reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

witajcie kochane
ja juz dzis o niebo lepiej, nawet sie wykapalam oporzadzilam i zaczelam ogladac dzien dobry tvn:)
tylko zauwazylam wczoraj ze mi dziasla krwiawia i mam wrazenie ze mnie boli cala szczeka... moze to od nadmiaru cytryny i miodu

MatMaks trzymam kciuki zeby bylo ok.

ja tez wczoraj odebralam wyniki i mam najwyrazniej anemie, hematokryt 32% a norma od 35 :/ do tego od poczatku ciazy mam podwyzszone PCT i biale krwinki, ostatnio mowila ze moze jakas ukryta infekcja.... dzisiaj mam wizyte ciekawe co powie

hahha buziak czyzby odtwarzali porod przez cesarke?

mi też dziąsła krwawia i to juz od dawna.Hematokryt ma każda cięzarna obnizony. Płytki krwi dziwne,ze Ci wzrosły... w ciazy raczej spadają, bo krwi jest więcej i bardziej rzadka....A dużo pijesz?

Jakie amsz te krwinki białe? podaj normy. Ja wczoraj byłam ze swoimi wynikami u lekarza mam białe krwinki 12, 76( norma do 10)i mi powiedział,ze do 16 u cięzarnej to norma wg nowych podręczników, wg starych to do 20 tysięcy.....

Witam się i ja :-D

a Ty koleżanko spokojnie tam i nie stresuj dzidzi !!!!! :-) będzie wszystko dobrze !!!!! i nie możesz innej myśli dopuszczać do siebie !!!!
ja też ciągle mówię że urodzę wcześniej :-p

nioo a ja odebrałam wyniki tylko jeszcze glukoza zobaczymy jak wyszła ale ogólnie wszystko oki zrobiłam sobie dodatkowo elektrolity i tarczycę to w sumie potasu mam troszkę mniej bo mam 3,4 a norma zaczyna się od 3,5 nioo i białych krwinek mam ciutkę więcej, tarczyca ft4 mam na dolnym pograniczu bo zaczyna się od 0,93 a ja mam 0.937, internista powiedział że to są dobre wyniki jak dla kobiety w ciąży i że jestem zdrowa jak byk !!!!

a i co najważniejsze martwiłam się tym swoim pulsem ale EKG wyszło w normie także żadnych wad nie mam :-)

Powiem CI, że ja mam zaburzen komorowych serca bardzo dużo, a ekg potrafi miw yjśc idelanie, bo w danym moemncie kurat zaburzeń nie mam. Najlpszy jest holter 12 lub 24 godzinny.Zwłszcza jesli nadal odczuwasz te zaburzenia.niski potas moze być przycyzną tych zaburzeń. A jak magnez? Podaj normy.

Co do FT 4 to jest stanowczo za niskie jak na kobiete w ciaży!Powinno być w połowie normy mneij więcej:(A jakie masz TSH i FT3?

No ja też glukozę miałam złą ale 50g. Dostałam skierowanie na badanie tym razem diagnostyczne 75g i zamierzam je zrobić na początku lutego. Aż się boję.

Od wczoraj tez biorę żelazo i o dziwo mam baaaaardzo luźną koopę. Nie jest to biegunka, ale dzisiaj już 3 raz na kibelku byłam. Niestety spada mi hematokryt, ostatnio miałam 12,5 tyś, a teraz 11,4 tyś i to już podobno poniżej normy i ginka boi się anemii.

Miśki2 - ja spodnie kupowałam w Maximusie. O ile dobrze pamiętam jesteś z Żyrardowa.

Ceny od 60zł do 150zł. Za swoje czarne jeansy dałam 80zł bo chciałam z takie co mają możliwość zmniejszania i zwiększania obwodu w pasie. Nie pamiętam numeru boksu, ale bylo to na pewno w hali B.

ja robiłam odrazu 75

kobietki a ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę ale z zastrzeżeniem że mam zrobić po 24 tc :eek: a wy wszystkie już

Ja glukozę dostałam tylko 75 i po 24 tygodniu ciąży.

reklama
buziak dokladnie! mialysmy takiego wielkiego "bobasa" i zrobilysmy mu dziurke w ustach zeby go karmic strzykawka, myslalysmy ze bedzie sikal w pieluszki ale on niestety mial caly brzuch z waty i tez zaczal smierdziec a pieluszki suche...

moze jakby jej operacje przeprowadził to by zaczęła szczeć gdzie trzeba:-D:-D

Nie jarze dzis jakos, rozlatana myslami jestem jak nigdy a chłopcy akurat dzis zadaja mi pytania typu "co to jest recykling, wierzchołek, albo kropka.pl":baffled: wyczucie czasu mają po ojcu:no::rofl2:

Ja dostałam skierowanie na glukozę 75g i mam ją zrobić jak najbliżej wizyty a wizytę mam w 25tyg .A powiedzcie mi same rozrabiacie glukozę?
Ja dostałam receptę na glukozę mam ją sama rozrobić dodać pół cytryny i porządnie schłodzić. Z tym mam iść na pobranie bo mam 1 na czczo a po 2 godź po glukozie. I lekarz mówił,że nie można chodzić po wypiciu glukozy bo wtedy szybciej się spala i wynik jest niewiarygodny.(Mieszkam blisko przychodni i myślałam ,że na te 2 godź skoczę do domu.
A moja przyjaciółka miała glukozę w 20 tyg 50g a w 25 tyg 75g. Może zależy od wcześniejszego wyniku glukozy na czczo.

Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.
U mnie pranie wstawione, zaraz musze ogarnac mieszkanko i biore sie za obiad.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

A jak robisz?
bo ja mam przepis taki:
łyzka masła roztopić + 3 łyzki mąki następnie ok. litr mleka i kosta sera bialego zmielonego. Pieprz sól i galka muszkatułowa.

violapop - Ty nie idx do domu bo oni po godz spr a po dwóch drugi raz :happy::rofl2:

aylin - biały ser do beszamelu????? w sensie twaróg????:szok:

ja daje masło, mąke, potem mleko. mozna sypnac pieprzu soli i jak ktos chce to ser zółty dla smaku, ale beszamel to raczej mdły jest... a smak lasagne zalezy od tego jak sie zrobi mieso i sos:happy:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

głowa do góry już niedługo wiosna :-D

a ja zamiast beszamelu dodaje czasami roztopiony serek topiony ;-) najlepszy jest holenderski, ale już go dawno nigdzie nie widziałam, może być po prostu śmietankowy

Hej dziewczyny

a pomidorowy?

ja robie tak: w zimę kupuję pomidory w puszce. Czosnek, cebulke drobno pokrojoną wrzucam na patelnię z oliwa z oliwek. Pomidory do garnka i podgrzewam. Jak cebulka i czosnek się uduszą to wlewam to do sosu. Kroję bazylię świeżą, i suszone pomidorki robniutko i też dodoaje do sosu i gotuję. Na koniec dodaje kapary i trochę sosu z kaparów do sosu pomidorowego, gotuje z minutę i polewam lasanie albo makaron. Na to wszystko oczywiscie parmezan:)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Ja na bazie beszamelu robię różne sosy: musztardowy,chrzanowy,koperkowy.pomidorowy,pomidorowy z różnymi ziołami wtedy w zależności do jakiego dania ma być.

violapop - Ty nie idx do domu bo oni po godz spr a po dwóch drugi raz :happy::rofl2:

aylin - biały ser do beszamelu????? w sensie twaróg????:szok:

ja daje masło, mąke, potem mleko. mozna sypnac pieprzu soli i jak ktos chce to ser zółty dla smaku, ale beszamel to raczej mdły jest... a smak lasagne zalezy od tego jak sie zrobi mieso i sos:happy:

Nie sprawdzą mi po godzinie bo na skierowaniu mam napisane na czczo i po 2 godź, a za badania płacę więc nie mogą zrobić więcej niż na skierowaniu

reklama
Hej dziewczyny

A ja juz bym sie chetnie na zwolnieniu ponudziła. Pod warunkiem oczywiście, że nie musiałabym leżeć plackiem. A tu jeszcze ponad 2 miesiące pracy mnie czeka :/ Od kilku ostatnich lat pracuje bardzo dużo (praktycznie 2 prace), co przerywam tylko wyjazdami na urlop, i marzy mi sie trochę laby w domku. Bo tak to zawszę z kalendarzem w ręku biegam a jak mam juz czas dla siebie to spedzam go z przyjaciółmi. Wiec na L4 czekam z utęsknieniem....

A co co badań na glukozę to przy ostatnim pobieraniu krwi, pielęgniarka mnie poinformowała, że najlepiej między 24 a 28 tyg to zrobic, i żebym zarezerwowała sobie na to ok 2 godz!!! Hmmm tak długo to trwa?

Do góry