reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam się sobotnio!!

Jak fajnie, że mężulek w domku i nie musi zbierać się do pracy:-)

Ja startowałam z wagą 95,5 kilo, więc niecałe 8 mam na plusie....
Ale ja dużo przytyłam po porodzie i dwóch operacjach kostki :/ jeszcze mnie czeka prawdopodobnie jedna operacja kostki :/ długa historia... ale ja zawsze byłam wagi ciężkiej :( od dziecka wręcz...

A co Ci kobieto z tymi kostkami??
Dzień dobry wieczór :sorry:

Zaskoczyłyście mnie z tym paciorkowcem, ja też nie miałam robionego badania, ale teraz chyba podpytam gina co i jak :confused2:

Lekarz zalecił mi na te moje obrzęki nóg lek cyclo3fort, czy któraż z Was go może brała?

mi moja zaleciła to na hemoroidki.

Witam i ja
W koncu dotarlismy do domku. Mielismy dzisiaj badanie USG w Glasgow no i przy okazji na zakupki pojechalismy:tak:,
I tak na Usg ogolnie wszystko ok, chociaz nie obylo sie bez ekscesow tzn moj M pozadnie opier...il babke ktora je robila bo nie dosc ze trwalo tylko max 3min to do tego waga wyszla jej 1450:szok: czyli mniej niz 4tyg temu:confused2:. I ten moj tak sie wk...il i zaczal sie na nia drzec i kazal jaj robic pomiary jeszcze raz i ze go to nie obchodzi ze jest kolejka:tak:. Wiec glupie babsko zrobilo wszystkie pomiary ponownie, tym razem bez pospiechu i wyszlo ze mala wazy 2760:tak: i wszystko ok ufff .

nie ma to jak mieć przy sobie faceta!!:-)

no Niespodzianka o co tobie chodzi kobieto???To ty nie wiesz,że może nie być łóżeczka ale głośniki muszą być? ;-);-);-)
Mój M. mnie ostatnio rozwalił - napisałam mu,że lodówka umarła,nie chłodzi i w ogóle klapa.Odpisał,że jak wróci z pracy to ją obejrzy...No i wrócił z pracy,zjadł kolację,otwiera lodówkę - żeby wziąć piwko - stwierdza "o odmroziłaś lodówkę!chciało ci się?" :szok::wściekła/y::szok::wściekła/y:

:-D:-D:-D:-D

reklama
Muńka - 3 lata temu spadłam ze schodów i skręciłam kostkę tak felernie, że zerwałam więzadła boczne w kostce, i trzeba je było zastąpić ścięgnami, bo kostka była "luźna" i się przewracałam, ale zastąpili mi te więzadła ścięgnami, moimi, pobranymi z łydki, i zrobili mi dla odmiany za ścisło, i błąd zrobili, że na 6 tyg mi wsadzili tę kostkę w gips, i na dodatek porobiły się meg azrosty i teraz jest jeszcze gorzej, bo jest sztywna i boli - rwie.

Uprzejmie donosze ze wyjeżdzam na 4 dni. Więc mnie nie bedzie. Proszę się nie martwić :)

Jakby cos sie działo to sms wysle :)

Bawcie się dobrze dziewczynki, ciekawe ile z was będzie do srody rozpakowanych.

Ledwo zyję laseczki :baffled:

Najpierw przez dwa dni myłam okna, a wczoraj jak rano wstałam i zaczęłam sprzątać, tak dopiero po 18 usiadłam :baffled:
Kurcze, urodziny miałam i musiałam dom wyszykować i coś na stół postawić, a męża jak na złość do pracy wezwali (a miał mieć wolne:dry:)

Myślałam że urodzę :shocked2: a tu nic :-D

Najlepsze, ze jako kucharka z zerowym stażem (mąż gotuje) poszłam do sklepu z listą na 6 sałatek i do każdej czegoś w sklepie brakowało, a ja nie miałam czasu ani sił iść do innego sklepu. Łaziłam, łaziłam, w końcu wymyśliłam własne sałatki. Pierwszy raz w życiu:-) Ludziom tak smakowały, że po imprezie tylko puste michy mi zostały (jak nigdy:-p). Nawet torta sama zrobiłam :-D

W każdym razie goście poszli ok23 a ja do łóżka to się czołgałam...teraz leżę i nie mam sił wstać...a gary trza umyć :-D

Najważniejsze, ze wiem że dziecko na świat mi się nie pcha, bo od 3 dni robię wszystko co przyśpiesza poród a ten nic....okna, nawet takie 2na3metry, myłam, odkurzałam, podłogi w całym domu pomyłam, po schodach latałam jak głupia, łyczka czerwonego wina się napiłam, dostałam prezent od męża ;-)....i nic :-D

Teraz to ja wiem, że przenoszę :-D:-D no cóż, trzeba cierpliwie czekać...ważne że dom ogarnięty.

A co do waszych postów, to nie pamiętam wszystkiego, ale zapamiętałam Kami i jak dla mnie to ty na 98% cholestazę ciężarnych masz koleżanko:-( Jak wyślą cię do szpitala to możesz spodziewać się, że w ciągu 2-3 dni będziesz miała poród wywoływany, bo przy twoich objawach to już zaawansowany poziom, a ciązę masz już donoszoną:tak:

Hatszep ja to bym sobie darowała basen, na tym etapie....masz jeszcze czop?? A tak wogóle to widzę, że faceci są jednakowi. Mój syn to odkąd 2 lata skończył sam do lodówki chodzi i wyciąga sobie na co ma ochotę i mój mąż też z nadzieją, że może przyniesie mu coś dobrego na dolnej półce pifko poukładał, ale syna mam mądrego i jak on czegoś nie je/pije to tego z lodówki nie weźmie :-D

Pozdrawiam Was gorąco, czas wstać i za sprzątanie się brać...znowu :baffled:

Muńka - 3 lata temu spadłam ze schodów i skręciłam kostkę tak felernie, że zerwałam więzadła boczne w kostce, i trzeba je było zastąpić ścięgnami, bo kostka była "luźna" i się przewracałam, ale zastąpili mi te więzadła ścięgnami, moimi, pobranymi z łydki, i zrobili mi dla odmiany za ścisło, i błąd zrobili, że na 6 tyg mi wsadzili tę kostkę w gips, i na dodatek porobiły się meg azrosty i teraz jest jeszcze gorzej, bo jest sztywna i boli - rwie.

ale Cię urządzili!! i jeszcze ten gips... Po takich operacjach potrzebna porządna rehabilitacja a nie gips!!
a gdzie miałaś te zabiegi?

Uprzejmie donosze ze wyjeżdzam na 4 dni. Więc mnie nie bedzie. Proszę się nie martwić :)

Jakby cos sie działo to sms wysle :)

Bawcie się dobrze dziewczynki, ciekawe ile z was będzie do srody rozpakowanych.

miłego wyjazdu :-)

Hej

W końcu jakaś przystępna temp na dworze :-)
lecę zaraz na zakupy, a potem do teściowej :baffled: ale się poświęcę, bo szwagierka ma mi dać całą torbę ciuszków w rozm 62 i podgrzewacz ;-)

gkvip dobrze, że twój małżonek taki uparty i w końcu powtórzyła usg

Mój M. mnie ostatnio rozwalił - napisałam mu,że lodówka umarła,nie chłodzi i w ogóle klapa.Odpisał,że jak wróci z pracy to ją obejrzy...No i wrócił z pracy,zjadł kolację,otwiera lodówkę - żeby wziąć piwko - stwierdza "o odmroziłaś lodówkę!chciało ci się?" :szok::wściekła/y::szok::wściekła/y:
:-D:-D:-D:-D
jakie do nich (facetów) podobne ;-)

Aylin życzę udanego wypoczynku!

Verita teraz to zawodowa kucharka z Ciebie;-) a z porządkami szalejesz kobito - widzę, że należysz do większości, która nie ma zamiaru dotrwać do terminu

Kamila ty się nie wygłupiaj, poszukaj opieki dla Wiktorka i pędź do szpitala, a pewnie zaraz po weekendzie nam się Milanem pochwalisz:tak:

Veritaserum - to ja o basenie myślę, nie Hatszept :-D czop siedzi na swoim miejscu i zero oznak wcześniejszego porodu. ;)Nie wiem sama, korci mnie, ale może faktycznie lepiej nie ryzykować już teraz...

A z tym przyjęciem to podziwiam!!!! Ja już nie obchodzę urodzin ;P

Muńka - na Barskiej mnie tak urządzili....... Ja po zdjęciu gipsu miałam 5 m-cy rehabilitacji, po drugiej operacji (druga byłą TYLKO dlatego, że podczas pierwszej wszyli mi nerw w bliznę i zakładanie skarpetki czy noszenie butów powodowało rwę nerwową, jakby mnie ktoś prądem kopał... rok czekałam na powtórną operację... ) miałam 10 m-cy rehabilitacji, nic to nie dało... Prawdopodobnie będę miała trzecią operację, podczas której poprzecinają mi zrosty, poluzują więzadła i wtedy będzie ok - OBY!!! Tylko najpierw muszę urodzić, no i wykarmić... No i znaleźć kogoś, kto się tego podejmie.............

rysica przepraszam, widocznie miałam zamiar coś napisać hatszept (zapomniałam co) i Was pomyliłam CO do urodzin to w mojej rodzinie nie ma wyjścia, zawsze pamiętają Wczoraj i tak "tylko" 10 dorosłych osób przyszło (dzieci nie liczę) normalnie jest ich więcej

Veritaserum - nic nie szkodzi :D a co do urodzin - rodzice przyjeżdżają, babcie dzwonią, brat przyjeżdża ale ja tego nie traktuję jako imprezę urodzinową, bo tylko jakieś ciasto i ciasteczka są ;P

reklama
Zaza tak się składa, że na weekendzie to ja nie mam żadnego problemu żeby Wiktora zostawić gorzej na tygodniu jak wszyscy pracują ale co ja mam iść na IP i powiedzieć że mnie skóra swędzi ? ?

doła mam bo jakos nie moge sobie wyobrazic zostawienia wiktora na kilka dni i nocy ;(

Ostatnia edycja:
Do góry