się po nich czujecie? To moje pierwsze pigułki w ogóle, więc kompletnie nie mam rozeznania...
nam wczoraj mały zafundował na rocznice ślubu mega płacz :-)
juz normalnie myślałam ze go pod kołdre schowam hehe...tak gorąco było że nic nam nie pomagało wszyscy tylko w gatkach latali a i tak gorąco :-( i niestety ani leżenie w zimniejszym pokoju, ani zimna herbatka nic mu nie pomagało...w ogóle to był wkurzony bo cały dzien prawie nic nie jadł z tego gorąca..tylko tą herbatke...ale w nocy nadrobił wszystko czego nie zjadł i budził sie co 2 godziny hehe :-) i w sumie przez noc zjadl o matko... prawie 400 ml !!!
lece szukac leżaczka bujaczka na allegro :-) wczoraj na zły nastrój zamówilam sobie dwie fajne torebeczki zdjęcia małego i parasolke do wózka :-)
Hej a ja tylko narazie na chwilke bo mała kwękoli, wczoraj mineły jej dokładnie 2 miesiące i zrobiła mi prezent bo jak zanela o 21.30 to obudziła się o 2.15 czyli spała prawie 5 godzin!!!!!! Moze w końcu coś sie reguluje ))
Chociaż wczoraj wogole nie spała w dzien przez ta duchotę i gorąc
Ciekawe jak bedzie dalej ze spaniem bo dzien wczesniej spała ok 4 h ciagiem po kąpaniu TRZYMAJCIE KCIUKI !!! :-)
u nas smokiem jest tylko Avent inne narazie wypluwa