reklama

Czerwiec 2011

Madzioolka my samą wodą, poprostu daję jej szczoteczkę ona ją podgryza znęca się a później mi daje i otwiera dzioba bym jej pomogła :tak: bez pasty... puki co. Nie pamiętam kiedy młodemu paste zaczynałam podawać....
ja nie zauważyłam woni złej z paszczy mojej złośnicy. niech może inne mamy się wypowiedzą, u nas ok.
Podaję ibufen jej na noc i około południa, gdy najgorzej mi marudzi. Smaruję też dziąsełka tymi maściami może lekko pomagają....

reklama
Hejka,u nas ciężki tydzień, Młoda do żłobka jutro nie idzie, bo gluty białe dziś, ale z opieką będzie problem, bo moją Mamę wywiozłam na działkę - jutro na dach wchodzą. Jutro Tata, we wtorek mam nadzieję Babcia nr 2 cały dzień, w środę zupełnie nie wiem ale już kombinuję :tak: - tak czy inaczej ja na zwolnienie sobię pozwolić nie mogę, bo trochę spraw b. ważnych w których jestem niezastąpialna niestety. :baffled:
W temacie ząbków - myjemy gumową szczoteczką i pastą - całe cztery :-D
Mrsmoon - nie wiem szczerze mówiąc co napisać, bo ja bym chyba jednak jeszcze próbowała - zważywszy na to jak trudno się było dostać do żłobka - choćby dlatego, że niezależnie od tego jaka by była nie wyobrażam sobie mieszkania znowu z Mamą, bo chyba to Was czeka. Ale skoro tak ma być lepiej.
Ciekawe jak Edi.

Dzień dobry!

Szymon chodzi z fochem z powodu odstawienia smoczka więc szybciutko piszę.

Madzioolka, Szymek myje ząbki pastą, najpierw sam sobie pogmera, a potem ja dokończę, 2 razy dziennie, czasami po ciasteczku jeszcze mu myję, rano miewa niemiły oddech, ale to od smoczka, taki zapach silikonu zmieszany z zaschnięta śliną, fuj fuj, ale potem znika po myciu. Dobrze, że zapisałaś Maję do specjalisty, trzeba to sprawdzić!

Trasia - współczuję kręgosłupowych problemów:(

Moon
- moim zdaniem dobra decyzja.

Ironia - cieszę się, że koniec remontu tuż tuż!:)

Larvunia - jak Misiula, lepiej? Szymkowi też ostatnie czwórki wychodzą, już od miesiąca ponad! Przebiły się, ale jakoś nie chcą całe wyjść... Z lewej strony pamiętam wyszły jakoś szybciutko.

Forever
- zdrowia dla Młodej.

Miłego dnia! Ja wpadnę dziś na kawkę do Nutrii, żeby jakoś poranek szybciej minął:) Odezwę się jak rozbójnik pójdzie spać. Dziś etap wyłączenia smoczka z dziennej drzemki więc muszę go dobrze zmęczyć, żeby nie było problemu:)

hej z rana
a gdzie wy wszystkie? spicie jeszcze po weekendzie?

Madzioolka my myjemy szczoteczką i tez mamy jordana i nakładam na nią troszke zelu do zębów maziajki (smak cola) niestety smakowa bo aquafresh mleczne ząbki nie przeszła...
czasem tez czuję od Matiego "nieświezy oddech"

forever z opieka nad Krysia napewno cos zaradzisz i bedzie ok
ja się mrsmoon nie dziwie ze podjeła taka decyzje, tym bardziej ze miała możliwośc zeby jej mama siedziała z Maja, wiadomo ze dostanie sie do żłobka jest trudne i jak juz dostała taka szanse to powinna wykorzystac ale z drugiej strony wazne jest samopocucie Mai i samej mrsmoon, co z tego ze posyłałaby małą jak kazdy dzień by tylko płakała, a taki płacz i histeria napewno wpływają na dziecko, a do tego mrsmoon też by sie denerwowała i trudno patrzec jak dziecko przechodzi cos takiego
wiadomo kazdy mysli co chce i to moje zdanie, ja na jej miejscu pewnie postapiłabym tak samo

Silva powodzenia w odstawianu smoczka

&&&&&&& za pozostałych żlobkowiczów

i zdrówka dla chorujących brzdąców

ja od rana zabiegana, pranie, mycie, jeszcze praca i pociagnac futryny tam gdzie prześwity:shocked2:

masakra jakas na wszystko mam 3 godziny a potem biegiem do złobka

nie mam pojecia jak ja sie ze wszystkim dzis wyrobie..

cześć dziewuszki
u mnie raczej ciężki nastrój, ja się chyba nie nadaję do wspólnego życia :zawstydzona/y::confused2:(poranna kłótnia z M + niezbyt przespana noc, Emilka bawiła się od 3 do 5 rano:szok:), choć wekend całkiem udany, pomimo mojej niechęci do wyjazdu na wieś do rodziny M, ale było naprawdę sympatycznie:tak: Oby ten tydzień w pracy był lepszy niż poprzedni...
moon obyś była zadowlonona z tej zmiany, i te formalności oby nie były uciążliwe:tak: masz o tyle lepiej (niż ja:sorry2:), że to Twoja Mama będzie zajmować się Mają a nie teściowa. Powodzenia kochana! No i najważniejsze: zdrówka dla Majeczki, kurcze skąd ta gorączka???
trasiu super, że z Marysią lepiej:tak: a u Ciebie znowu bólowo??? To jak nie masaż, to co innego!? Tulam mocno :*
Madzioolka u na pasta jak u mamyM Maziajki, na początku (czyt kilka sekund) ja albo M szorujemy jej ząbki, potem Emilka sama coś tam gmyra (Silva;-))
Silva
to teraz na wekend odstawialiście smoczek? Jak pisałaś wcześniej to sorki, ale nie ogarniam ostatnio wszystkiego na forum:sorry2:
forever i u Was katarek?:-(
ironia hej
:-)
dziewczyny przepraszam, że każdej nie odp, mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy

aha:jak tam nasza Doggi??? Powielam pytanie Madzioolki: już po kościelnym?:-) Asinka na pewno pamięta datę:tak:

miłego dnia dziewuszki

Ostatnia edycja:
Hej, ja na szybko przed pracą:))
Mrsmoon, moim zdaniem dobrze zrobiłaś. Nie byłyście gotowe i tyle. Aczykolwiek brawa za to, że próbowałyście! Jesteś bardzo dzielna:tak:

A ja zapisałam Miesia do... szkoły:-D Muzycznej yamaha. Będzie w grupie Szkrabów, wczoraj byliśmy na lekcji pokazowej i było super:tak:
Martadelko, mam nadzieję, że Ci się poprawi nastrój!!!
Silva, my weekend bez smoka ale nie wiem czy niani nie zostawić... Z drugiej strony wczoraj na lekcji muzyki była mała 2,5 letnia ze smokiem w buzi, masakra jakaś... Nie chcę tak...

Hej :)
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie oddechowo-zębowej :) My chyba pogmyramy jeszcze samą wodą ale już zacznę sie rozglądać za pastą (czytaj - jak nie zapomne to kupię :-p)

Zmykam tymczasem, postaram się wpaść jeszcze z pracy ale że roboty mam nieustająco full to może być to ciężkie do zrealizowania ale spróbuję ;-)

Miłego dnia :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry