reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Hej dziewczyny.
Czy w ciąży można pić Melisę? Bardzo się dziś zdenerwowałam i potwornie bolał mnie brzuch. Musiałam wziąść 2 nospy, żeby ból mi przeszedł, bo strasznie brzuch mi się stawiał i miałam wrażenie, że mam skurcze. Ale nospa mi pomogła i dzidziuś też się rusza. Więc nie pojechałam na IP. Ale czuję jeszcze straszne nerwy i trochę się boję nocy. Dlatego chciałabym wypić herbatkę z melisy.

Oczywiście że melisę możesz pić... ja tez piję i piłam w pierwszej ciązy.. spoko dzidziusiowi nie zaszkodzi.
Czytałam nawet że melisa potrafi załagodzić mdłości... melisa,mięta i inne rózne ziółka mozna:)

reklama
Swietne te teksty o pradach w "wiadomym miejscu", ja niestety nic takiego nie mialam i nawet sobie wyobrazic nie moge. Ale co do wymyslania glupawkowych historyjek, to uwielbiam. Szczegolnie porypane mam w nocy jak nie moge spac (co sie teraz czesto zdarza), ostatnio wyobrazilam sobie ze zostalam mloda wdowa... dobrze ze slubny o tym nie wie.

Dzastina jesteś nieźle zakręcona, jakbym słyszała moją koleżankę - też z takim poczuciem humoru - nieźle się dogadujemy i jest śmiesznie :-)

kat możesz pić melisę spokojnie, tak jak dzastina pisze, ale w ograniczonych ilościach. Wszystko, co za dużo to niezdrowo - stare dobre powiedzenie

my juz po usg genetycznym ale jestem szczesliwa :D wszystko opisane w watku badaniowym :) a my zmykamy do łozka bo mały dziś przeszedł wojne z panią doktor i usg :)

trashka - w chórze to ja śpiewam. dyrygować to mną a nie ja.. ;-) śpiewam w składzie kameralnym chóru Alla Polacca - z Warszawy.
A wybieracie się na jakiś konkurs? Moje dziewczyny chcą jechać do Lednicy (by sobie utrzeć nosa.. bo tam to na 10000% nie wygramy) ale to jest 28-29.05... czyli totalnie bez sensu dla mnie. Jeśli nadal będę w trójpaku, to na pewno nie zdecyduję się na tak daleką jazdę.. a szkoda :(

Anapi - trzymaj się tam dzielnie.

agatkaT - ogromne gratulacje! NIech Ci się dobrze pracuje!! a co to za gazeta?

Nutria nie jestem długo na forum i jakiś czas też mnie nie było i chyba musiałyśmy się minąć bo na pewno bym Cię pamiętała! W takim razie witam się z Tobą i Tobie też gratuluję takiego szczęścia!!! Jak dzieciaczki nazwiesz?

Byłam na bazarku i zjadłam 3 ogórki kiszone.Kupiłam też lody grycana i zaraz je zjem z moim Jasiem :zawstydzona/y:

smacznego!

a co do bliźniaków, to jeszcze nie wiem.. bo to zależy kto tam mieszka.. znając moje szczęście - 2 chłopaków... ale ciii - wszystko zobaczymy. najdalej na przełomie maja i czerwca ;) ale moze wcześniej sięuda.
generalnie z imionami nie jest prosto, bo się z M. tak do końca nie zgadzamy.. pozyjemy zobaczymy
A Ty już masz wybrane imiona?

Oczywiście że melisę możesz pić... ja tez piję i piłam w pierwszej ciązy.. spoko dzidziusiowi nie zaszkodzi.
Czytałam nawet że melisa potrafi załagodzić mdłości... melisa,mięta i inne rózne ziółka mozna:)

ja generalnie też uważam, że rózne ziółka można, tylko nie podbiał!
a jeśli chodzi o miętę, to słyszałam, że działa rozkurczowo (?) w każdym razie pita w bardzo dużych ilościach może działać poronnie. ale nie wiem kiedy i nie wiem ile trzeba jej wypić by rzeczywiście szkodziła.

my juz po usg genetycznym ale jestem szczesliwa :D wszystko opisane w watku badaniowym :) a my zmykamy do łozka bo mały dziś przeszedł wojne z panią doktor i usg :)
:):) super :):)

nutria nasi też strasznie namawiają naszą dyrygentkę na Legnicę, ale ona sie waha, bo ona lubi tylko wygrywać:) A że w Legnicy mieliśmy już grand prix ona nie pojedzie jak nie będzie widziała szansy na powtórkę sukcesu hehehe:) Obecnie chyba nic z tego bo ten rok przeznaczyliśmy na nagrania płyty i jesteśmy dość monotematyczni w repertuarze, same maryjne:)

dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tego śpiewania! ja kocham śpiewać i śpiewam codziennie i wszędzie :) W chórze śpiewałam jak jeszcze chodziłam do podstawówki i w liceum w zespole. Pośpiewałabym tak znów

Nutria czyli rozumiem że wolałabyś dziewczynki? U mnie jak będzie dziewczynka to będzie Ania a jak chłopiec hmm i tu nie wiem bo albo Krzyś albo Julek .I wcale nie jestem do końca przekonana co do tych wszystkich imion.mam nadzieje że Aneczka jednak będzie i nią pozostanie

reklama
Do góry