reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry popołudniowo :)

U nas dziś słoneczko znów dopisało więc korzystamy ile się da spacerowo. Dziś pierwszy raz poszła z nami nasza piesa i nawet całkiem dobrze się zachowywała (jej czasami jeszcze głupawy możdżek nie potrafi za chiny opanować chodzenia na smyczy ale dziś się udało) i było tak fajnie rodzinnie :)
Zaszliśmy do takiej taniej apteki zapytać ile kosztuje Pentaxim bo w środę się szczepimy bo ostatnio w aptece przy przychodni zapłaciliśmy 160zł a przez doz jest za 125zł no i doznałam szoku - ta sama szczepionka jest za 109zł... wyobrażacie sobie?... rozstrzał 50zł na tym samym leku... no szok... do tej pory nie mogę przeboleć że tak przepłaciliśmy....

reklama
Oj apteki mają rzeczywiście niezłe rozstrzały cenowe. Też spotkałam się z różnicą 50zł na tym samym preparacie, ale na moje pytanie dlaczego taka różnica powołali się na promocję.
Ja dziś wykończona bo cały wczorajszy dzień i dzisiejszy byłam w szkole (mimo mgr robię sobie jeszcze technika), pobudka już o 5.00 bo Zuzia jadła a o 6.00 trzeba było wstać więc zanim mała zdecydowała się ponownie zasnąć u mnie już nie było mowy o przykładaniu głowy do podusi. Mężulek wczoraj pierwszy raz na tak długo sam z dziewczynami. Ładnie sobie poradził (dzwoniłam po każdych zajęciach - co 1,5h), ale dom w rozsypce. Jak wróciłam ze szkoły to stwierdził że jak rano wstał to nie wiedział za co ma się chwycić i że na pewno nie był by w stanie wyszykować Julki do przedszkola i jej zaprowadzić razem z Zuzią. Ale miałam satysfakcję że zobaczył że to nie takie łatwe opieka nad dwoma maluchami...zresztą z jednym też nie tak prosto.

I ja się witam wieczornie :-)
My też dziś prawie cały czas poza domem, tzn, ja, Dominika i Julia same baby, bo moj M dziś w pracy a Damian wolał zostać w domu i wyjśc z kolegami na podwórko.
Odwiedziłyśmy centrum handlowe, zjadłyśmy tam obiad, lody i wypiłyśmy frappe :-).
Pogoda cudna dziś, na dworze w tej chwili jest u nas 25 stopni, a w domu mam 22,9 więc gorąco.
Mamusiaczerwcowa....dużo zdrówka życzę!!!!
Madzioolka...jak humorek, poprawil się??? Będzie dobrze, Majeczka będzie z tatusiem :-)
Justynka...a Ty widzę w nowym domu dużo pracy masz. Wszystko juz macie zrobione? Jak się czujesz w dużym domu?
Mamusia córeczki....można taką szczepionkę kupić samemu w aptece??? Bo my mamy szczepienie 13 i znów będę musiała 180 zł zaplacić :-(
Traschka...a gdzie byłaś? Nad morzem? Wakacyjny wypoczynek zawsze tak szybko się konczy. Natomiast jeśli chodzi o przyzwyczajanie się dzidzi do nowego miejsca to masz rację. Moja Julia z kolei była bardzo zdziwiona jak do domu w wróciliśmy. nad jeziorem byłam z przerwami prawie dwa miesiące więc ona tam wszystko znała.
Ironia...mnie kręgoslup ostatnio codziennie boli po nocy. A to dlatego, że jak Julia się budzi na karmienie ok godz 3 to ja ją już biorę do nas do łóżka, karmię na śpiąco i tak już sobie śpimy we trójkę do rana. Z tym, że jak ona jest już w lóżku to ja i M się już nie ruszamy wcale, żeby Mała duzo miejsca miała a potem rano wstajemy powyginani od spania w jednej pozycji :-) :-)

Moja Julcia już wykąpana i najedzona śpi. Ciekawe jak długo, bo ona na noc zasypia dopiero ok 23 :-(, a sen po kąpieli traktuje jak drzemkę.

Doris ja miałam na myśli preparat na bolące kolana mojego męża a nie szczepionkę. Zauważyłam że nawet lekarze nie są zorientowani co do cen szczepionek które przepisują (krztusiec wg mojej lekarki miał kosztować 50zł a płaciłam 80zł).

hej hej :)

Mamusiu, zdróweczka życzę. U mnie na szczęście też bez antybiotyku się obyło. Niestety coś katar się nasila :(
Jasiek też przeziębiony, katar po pas, od piątku wieczora gorączkuje, więc jutro do przedszkola nie idzie. Chodził całe dwa dni :/

Madzioolka, u nas niestety spacery nadal po tytułem darcie paszczy :/

Trasia
, super że wyjazd się udał :)

Ada mnie totalnie zaskoczyła spaniem. Wczoraj zasnęła ok 21:30 i obudziła się dopiero o 6 rano :) Aż z niedowierzaniem spojrzałam na zegarek. Przeważnie pobudki o 3 na jedzonko a tu taki szok :) Mogłaby tak częściej :) Choć i tak nie powinnam narzekać, bo jej spanie a Jaśka to niebo a ziemia.

My dzisiaj sobie świętujemy. Przyjechali rodzice na kawkę i ciasto, wypiłam sobie dwie lampki wina :) Wcześniej ściągnęłam mleczko ;) I teraz o 22 muszę znów ściągnąć, bo do rana to bym miała eksplozję chyba ;)

Doris nie bylismy nad morzem, bo to za daleko dla nas. 10h w samochodzie jest poza moimi wyobrażeniami jak dotąd:) Byliśmy na wsi pod Rzeszowem, w Jaworniku Polskim. Ale widzę, że Marysi znacznie bardziej podoba się w domku. Dziś była zdecydoawnie bardziej uśmiechnięta i spokojniejsza niż przez cały tydzień na wakacjach.

Ironia pogoda na spacerki super! Ja też jestem na powietrzu ile się da, a na wakacjach tak jak wychodziliśmy z domku o 7 rano tak wchodzilismy do niego dopiero na kąpiel wieczorkiem:)

Blusia to może mała się przyzwyczai i już zawsze będzie tak łądnie spała? Byłoby pięknie:)

Madzioolka...jak humorek, poprawil się??? Będzie dobrze, Majeczka będzie z tatusiem :-)
A dziękuję Kochana już ciut lepiej :) porozmawialiśmy trochę z Tomkiem na ten temat, On ma z kolei obawy czy sobie sam poradzi bo w domu jest owszem ale popracować czasem musi i boi się że nie ogarnie ale stwierdził że choćby miał się po łokcie zarobić i wieczorami czy do nocy siedzieć z robotą jeśli Mała Mu w dzień nie da popracować to do obcych Jej nie odda :)

Mamusia córeczki....można taką szczepionkę kupić samemu w aptece??? Bo my mamy szczepienie 13 i znów będę musiała 180 zł zaplacić :-(
Jak lekarz da Ci receptę to możesz sama kupić szczepionkę tylko trzeba pamiętać żeby w domu trzymać w lodówce a do lekarza przetransportować najlepiej w termosie

Madzioolka, u nas niestety spacery nadal po tytułem darcie paszczy :/
Blusia bardzo trzymam kciuki żeby i dla Was jak najszybciej nadszedł czas spokojnych spacerów :)

malemu sluza takie wyjscia bo spi od 21-6.30 :-) coraz lepiej :D

wczoraj kupilismy pierwsze sloiczki juz :D bedziemy robic zapasy :))

bylismy wczoraj na rejsie po wiśle :) i w tureckiej knajpce, super sie bawilam i nabralam sil na caly tydzien :)

reklama
Do góry