reklama

Czerwiec 2011

hej hej :)

Ironia, wszystkiego naj z okazji rocznicy :)

Madzioolka, dla Ciebie również :) Niech Wam się dziewczyny układa jak najlepiej z połówkami ;)

Ivona, trzymam kciuki żeby Pati coraz lepiej przesypiała nocki :)

Icak, trzymam kciuki za Hanusiowy brzuszek :)

Zołza, ja też dostałam te pigułki, ale póki co ich nie wykupiłam. Czytałam, że w czasie brania występują częste plamienia. A co do samopoczucia to nie pomogę, bo ja nigdy nie miałam huśtawek ;)

Mamusia, ja dzisiaj zarejestrowałam Adę do neurologa. Idziemy 19.08, tylko wcześniej do pediatry po skierowanie, bo jednak jest potrzebne. W sumie to sama chcę żeby ją obejrzała, będę spokojniejsza. Ma lekką asymetrię i zauważyłam, że jej nóżki drżą. Może to nic takiego, ale niech sprawdzą :)

Ja ze smoczkiem na razie się poddałam, spróbuję za jakiś czas. Ada żadnego nie chce :( Jest to dla mnie uciążliwe, bo ciągle szuka cyca i przy nim się uspokaja i często zasypia.

Pisałyście o zaciśniętych piąstkach. Moja też ma często zaciśnięte, z kciukiem w środku. I zawsze pełno paprochów w środku łapki ;)

Zwariuję z tym moim dzieckiem, czy ona się kiedyś ogarnie i choć przez 10 minut sama poleży? Najedzona i przewinięta źle, w leżaczku źle, w łóżeczku źle. Już mnie szlag trafia. Właśnie ją położyłam do łóżka i się drze, ręce mi opadają :/ O tym żeby sama zasnęła w dzień w łóżeczku nie ma nawet mowy. Jedynie w nocy po karmieniu sama zasypia, ale pewnie dlatego że ciemno jest. W dzień w wózku, albo w leżaczku ubujana. Buuu, to się pożaliłam...
A od jutra D. wraca do pracy :(((

reklama
u nas mlody zaraz sie obudzi i idziemy ćwiczyć podnoszenie główki :-)

dzisiaj juz znacznie lepszy ma nastrój i nie jest taki marudny i płaczliwy jak wczoraj... :-)

w przerwach miedzy 3godzinnymi drzemkami ćwiczymy główke, bawimy sie w bujaczku, przytulamy i bawimy sie kartami do stymulacji wrażeniowej :-)

super sprawa,,zrobilam sama takie czarno-białe karty ;-) i najbardziej podoba mu sie czarnobiała szachownica..aż marszczy brwi jak się na nią patrzy hehe :)

hej mamusie! Ja właśnie zrobiłam 6 słoiczków konfitury z brzoskwiń z własnego ogrodu...mmm...pychoty...Malwinka śpi...robię coś żeby czas szybciej zleciał...Mężul we Włoszech na 2 tyg a ja sama i tęskni mi się bardzo.

Ironia spóźnione ale szczere życzenia na rocznice ślubu...życze kolejnych rocznic...a co do kart do stymulacji ja też ich używam...Malwina gada do nich jak nakręcona i ściągam z tej strony Download Infant Stimulation Flash Cards | Black White Flash Cards

Blusia może mała ma skok rozwojowy? 3mam kciuki żeby dała mamusi trochę odpocząć

Co do smoczków mamy w rodzinie dentystów i moja ciocia powiedziała że najlepszy kształt smoczka mają smoczki z TT...najmniej szkodzą jeśli chodzi o zgryz i wadę wymowy...tak mi powiedziała a pokazywałam jej wiele smoków

Witajcie:) dziś już lepiej, Mati spokojniejszy ale nie zapeszam:tak:
Mamusiu mój tylko smoczek Aventa, dostał w prezencie inny to jak mu go dałam to nie wiedział co z nim zrobić :-D całe szczęście, że chce jeść z różnych butelek gdzie każda ma inny smoczek. Ale jeśli polecasz to może warto wypróbować :)
icak zdrówka dla Haneczki
ironia gratulacje z okazji rocznicy :)) szkoda tylko, że taki burzliwy był ten dzień ale fajnie, że dziś się już unormowało.
Aestima zazdroszczę Ci takiego śpioszka, co ja bym dała ze jedną przespaną noc:tak:
Ivonka mocne kciuku, rozumiem Cię ja modlę się aby przyszedł w końcu ten dzień a raczej noc bez ciągłych pobudek
Blusia bidulko, głowa do góry, mój wczoraj sam siebie przechodził, że chciała go komuś podrzucić:-D ja jestem szczęśliwa, że Mati śpi w dzień w łóżeczku ale i taj najlepiej mu na naszym łóżku :)

No i to by było na tyle:-( młody już się przebudza i chyba nawalił ostro w pieluchę :)
Mam jeszcze pytanie czy kładziecie Wasze dzieciaczki po jedzeniu na boczku?? Bo ja kładę Matiego na pleckach bo tak mu lepiej tylko główkę układam na boki żeby się nie zachłysnął. Jak był mniejszy to leżał tylko na boczkach i tak było mu dobrze i tak wszyscy kazali ale ja wiem, że jemu na boku jest strasznie nie wygodnie:-( W ciągu dnia też już leży tylko na plecach, przynajmniej rozgląda się gdzie chce :)

dzień dobry...
dawno tu nie zaglądałam... nie mam po prostu czasu :-(

Antoś ma straszne kolki... więc teraz tym bardziej mój świat kręci się wokół Niego...

My mamy Chrzest 10.09- w środe idziemy do Księdza.

Jutro mamy szczepienie... Aż się boję!

Poza tym u Nas ok...

Całuję każdą z Was i Wasze Maluchy :*

Misialina, ten skok rozwojowy trwa od urodzenia niestety:/

Kuma, ja też na początku kładłam Adę na boczku, raz jednym, raz drugim. Ale jak byliśmy na usg bioderek to ortopeda mówił, żeby tak nie kłaść, bo to dla bioderek niedobrze, taka wymuszona pozycja.

Młoda podarła się trochę i sama zasnęła. Troszkę mi jej szkoda było, ale się nie złamałam.

Właśnie grzmi i zaczęło lać, wiatrzysko i ciemno, więc nici ze spaceru :/

Agatka, oby te koleczki przeszły. Misia, mi dentysta powiedział, ze jeśli już smoczki, to najlepsze zdecydowanie lovi...:confused: Sam dla swoich maluchów kupił lovi- tzn. dla jednego, bo pierwszego chowali bez smoka a z drugim już nie poszło tak łatwo:)

mały wciągnął 130 ml ,przedtem jeszcze poleżelismy na brzuszku -zaliczylismy bum w główke ale w końcu sie wkurzył i udało mu sie podniesc głowe i przekrecić !! ale sie ciesze!!! :D a jaki był bida niezadowlony jak trzepnął główką w stół oj....

a teraz smacznie punia i pewnie do `16 pośpi :-) idę moze skombinuje jakis makaronik na obiad :-)

wczoraj dzień masakra Mati był ubrany w body bez rękawów a i tak był cały mokry. Czy wasze dzieci też sie tak pocą? np przy karmieniu. Mój jest caluśki mokry a na czole to ma krople potu.
Mój już chyba sie przestawił kompletnie bo przesypia średnio 8 godzin w nocy :-)

Madziolka, Ironia najlepsze życzonka z okazji rocznicy ślubu :-)
Icak oby Hanka miała coraz mniej kolek, kciuki &&&&&
Zołza ja mam Azalie i czuje sie dobrze dużo dziewczyn pisało ze je ma, może poproś właśnie o nie
Blusia oby sie Adzie wkońcu uregulowało &&&&&&&&
Agatka biedny Antoś oby mu przeszło

reklama
ja dziś wybrałam się na spacer w chuście, mała była zachwycona:) Zasnęła twardo po minucie i nie otworzyła oka przez dwie godziny. Ludzie patrzyli na nas jak na ufo, ale niektórzy bardzo miło się usmiechali:)

Misia, Ironia a te karty do stymulacji pokazuje się w jakiś okreslony sposób? określony czas i kolejność czy pełna dowolność? Ja zrobiłam Marysi sama kilka takich karteczek, bardzo lubi czarno białe paski:)

Misia też słyszałam, że smoczki TT bardzo dobre, ale Marysia kompletnie nie wiedziała co z nimi zrobić. Po prsotu jej nie spasowały. Teraz używamy MAM i uważam że są super. Nieduże, lekkie, i ponoć też bardzo dobre.

Aestima jak ci się podoba "w głębi kontinuum"? Bardzo chciałabym przeczytać i ciekawa jestem twojej opinii. Ponoć dość radykalne. Ale ja coraz bardziej zmieniam swoje poglądy i tak jak w ciąży myślałam, że Marysia będzie sama spała, nie będzie za dużo na rękach żeby się nie przyzwyczaiła itp tak teraz sama tak bardzo potrzebuję jej bliskości, że cały dzień spędzamy przytulone, a mała najczęściej w ciągu dnia śpi w chuście bo ja tak lubię. I argument, że się przyzwyczai jakoś zupełnie przestał mnie przekonywać, bo jak dla mnie może się przyzwyczaić:) Będzie mi z tym bardzo dobrze i jak mniemam jej również:)

Blusia Marysia w ciągu dnia też nie zaśnie w łóżeczku, w ogóle nie ma takiej opcji. TYlko w nocy ładnie zasypia. W łóżeczku poleży jak włączę karuzelkę ale to 10 minut max. Karuzelka ma tylko jedną melodyjkę i szlag mnie trafia jak ją słyszę po raz setny ale chyba małej to nie przekadza:)

Kuma
ja kładłam małą na boczku w pierwszym miesiącu, potem coraz częściej na pleckach. Teraz jak chce leżeć na boczku to sama się tak ułoży, bo z plecków na oba boczki to już dla niej żaden problem. Ale widze, że woli na pleckach. Za to nie jest w stanie zasnąć na brzuszku (oczywiście tylko w dzień). Od razu się podnosi na wyprostowanych łapkach i rozgląda wokół. Widać, że to dla niej ogromny wysiłek i po kilku minutach już nie ma siły, ale nie daje za wygraną tylko ciągle się dźwiga i dźwiga. Nie potrafi odpuścić i po prostu na tym brzuszku leżeć:) Ambitna dziołcha...

Ivona mam nadzieję, że twoje maleństwo będzie spało coraz dłużej. U nas też drzemki stopniowo się wydłużały. Niebawem prześpisz spokojnie całą noc:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry