reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam się popołudniowo u mnie też słoneczko świeci już po zakuokach i spacerku i zaczynam sprzątanie w domku mąz pojechał do pracy a ja znowu sam
a wysokie masz??? A białko w moczu sprawdzałas???
Białka w moczu nie mam a ciśnienie to czasami nawet około 150/100 róznie to bywa a powiedz mi czym objawia się ta gestoza i jak można ją sprawdzić czy jest

Krecha dzis niewiele pociemniala ale @ nadal niet wiec chyba ok,nawet jesli bladziok z n.iej okrutny! Juz po hostelowym sniadanku,parki w rohlikach,dzemy i inne zaliczone:) zaraz lecimy w miasto,najpieerw jakies latte trzeba dorwac bo hostelowa kawa jakas licha.... fajkow nie pale,wczoraj pilam piwo bezalkoholowe wymieszane ze spritem i woda min:) oby szlo jak trzeba,tak bardzo sie boje! Buziaki!!

Trzymam kciuki

Przeczytalam to i :szok::-:)-(
"Pokój z widokiem na góry. Urokliwe spacery i zwiedzanie zabytków. Brzmi jak dobry urlop. Tak odpoczywają rodzice tragicznie zmarłej Madzi z Sosnowca. Bartłomiej i Katarzyna Waśniewscy nie wyglądają na smutnych, bardziej przypominają zakochaną parę. Tuląc się do siebie, spacerują trzymając się za ręce po uzdrowiskowej miejscowości Jedlina Zdrój na Dolnym Śląsku. "

Agundpestka- nie czytaj tego. Media nas karmia często mocno wykrzywioną prawdą, półprawdą. Nie wiemy jaka jest prawda,a ze w górach- no cóż w Sosnowcu nie mogli zostać. Przytulają się- starcili dziecko, ale siebie kochają....
ja w innym wywiadzie przeczytalam jak jakas babka mowi,ze ta mtak to duzo brzydsza niz tv, że do tv się wyfiołkowała, bo na zywo opuchnięta- a ja sobie myślę,ze opuchnięta od płaczu ciągłego:(
Gestoza ma 3 główne objawy:nadciśnienie, opuchlizna i białko w moczu. Raczej musza być 3 czynniki naraz żeby mowić o gestozie.

miki - trzy głowne objawy to

nadcisnienie
obrzeki
białkomocz

z tym, ze objawy nie musza wystepowac wszystkie naraz! A co Twoj lakarz mowi na to wszystko????
u mnie cisnienie było podobne do Twojego i puchłam cała - np twarz, rece, nogi. Napoczatku to schodziło, za kilka dni od nowa a potem jak zaczełam puchnac tak jakbym zatrzymywała kazda wypita wode, dramat.
Dopegyt brałam 3razy dziennie i tez czasem nic nie dawał.

Pilnuj tego bo to okropna choroba!!!

Nio i u mnie tez sie wypogodzilo a wcale sie sie zapowiadalo :-) wlasnie wrocilam z basenu i czuje sie jak nowo narodzona oj duza ulga dla moich pleckow :tak: A teraz zrobilam sobie kawusie - Inke od innej mnie odzuca :dry: i mufinke czekoladowa mniami...

Mam jeszcze energie wiec zaraz zabiore sie za sprzatanie mieszkania i obiadek a pozniej zakuwanie do wtorkowego egazaminu :tak:

Milego dzionka laseczki ;-)

To zakuwaj (nie bede sie chwalic jak przeczytałam ;)))

A ja własnie wróciłam z ogrodka:tak:
Cuuudnie jest, dzieci sie bawia, pies gania, P grabi trawe - uwieeeelbiam to !!!
Szkoda tylko, ze przetrzesło mnie ale to z choroby, wiec juz wrociałam pod kocyk i pije goracy zurek;-)
Mam nadzieje ze juz niedługo... oj mam nadzieje!!

sicil - a u Was ile macie stopni?

Jak to dobrze po ciężkim dniu usiąść na dupie i włączyć bb:-)
Na dworze pięknie lecz strasznie wieje - prawie urwało mi głowę !
Lecz na słoneczku stojąc czekałam 20 minut na autobus w miejscu gdzie nie wiało - myślałam że się rozpłynę:-)

Dzień dobry życzę miłego dnia i miłego weekendu. :-)

nanulika bardzo się cieszę, że krecha nadal jest. Gratuluję wytrwałości i cierpliwości - jak widać popłaca bo wreszcie i Wam się udało. Tym razem wszystko pójdzie bez problemów, zobaczysz ! Oszczędzaj się bardzo nie martw i nei stresuj. Dużo odpoczywaj bądź szczęśliwa ! Strasznie sie cieszę.
Bawcie się dobrze lecz oszczędnie ! Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i mocno Ci kibicujemy. Fasolko przyklej się tam i nie puszczaj przez kolejne 8 miesięcy !

Ostatnia edycja:
To zakuwaj (nie bede sie chwalic jak przeczytałam ;)))

A ja własnie wróciłam z ogrodka:tak:
Cuuudnie jest, dzieci sie bawia, pies gania, P grabi trawe - uwieeeelbiam to !!!
Szkoda tylko, ze przetrzesło mnie ale to z choroby, wiec juz wrociałam pod kocyk i pije goracy zurek;-)
Mam nadzieje ze juz niedługo... oj mam nadzieje!!

sicil - a u Was ile macie stopni?

hehe w sumie tez bym tak przeczytala :-p
uwielbiam jak sloneczko swieci az chce sie zyc i mordka sie smieje bez powodu :-)

Ale nie zmienia to faktu ze mam agresje na mojego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet jak na niego patrze to szlak mnie bierze, ehhhh te hormony:angry:

reklama
Sicil - a za mną chodziło od wczoraj Chili Con Carne (chyba tak się to pisze), pojadłam, sowicie zapiłam ogień i jestem happy.

Do góry