reklama

Czerwiec 2011

Andariel - Lawendowy Domek

ostatnio nie mieli jeszcze uaktualnienia na stronie i gdzieś tam było napisane że catering mają, ale teraz wiem, że gotują sami i że właśnie 5P, bo gadałam z właścicielką, która ma fisia na tym punkcie;) no i oczywiście uwzględniają diety pod kątem alergików:)

reklama
Silva - dzięki wielkie:) szkoda, że tylko do 3 lat:/ ceny duże, ale jadłospis cudny!!! absolutnie cudny... ale mi żal, że tak nie jest wszędzie:/
kati - kaszki kupuję od gościa z all, a mąż odbiera je osobiście bo niedaleko pracuje; wydaje mi się, że ktoś tu kiedyś pisał gdzie te kasze można w sklepach stacjonarnych kupić, ale już nie pamiętam która dziewczyna to była;
hej, dubeltówka!
trasiu - nocnej wycieczki do szpitala oczywiście nie zazdroszczę; najważniejsze, że Marysia zdiagnozowana i dostała już potrzebne leki; teraz tylko wypatrywać poprawy:tak:

Marysia spi niby od godziny ale ciągle steka i się budzi...

kati ja też kupowałam tylko holle, u nas były w Piotrze i Pawle, ale w zeszłym tygodniu zniknęły:( Są u nas w sklepie eko ale za 20zł za paczkę (w PP były po 14,90). No i nie mam juz gdzie kupować, zła jestem strasznie. Kupiłam jej na szybko z bobvity (tylko oni mają bezmleczne:szok:) kaszkę "pełne ziarno" ale skład i tak przeraża... jakieś barwniki i inne szajstwa. Więc na dłuzszą metę nie wiem co zrobić. Ja nie dostaję początkiem miesiąca całej pensji jak normalny człowiek tylko dostaję za lekcje, więc nie mam kasy zeby założyć wiekszą sumę i kupić kilka opakowań na all. Ostatnio nawet się zastanawiam nad mlekiem, bo jesteśmy na Bebilonie, czy nie ma innego dobrego ale tańszego. ja wiem, że to brzmi strasznie - oszczędzanie na dziecku, ale no kurna nie stać nas na to wszystko. Przecież inne wydatki też są...

Silva cudne to przedszkole!!! Ale ceny masakra... kogo na to stać:(

andariel u nas pogotowie ma kontrakt z naszą przychodnią i tam mozna pojechać normalnie do lekarza całodobowo i w weekendy. W zasadzie wolę jeździć tam niż do przychodni, bo tam zawsze pusto:)

powiedzcie, jak Marysia nie ma gorączki od dwóch dni mozna ja zabrać na krótki spacer z tym gardłem? Czy siedzieć dalej w domu? Wiem, że to dziecinne, ale nie mogę już tu wysieddzieć, Marcin ma urlop a my nawet na balkon nie wychodzimy...

trasiu fajnie z tym pogotowiem (jakkolwiek to brzmi); strasznie mi tu brakuje czegoś takiego; jak w pon. dzieci stuknęły się głowami i ta krew poszła z nosa L., to szlag mnie trafiał, że nie ma tu laryngologii nawet; a pokazywać dzieciaka po zabiegu jakiemuś zwykłemu, dyżurnemu lek. uznałam za bezsensowne...
co do spaceru to jeśli nie wieje to chyba bym wyszła choć na krótko, tak do godzinki; zresztą zobaczysz czy Marysia śpi spokojnie czy nie, najwyżej wrócicie;

Asinka to napisz mi sms-a co ustaliliscie :-)
Adariel, Traschka u nas Piotra i Pawła nie ma :-( spróbuje na all ale kupie jedną najpierw bo nie wiem czy bedzie je jadł...
ponoć jakieś czeskie też są dobre ale nie wiem jakie kiedys mi kasiawilde pisała.
Traschka ja myslę, że jeżeli nie ma gorączki to bym wyszła, wiadomo nie na długo ale teraz podoga super (przynajmniej u nas) i chocby na pół godzinki - zawsze coś :-)

hejka
ja jakaś skapcała:baffled: w pracy mamy duuuuże zmiany i trochę ciężka atmosfera jest na razie, oby to się unormowało, bo jak stres i problemy przenoszą się do domu to nie jest dobrze... Jutro jedziemy na grilla do domku M rodziny z noclegiem, co mi się absolutnie nie podoba, bo najnormalniej w świecie mi się nie chce, jestem zmęczona:sorry:

moon, zołzik ściskam Was mocno kochane!

pozdrawiam Was wszystkie!

martadelka przesyłam pozytywne wibracje :-) jakoś wszyscy zdołowanitatnio...
dziewczyny czy któraś miała takie kaszki:
NOMINAL kaszka WIELOZBOŻOWA, w ofercie także Holle (2606163550) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
instantní kaše | NOMINAL zdravá výživa
możecie coś o nich powiedzieć bo ja do czech mamw miare blisko i byłoby taniej niż na all

edit dodam jeszcze ta stronkę
www.greenmama.pl/nominal/284-nominal-kaszka-orkiszowa.html

Ostatnia edycja:
kati ta kaszka ma bardzo dobry skład więc ja bym kupiła! Pełnoziarniste zboża bez zbędnych dodatków, powinna być super!

martadelka
oby zmiany na lepsze przyszły jak najszybciej! Co do wyjscia - wcale ci się nie dziwię...

andariel
no niestety zaczęło starsznie wiać więc zostaniemy w domu:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry