reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Carla81 najlepiej zadzwoń do tego lekarza i on Ci powie najlepiej co zrobić. Ja bym tak zrobiła, nawet jak nie przyspieszy Ci wizyty to nie będziesz się stresować co należy zrobić.

Problem w tym, że nie mam do niego numeru :/ Mam do Was prośbę więc...jeśli któraś ma wizytę wcześniej niż ja niech zapyta proszę o to ciśnienie swego gina a ja zadzwonię do pediatry.

reklama
Właśnie miałam Was pytać po co te badania skoro i tak nie można usunąć ciąży ani temu zaradzić? Moje drugie pytanie...dolega mi niskie ciśnienie...bardzo niskie...76/46...martwić się? Do lekarza dopiero w sobotę...czekać czy przyspieszyć wizytę?
Ja ostatnio czytałam na temat ciśnienia w ciąży, bo wydawało mi się, że też mam niskie (110/60). Doczytałam się, że to normalne i lepiej, że jest niskie niż miałoby być wysokie. Nie pisali natomiast jakie wartości uznają za niskie...
Wypij może mała kawę - powinno trochę podskoczyć.

Carla nie przejmuj się mi moja gin badała ciśnienie i mialam niemalze identyczne i powiedziala ze nie mam sie tym martwić bo niskie cisnienie jest 100 razy lepsze niz nadcisnienie i nie szkodzi... moge sobie ewentualnie mala kawuske walnac zeby mnie glowa nie bolala.. ale nie jest to zle.

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio czytałam na temat ciśnienia w ciąży, bo wydawało mi się, że też mam niskie (110/60). Doczytałam się, że to normalne i lepiej, że jest niskie niż miałoby być wysokie. Nie pisali natomiast jakie wartości uznają za niskie...
Wypij może mała kawę - powinno trochę podskoczyć.

No właśnie...ja mam takie po dwóch kawach...bez nich byłabym trup...aż dziw, że żyję ;) Taaaak! Wbrew pozorom niskie ciśnienie nie szkodzi Mrówie...huraaa...

Doro kiedy do gina idziesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carla81 poszukałam w necie informacji na temat niskiego ciśnienia w ciąży i piszą że to raczej normalne bo rozciągają nam się naczynia krwionośne i należy pić 2-3l płynów dziennie no i ruszać się na świeżym powietrzu a przede wszystkim że o wiele lepiej mieć w ciąży niskie ciśnienie niż za wysokie. Chyba nie ma się czym stresować ale z jakimikolwiek lekarzem skonsultować nie zaszkodzi a na następnej wizycie zabierz sobie nr do swojego lekarza, zawsze lepiej go mieć ;-)

Ja niestety dopiero 29 listopada ide..ale jestem z nia w stalym kontakcie poza tym moja tesciowa jest lekarzem i pracuje razem z moja gin i przedzwonilam do niej przed momentem sie upewnic.. i jest tak jak mowie:)

dziewczyny, w ciąży chyba ciśnienie maleje, ja zawsze miałam podwyższone, czasem nawet wysokie, miałam zacząć się leczyć ale w ciążę zaszłam i teraz mierzę systematycznie i mam dużo dużo niższe niż normalnie z czego oczywiście się cieszę

Carla, zupelnie sie nie przejmuj, mam takie cisnienie jak ty. W poprzedniej ciąży to samo ( ogólnie jestem niskocisnieniowcem) lekarz tylko śmiał sie jak z takim można funkcjonować, przecież ciagle chce sie spac. Zalecił tez wypicie 1 słabej kawy dziennie, a ponieważ nie pije kawy, to 1 szklaneczke coli ( pamietam jak mąż sie na mnie denerwował a ja mówiłam " zalecenie lekarza")

Madziara bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć . Trzymaj sie kochana

Z tego co wiem, to różnica miedzy USG genetycznym a testem pappa polega na tym ze jedno wskazuje na występowanie zespołu downa, a drugie na występowanie rożnych wad genetycznych w tym zespołu downa.

Miedzy moimi maluchami bedzie równe 3 lata różnicy. Już gdzieś wspominalam, ze datę porodu mam wyznaczona właśnie na 3 urodziny córeczki . Ogólnie powiem wam ze obawiam sie tego jak to bedzie z 2 dzieci, bardzo sie tego boje, żeby cora nie poczuła sie zaniedbana czy odrzucona.

Co do adopcji i in vitro, to nie mam zbyt dużej wiedzy. Znam osoby, które pracują w domu dziecka (ale nie dla takich maluchów ), i z tego co mówią, te dzieci nie czekają już na rodzine, bo w tym wieku nie maja na nią właściwie szans. Strasznie to u nas w kraju wszystko przykre...

Carla
Ja sie o to pytalam gina w sobote bo też mam bardzo niskie, powiedzial ze mam wciskac w siebie do 3litrow wody!
Nie chce mi sie ale bede pic, mam sie nie rozstawać z butelka wody.

reklama
Ja niestety dopiero 29 listopada ide..ale jestem z nia w stalym kontakcie poza tym moja tesciowa jest lekarzem i pracuje razem z moja gin i przedzwonilam do niej przed momentem sie upewnic.. i jest tak jak mowie:)

Pytam bo my 13 jesteśmy :) Ja idę na badanko ginowe w sobotę...i wtedy umówi się chyba ze mną na kolejne usg...pewnie pod koniec listopada...dzięki dziewczyny za pomoc :D Jesteście niezastąpione!

Do góry