Uff dziecko się obudziło pojęczało i zasnęło

Nauczyłam się żeby po obudzeniu np po 30 min zostawić Pati na ok 5 minut i sprawdzić czy zaśnie, okazało się że nauczyła się sama zasypiać i udaje jej się z 2 , 3 razy samej zasnąć podczas drzemki popołudniowej:-)
U mnie na obiadek dzisiaj prosteee danie - ryż ze smietanką lub dzemem..
Trasia - u mnie ta wysypka wyszła na brzuchu chyba z tydzień temu, teraz zeszła ale została sucha skóra a pediatra na to ze musze wszystko odstawić i swoje bla bla bla. Wiem ze niektórzy lekarze wszystko tłumaczą alergią ale ja bardziej znam swoje dziecko i widze co się dzieje i moim zdaniem alergia jest też na buzi. Narazie postanowiłam obserwować, natłuszczać i odrzucić czekoladę bo może po tym jej wyszło.
Basia - każda z nam ma jakieś kłopoty z którymi musi walczyć i sobie da radę bo jesteśmy kobietami które dla swojego dziecka góry przeniosą. Jeśli chodzi o pokarm to ja przechodziłam zanik mleka ale się nie poddałam i karmiłam co chwilę do tego jadłam solidne posiłki bo to jest podstawa!!! I na szczęście wszystko się reguluje powoli i mleka mam sporo chociaż karmię z dwóch piersi jeszcze. Do tego polcam herbatkę na laktację Humama bo jest wydajniejsza od Hipp i przez to tańsza w eksploatacji (kosztują tyle samo a humamę robi się z 2 łyżeczek a hipp z 4 - waga taka sama) Polecam!
Dziewczyny a propo
witaminy D dla dzieciaków to faktycznie można wziąść taką na receptę i kosztuje 3.99!! Wit D3 w kropelkach. Dowiedziałam się o tym w aptece a lekarka nie była łaskawa nawet o tym powiedzieć tylko wszyscy polecają drogie witaminy.
Silva - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Tak teraz sobie myślę ze gdyby nie to forum to moja wiedza byłaby znikoma o propo wychowywania dziecka, prawidłowej zabawy i ćwiczeń - warto to pielęgnować!
A jeśli chodzi o ciąże to też nie chciałabym być na poczatku ciąży ale potem brzuch strasznie mi przeszkadzał i mógłby być troszkę mniejszy :-) Najważniejsze że dzieciaczki są zdrowe!