Dorotka, powiem Ci szczerze,że ja nie za brdzo pamiętam te pierwsze dni....mała napewno duzo spała, jadła i robiła kupy- hehehe. Napewno też mówiłam od niej dużo, bo ona od samego poczatku maiąłw zrok jakby wszytsko rozumiała i widziała normalnie- hehehee.....Jak nie śpi mluch to napewno kładziemy na brzuszek- niech próbuje podnosić główkę
......pamiętam tez ,ze bardzo duzo spacerowałam, potarfiłam być poza domem nawet 8 godzin
Jak miała 2 miechy pojechalismy nad morze na 2 tygodnie
reklama
veritaserum71
Fanka BB :)
dorota to nie dziecko podporządkuje się tobie, lecz ty dziecku :-)
To ono ci powie kiedy wstać i co robić...albo ogłuchniesz
NIe martw sie, to przyjdzie samo...będziesz wiedziec i już
To ono ci powie kiedy wstać i co robić...albo ogłuchniesz

NIe martw sie, to przyjdzie samo...będziesz wiedziec i już

Tez mam takie pytanko do tych co biorą no spe.
więc bierzecie raz dziennie czy dwa? Bo ja mam brać a przyznaje bez bicia ze zapomniałam zapytać gina ile razy dziennie i wgl a sam też mi nie powiedział.
Ja biorę ze wskazaniem "gdy będzie potrzeba" - ale ja mam no spe forte i muszę brać trzy razy dziennie inaczej brzuch to skała i zaczynam czuć kłucia. Czasem w lepszy dzień - mało aktyny łykam 2 tab a czasem mam wieczory że 2x no spa forte jako trzecia dawka w tym dniu.
Jak lekarz nic nie powiedział to bierz kiedy potrzebujesz - jeśli nic nie twardnieje i nie boli to nie bierz - szkoda żołądka!
ninuszka - zartujesz???????
Kochana ja 3 kończe czytać.... Mama mi jeszcze 3 dostarczyła. Więc lekture mam. Oprócz tego laptop i ploty z babeczkami...
Wczotraj taki luzik był, że nawet połozne przychodziły pogadac i gazety pożyczać. Za to dzis nadrabiają. Koejny bebyboom
A na zgage mi dali gaviskon. Jak leze płasko to pomaga.
Ja miałam przez brzuch a teraz w szpitalu ze względu na szyjkę miałam i takie i takie.
W sprawie wagi dziecka - Dorota ty masz naprawde dorodnego chłopczyka. Moja niuńka ważyła 1350 w niedziele. 31 tydzień zaczeam w tym dniu. Nogi ma bardzo długie. Pomimo cukrzycy wcale szybko nie rośnie, i chwała jej za to moze uda mi sie ja naturalnie urodzic.
Z ruchów - to ja chyba w 42 tyg bede rodzic......
A co do wydatkó na gina i ciąże.... To jestem z tych mega oszczędnych najwidoczniej.
Wizyty na NFZ bezpłatne, w tym USG prawie za każdym razem. Płaciłam za połówkowe 200 zł. Lekarstw i witamin oprócz kwasu foliowego brac mi nie kazał bo wyniki cały czas idealne miałam. Więc gin mówi ze na faszerowanie się przyjdzie jeszcze czas.
KTG jak się u nas ma skierowanie to jest bezpłatne. Skierowanie dostałam, na wszelki wypadek ale nie zdazyłam z nim dojechać.
Jedyne za co od 3 tygodni płące to paski do glukometru.
A w szpitalu p[owiedzieli ze mam sama mierzyć cukier bo ich laboratorium to jakos po swojemu robi a nie wg zasady 1,5 godz po posiłku. I dzięki temu jutro chyba wyjde
Bo mi z ich wynikami cukier tylko na czczo sie zgadza. A tak to pobieraja o 6,30, 10 i 14. Poza tym kolacja o 17 a sniadanie o 9.... dobrze ze mąż jedzonko podrzucił
Do usłyszenia
Ide ukryc laptopa - uzywać moge. Bylebym nie ładowała go oficjalnie
wyłaź a co sobie będziesz załowała;-) dzwon do męża żeby Ci jakąś książkę przywiozł, jak się wciągniesz czas szybciej będzie leciał...
Ja też mam taka zgagę że już mam dość jak by mi kwas sam w zoladku siedzial...
Kochana ja 3 kończe czytać.... Mama mi jeszcze 3 dostarczyła. Więc lekture mam. Oprócz tego laptop i ploty z babeczkami...
Wczotraj taki luzik był, że nawet połozne przychodziły pogadac i gazety pożyczać. Za to dzis nadrabiają. Koejny bebyboom
Mam tylko przez brzuch. Dopochwowo robiła tylko wtedy gdy chciała sprawdzić długość szyjki.
Snoopy - jestem dobrej myśli co do zakupów. Tyle kasy wydałam u niego, że olac nie może![]()
Ja miałam przez brzuch a teraz w szpitalu ze względu na szyjkę miałam i takie i takie.
W sprawie wagi dziecka - Dorota ty masz naprawde dorodnego chłopczyka. Moja niuńka ważyła 1350 w niedziele. 31 tydzień zaczeam w tym dniu. Nogi ma bardzo długie. Pomimo cukrzycy wcale szybko nie rośnie, i chwała jej za to moze uda mi sie ja naturalnie urodzic.
A co do wydatkó na gina i ciąże.... To jestem z tych mega oszczędnych najwidoczniej.
Wizyty na NFZ bezpłatne, w tym USG prawie za każdym razem. Płaciłam za połówkowe 200 zł. Lekarstw i witamin oprócz kwasu foliowego brac mi nie kazał bo wyniki cały czas idealne miałam. Więc gin mówi ze na faszerowanie się przyjdzie jeszcze czas.
KTG jak się u nas ma skierowanie to jest bezpłatne. Skierowanie dostałam, na wszelki wypadek ale nie zdazyłam z nim dojechać.
A w szpitalu p[owiedzieli ze mam sama mierzyć cukier bo ich laboratorium to jakos po swojemu robi a nie wg zasady 1,5 godz po posiłku. I dzięki temu jutro chyba wyjde
Bo mi z ich wynikami cukier tylko na czczo sie zgadza. A tak to pobieraja o 6,30, 10 i 14. Poza tym kolacja o 17 a sniadanie o 9.... dobrze ze mąż jedzonko podrzucił
Do usłyszenia
Dziękuję za odpowiedź no to ja muszę wtedy codziennie bo jak tylko się poruszam, trochę pochodzę od razu mi brzuch twardnieje i czuje jakby młody pchał się na dółJa biorę ze wskazaniem "gdy będzie potrzeba" - ale ja mam no spe forte i muszę brać trzy razy dziennie inaczej brzuch to skała i zaczynam czuć kłucia. Czasem w lepszy dzień - mało aktyny łykam 2 tab a czasem mam wieczory że 2x no spa forte jako trzecia dawka w tym dniu.
Jak lekarz nic nie powiedział to bierz kiedy potrzebujesz - jeśli nic nie twardnieje i nie boli to nie bierz - szkoda żołądka!
a co jest za różnica miedzy zwykłą no spą a tą no spą forte?
Jenki aż wsyd pytać ale naprawdę nie wiem zwłaszcze ze przed ciąża na ból brzucha od @ brałam tylko i wyłącznie ketonal
Aylin co do żywienia w szpitalu to faktycznie szkoda słów jak dobrze, że można jest coś prócz ich jedzenia bo tam człowiek by chyba padł z głodu te ich 2-3kawałki chleba kawałek masła cp nawet na te 2-3kawałki chelba nie starcza zeby posmarowac i oczywiscie 2-3plasterki jakiejs kielbasy. Masakra bynajmiej ja tak miałam jak byłam w szpitalu
Ostatnia edycja:
agaundpestka
Fanka BB :)
Aguś, a mocz badałaś, puchniesz? Moze dadzą Ci leki i puszczą do domu![]()
Moczu nie badałam, ale puchne i nogi i twarz :/ i wzrok mi strasznie siada :/, ale mam nadzieje, ze mnie zbadają i do domu.
Ide jeszcze sobie jakies nr tel spisac, aby Was poinformowac.
Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
Witam się i ja.
Agaundpestka- trzymam kciuki- na pewno wszystko będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i mój gin od razu mi powiedział, że dostanę skierowanie na ostatnie już badania- zabrzmiało to jakoś proroczo i straszno
Ostatnio mam takie spanie, że szok- normlnie budziłam się przez całą ciążę o godzinie 6:30-7:15 max a wczoraj przespałam chyba do 10, poszłam spać o 22 i spałam dziś do 9... i mam takie miłe sny ....
Idę pisać pracę bo mam straszne zaległości... a w weekend do szkoły.
Agaundpestka- trzymam kciuki- na pewno wszystko będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i mój gin od razu mi powiedział, że dostanę skierowanie na ostatnie już badania- zabrzmiało to jakoś proroczo i straszno

Ostatnio mam takie spanie, że szok- normlnie budziłam się przez całą ciążę o godzinie 6:30-7:15 max a wczoraj przespałam chyba do 10, poszłam spać o 22 i spałam dziś do 9... i mam takie miłe sny ....

Idę pisać pracę bo mam straszne zaległości... a w weekend do szkoły.
Nie żartuje :-) siostra pożyczyła jakaś ksiażke od koleżanki o zielonych rodzicach (Jusis jest współautorem) i tam takie rzeczy wypisuje że miałam oczy jak denka wielkie ;-) pierze ciuchy w orzechach piorących takich specjalnych - niby fajnie ale ja miałabym wrażenie ze nie są dopraneninuszka - zartujesz???????
Do usłyszeniaIde ukryc laptopa - uzywać moge. Bylebym nie ładowała go oficjalnie
no i ma bzika na punkcie sody oczyszczonej :-) w sumie jak ogladałam taki program o pani domu to ona też wszytsko sodą sprząta :-) ale jak przeczytałam że zamiast dezodorantu smyrac sie sodą pod pachą to zwątpiłam...
co można to można ale bez jaj!Mój laptop to ciągel na kabelku bo góra pół godziny wytrzymuje na baterii :-( ale go zajechałam :-( wieć nawet w szpitalu bym go nie mogła mieć

I ja mam pytanko - myślicie że mogę używać clotrimazolum? Używała któraś w ciąży? Bo mam coś dziwnego na policzku i nie chce żeby mi sie to rozniosło na całą twarz bo byłoby nieciekawie
Ostatnia edycja:
reklama
ninuszka - zartujesz???????
Do usłyszeniaIde ukryc laptopa - uzywać moge. Bylebym nie ładowała go oficjalnie
Aylin na pąłsko CI zgaga nie dokucza? Mi włsnie anjbardziej dokucza
Jak to nie mozna ąłdowc laptopa? Przecież kużwa płacimy podatki!!!!