reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Misialina dobrze, że nic się nie stało, teraz to będziesz dmuchać na zimne:tak: Maja ostatnio kawałek karty stymulacji zjadła, a leżała na macie na brzuszku, karty poza zasięgiem jej rączek...minutę mnie nie było...Z buzi jej wyciągnęłam, ale nie wszystko, resztę połknęła

reklama
my nie solimy i nie cukrujey ale w majeranku i bazyli nie widze nic zlego ;) dobrze na brzuszek robi :) zreszta mlody przyyczajony od ciazy bo ja tylko zioła jadam i czosnek :p

doris
Bo M. ryby nie lubi

traschka
Moj tesc to Meli jak miała 2 lata to kazał (a kazac to sobie moze:-)) w maju rajstopy pod spodnie zakładac, bo ma chlodne łydki.

aestima
Jak moja mama miała w liceum zółtaczke to tylko rosołek z golebi babcia gotowała - bo lekkostrawny.
Co do gotowania na parze to tez bym chciała taki garnek moze kupie M. na złosc w tym miesiacu?
Ja Meli gotowałam w wodzie i mroziłam. Albo jak do pracy chodziłam to porcjowałam wazywa i miesko - zamrazałam i rano wyciagałam taka porcje do garnuszka i gotowałam.

mrsmoon
No własnie powoli olewam kupiłam szpinak na weekend i robie zapiekanke ze szpinakiem w sobote, a w niedziele lasanie (nie wiem jak to sie pisze poprawnie) tez ze szpinakiem.
Gazowanego juz nie kupuje od tygodnia, ani zadnych pasztetów z profitu, a to jego ulubione jedzenie. Powoli odchodze tez od białego pieczywa.

Co do preferencji dzieci to sie zgadzam Mela tez pozniej nie chciała sloikow jesc, wiec gotowałam miesko i kalafiorka (lub inne) i ze 1/2 sloiczka robiłam sos-bez doprawiania.

A co do przypraw to kaperek, pietruszke, oregano, bazylie dodawałam po 6 m. sól i cukier po 2 roku do tej pory w małaych ilosciach, wole slodzic miodem.

Mnie dzisiaj tak strasznie głowa boli - tabsy nic nie pomagaja, dobrze ze obiad od wczoraj został.

Mgordon, mmmm... szpinak, nie zdzw się jak jutro w porze obiadu pojawimy się u Ciebie:-D A tak serio- M. też kupił szpinak i jutro jemy naleśniczki szpinakowe:-)
Jak kupisz ten sprzęt, będę chyba przyjeżdżała do Ciebie gotować:tak: Ja nie kupuję, bo drooooogi... No i jak przejdziemy na blw to koniec z papkami, to może sam parowar bez blendera kupie za ok 100 zł. Może po choinkę...
A dla M. za dobra nie bądź, może coś dotrze w końcu...
Jak odchodzicie od białego chleba, to u mnie na osiedlu pojawił się super chleb z pełnego ziarna na zakwasie prawdziwym i pół duzego kosztuje ok 4 zł ,ale jest tak pyszny, że wymiękkam!

aestima - a czy miesio juz rwie sie do siadania z czworaka? u nas mlody sie w...szystkiego czepia i chce siedziec ale na czworaki jeszcz nie idzie..

Kochana, mój to leniwiec- np. przekręcać się umie, ale mu się nie chce. Siada z pozycji półleżącej podciągając się za moje ręce. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tymi czworakami, ale chyba tego nie robi jeszcze. Za to motoryka mała -marzenie, tak manipuluje rączkami i zabawkami, że szok.

dziewczyny jak larvunia robiła te pieczone jabłko z piekarnika dawała na 15 min na 150 st ale w wodzie czy samo bez niczego?
bo chce zrobić

reklama
Kati, ja jak kiedyś robiłam pieczone jabłko (dla siebie), to po prostu włożyłam je do nagrzanego piekarnika na 180 stopni :-)

Do góry