reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Laski ja tez pytalam o to w jakiej pozycji spac:tak: to odpowiedz byla jedna
...w takiej w ktorej jest mi wygodnie a jesli mi jest wygodnie i nic mnie kluje, boli itp w danej pozycji to i maluszkowi pasi.
Same juz wiecie ze jesli cos zlego sie dzieje to organizm daje znac i ze spaniem jest to samo.
Poza tym badania USG czy KTG ( oba badania czesto sa dosc dlugie szczegolnie KTG ) robione jest w pozycji na plackach i jakos nikt wtedy nie mowi ze tak nie wolno. No nie wspomne juz o porodach:tak: tak wiec nie popadajcie w paranoje z tym spaniem tylko na lewym boku:tak:.

Ostatnia edycja:
reklama
AVO tak właśnie pomyślałam,jak przeczytałam Twojego posta:-)
ja jak się położę na plecach to nic mnie nie przydusza,tylko młody wtedy szału dostaje.A spać to na lewym boczku,ale rano jak wstaje to normalnie tak mnie boli cała lewa strona,że szok...stwierdziłam,że będę niedługo na stojąco spała...

Te polozne tez powiedzialy mi o tym zaraz po zrobieniu ktg.. na plecach:p

Pytalam o magnez, czy sa jakies specjalbe dla ciezarowek? Bo ja znalazlam w domu jakis magnez z b6 i zaczelam go brac. I nie wiem, czy moze sa dawki wieksze? Doradzcie plis:-)

Mi moja kardiolog powiedziała,żebym nigdy juz nie brała magnezu z B6- najnowsze badania dowodzą,żę ta witamina w syntetycznej formie jest mocno rakotwórcza. Ja Biore Mgnezin, SlowMAg, Magnesol do picia lub Magnez firmy Solgar. Wszytsko bez B6, i biore co najmniej podwójne dawki z opakowań:)

Laski ja tez pytalam o to w jakiej pozycji spac:tak: to odpowiedz byla jedna
...w takiej w ktorej jest mi wygodnie a jesli mi jest wygodnie i nic mnie kluje, boli itp w danej pozycji to i maluszkowi pasi.
Same juz wiecie ze jesli cos zlego sie dzieje to organizm daje znac i ze spaniem jest to samo.
Poza tym badania USG czy KTG ( oba badania czesto sa dosc dlugie szczegolnie KTG ) robione jest w pozycji na plackach i jakos nikt wtedy nie mowi ze tak nie wolno. No nie wspomne juz o porodach:tak: tak wiec nie popadajcie w paranoje z tym spaniem tylko na lewym boku:tak:.

Dokładnie to samo usłyszałam od swojej ginekolog. A poza tym jest mi wygodnie na plecach. Co prawda nie prześpię tak całej nocy, ale gdy boki już mam obolałe to pozycja na plecach jest wtedy ogromną ulgą.

Aga - współczuję przeżyć. Mierz sobie ciśnienie i jakby podskoczyło za bardzo to brykaj do szpitala i zawzięcie mów, że Ci bardzo słabo, że się ciemno robi przed oczami, ogólnie mówiąc ściemniaj i wtedy będą musieli Cię zostawić na obserwacji.

Ruda
- coś nie bardzo rozumiem twojego ginekologa - według mnie waga dzidziusia jestw porządku, zresztą wiele z nas mówi o podobnych u swoich malców. A już Twoja waga to miodzio po prostu.

Mój maluszek też głównie się przewraca tylko, czuję takie przewalanie w brzuchu, że szok. Kopniaki czuję jak za bardzo się zegrnę, np. przy zakałdaniu butów. No i zawsze gdy tylko się położę na prawym boku.

Asiia - super, że z maluchami wszystko dobrze.
Rureczka - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze!!!!

Dziś na wykładzie w szkole rodzenia polożna pokazywała zdjęcia z różnych etapów porodu. Miny niektórych Panów były bezcenne. Myślę, że będzie kilka rezygnacji z porodów rodzinnych. Mój dzielnie wytrzymał, ale nie planujemy wspólengo porodu, więc teraz tyko ma rozeznanie co i jak:-)
W sumie ja nie jestem jakoś specjanie przestraszona. Będzie co ma być, ból fizyczny mija więc się nie nakręcam. I jeszcze bardziej się przekonałam, że chcę rodzić naturalnie!!!

A co do magnezu to polecam Asmag Forte w ciąży.

PS. A co do spania to przyjmuję wszystkie pozycje i w sumie w każdej jest mi wygodnie. Staram się z tym lewym bokiem ale przeważnie budzę się na wznak :)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

tylko się przywitam i dam znać, że zyję:-D nadrabiać będę pózniej:tak:
Nie było mnie cały dzien dzisiaj w domu, a Mały tak się wierci, ze brak słów:-)

Super, ze Asiia sie odezwała:tak: i ze u nich wszystko w porządku, oby tak dalej:tak:
i oczywiście 3mam kciuki za Rurkę:tak:

sunshine to fajnie, ze jestes zadowolona po USG:tak:

pozniej się odezwę i resztę nadrobię;-) lecę kąpać synka

reklama
młodak ja go też za bardzo nie rozumiem,ale cóż...wg mnie waga Jasia też jest ok,zresztą Mateusz też się urodził z niską wagą(2450) a poza tym ani ja ani M. do wielkoludów nie należymy...a co do mojej wagi to ja wiem,że to nie jest dużo ale i tak odczuwam te dodatkowe kg,bo przed ciążą ważyłam max.50 kg

Do góry