reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Gratuluj wszystkich bijacych serduszek! wzruszylam sie:)

ja siedze zalamana moj bol gardla rozchulal sie na dobre:(:( nie obejdzie sie chyba bez lekow a to przeciez dopiero 6 tyg... nie wiem czy juz sie pogodzic z tym ze to koniec.... czy liczyc ze bedzie ok :(((((
jest mi strasznie zle!!! tak o siebie dbalam....chodzilam cieplo ubrana, grube rajtuzy... a tu co? :((
najlepiej bedzie jak polecisz do lekarza ktory przepisze Ci cos na gardlo co mozna brac w ciazy .. na wlasna reke mozesz jedynie pić herbate z miodem i cytryną oraz jesc duzo czosnku swierzego.... cebula tez odbrze dziala... zeby z tego sie nie rozwinela jakas powazniejsza choroba szybko zareaguj

reklama
rybko plucz gardlo roztworem wody+sol, posmaruj na noc vivvapour klatke piersiowa i polej sobie olejku olivof olaf eukaliptusowego na poduszke, po umyciu zebow psiknij tantum verde , jak psikasz miej mocno wytkniety jezyk. Zaloz cieple skarpety na noc i napij sie goracej wody z sokiem malinowym i miodem.
to cie rozgrzeje i wypoci

o widzisz to masz super .. napewno sie dobrze Tobą zaopiekuje :) ja tez bylam bardzo chora jakos w 6 tyg. ale wyleczylam sie sama zjadając codziennie kilka ząbków czosnku i wypijalam z 10 herbat z miodem i cytryną :)

Ja tak samo, wyleczylam przeziebienie identyczna metoda. do tego bralam tabletki prenatal grip care , dla ciężarnych

Gratuluję wszystkim dziewczynkom,które widziały dziś te cudowne serduszka:) Aż żal ściska ,że nie możemy codziennie zaglądać do naszych fasolek:) Ja jeszcze kilka dni byle do wtorku i też się martwię im bliżej tym większy niepokój.

xdorota na pewno można 3 x dziennie używać tamtum verde (spray) i płukać gardło w roztworze soli a oprócz tego mleko, miód, czosnek ,cytryna i maliny( tylko cytryna nigdy do gorącej herbaty bo wysoka temp zabija wit c)
Dzwoniłam też ostatnio do lekarza bo córka była chora i bałam się że się zarażę i w razie czego dzwoniłam

Nanulika tą pieczarką to mnie rozwaliłaś :-D

XDorotaa mnie też potwornie drapało w gardle i okazało się że miałam za suche powietrze w domu od ogrzewania. Nawilż sobie powietrze w pokoju, zrób sobie herbatki z miodem i cytrynką albo z malinami i do łóżka. I nie martw się bo teraz są leki które spokojnie możesz brać w ciąży tylko musisz o tym powiedzieć lekarzowi. Wydaje mi się że tantum verde można brać w ciąży i pamiętam że moja koleżanka miałą całą ciąże problemy z gardłem i brała takie pastylki z mnichem na opakowaniu, nie pamiętam nazwy, ale wiem że na pewno jej pomagały i że były dozwolone w ciąży.
Mamina ja bym z tą maścią rozgrzewającą na klatkę raczej się powstrzymała, w poprzedniej ciąży miałam postrzał szyi i nie mogłam używać maści rozgrzewających.

juz nie moge sie doczekac kiedy i ja uslysze bijace serduszko malenstwa :)

Dzis strasznie sie poklucilam z moim P :wściekła/y: a po kłótni najlepiej bym chciala zeby mnie przytulil :( kurde jeszcze 2 miesiace musze czekac porazka. I na dodatek moj P powiedzial ze sie hmmm delikatnie ująć "czepiam" fakt o byle co sie pokłóciłam ale wkoncu napisal ze wieczorem jak bedzie po pracy to porozmawiamy uhhh.
a co do spodni to mi akurat jeszcze wszystkie sa dobre bo zawsze mialam troszke wieszke w pasie, mialam problem zeby dostac takie akurat :) ale szczerze mowiac zauwazylam jak sie dzis kapalam ze moj brzuszek hmmm taki jakby ciut wiekszy? Chyba faktycznie nie moge tyle jesc. No ale co tu zrobic jak co chwile glodna jestem (jem czesciej ale w mniejszych ilosciach) i jeszcze jak w tv jakas reklama i szukalam czegos fajnego to jak na zlosc wszystkie reklamy o jedzeniu i wez tu wytrzymaj i nie zjedz czegos,.
A no i zapomnialam dodac caly dzien rycze jak glupia ;/ Co mi przejdzie za chwile znowu:-(

reklama
jak uwazacie wtedy z ta mascia rozgrzewajaca....no ale maliny i miodzio nie zaszkodzi.

tez chce juz zobaczy swojego bobika a tu do 5listopada kupa czasu....

co do brzucha to pod wieczor mi lekko wystaje i jest twardy..moze to od siedzenia w pracy, spodnie nosze te same poki co, majtasy tez.
za to cyce mam jak donice :angry: sama sie dziwie ze to tak hop siup i o takie efekt silikonu

Do góry