reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ale fajnie ze jest tu taki watek, czytam i korzystam z kazdej rady... Kamila pisala ze na czkawke pomaga czapeczka ale u mnie cos nie dziala... grzeje ciemiaczko ale nic...
Mi tez Tadziki wyszly cholery jedne mam dwa ale nie bola, a zalatwilam sie dopiero chyba w piatej dobie i to z pomoca czopka glicerynowego... chyba bardziej zablokowalam sie tym ze sie zestresowalam bardziej niz to warte....
Mam pytanko kochane ja rodzilam juz dwa tyg temu i niby mam te szwy rozpuszczalne a na zewnatrz zostaly mi dwa a wewnatrz tez chyba dwa i nic nie wskazuje na to ze cos sie zmieni... niby nie boli, siedziec moge juz normalnie bez zadnego kola ale je czuje... mam czekac az same wypadna czy musze isc i je zdjac...?
Ja tez juz waze tyle co przed ciaza, co mnie bardzo cieszy ale do idealnej mojej wagi musze zejsc jeszcze minimum z 5 kilo, mysle ze pojdzie gladko, bo apetytu nie mam za bardzo, ale Karol ladnie sie najada cyckiem i ladnie przybiera wiec sie nie martwie

reklama
Witam was kochane , caly czas podczytuje teraz mam sekundke to cos skrobne, mały wisi na cycku, odpukac jest kochany, daje pospac, nie jest w ogole absorbujacy, ja czuje sie swietnie. Karol ladnie przybiera na wadze... no same superlatywy poki co:)
Niezapominajka ja tez juz dwa dni przed terminem bylam nie do zniesienia... wylaczylam tel, bo juz mnie kur@$@%$ca strzelala jak odbieralam kolejne tel czy aby nie juz... nosz szok, wiadomo ze jakby juz to dalabym znac... wiec kochana glowka do gory i juz niedlugo bedziesz miala to za soba, i maluszka bedziesz przytulac...

Lui nie pozostaje mi nic innego jak posłuchac rady bardziej doswiadczonej ode mnie;) najbardziej tylko się boję, że jak urodzę, to te telefony zamienią się w ciągłe wizyty czy nurtujące telefony dotyczące samopoczucia małego;/;/;/ eh juz mi głupawka przychodzi do glowy naprawde

Rysica ale Ty przynajmniej masz jakieś rozwarcie i brak czopa, a u mnie ZERO :confused2:

BMR przy pierwszym porodzie jak mnie przyjęli na wywołanie, to od razu w ten sam dzień podłączyli pod oksy. Około 11-tej byłam na porodówce, o 15 zaczęły się regularne skurcze, a po 24-tej urodziłam :tak:

Prosze o kciuki zebym juz sama z tamtad nie wyszla :tak:

Trzymamy :-)

Esperanza nie bede chyba tego oglądała, w takich sprawach jestem strasznie delikatna, potem po nocach mi sie śni...

Ja też nie zamierzam tego oglądać :no:

Dorota mojemu Szymkowi pomogło picie wody. Owszem na wszelki wypadek kupiłam też czopki glicerynowe dla maluchów, ale słyszałam, że trzeba ostrożnie z pomocą wydobywania kupki bo bardzo łatwo przyzwyczaić taki mały organizm do tego i potem to dopiero może być problem.

Sunshine - kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

Witam :-)

właśnie wróciłam od lekarza :-)
na ktg zero skurczy , reszta ok
L4 przedłużone do poniedziałku , we wtorek wizyta tym razem u mojej gin :tak:

więc dalej czekamy .......

&&&&&& za rodzące :-)

Wrocilam od poloznej bo mialam wizyte umowiona juz 2 tyg temu i mialam juz nie isc ale pomyslalam, ze lepiej niech sprawdzi i moze powie jak to przyspieszyc.

I teraz wybieram sie do szpitala bo wyslala mnie na monitoring KTG i ewentualny masaz zeby szybciej poszlo. Nie chciala robic w gabinecie bo jak by sie cos ruszylo to lepiej na miejszu w szpitalu.

Prosze o kciuki zebym juz sama z tamtad nie wyszla :tak:

Skurcze 8-9min cd....

sie trzyma kciukasy stopami i rekoma za ciebie rybko

Witam, ale tu sie dzieje wow! Dziewczyny trzymam kciuki!!
My po nieprzespanej nocce;-( misiu mial i nadal ma zaparcia...niby pruta...ale prezy sie i płacze przy tym strasznie no i kupy nie ma. Próbowalismy termometru w pupke, espumisanu w kropelkach, cieplego okladu na brzuszEk, masowania i nic ;-( nie wiem już co poczac;-(

a jakbys go kladla na brzuszek...oddychajac by sobie wspomagal perystalistyke

hej

Carla Sunshine gkvip &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mamina ty to może wrócisz niebawem na porodówkę :yes:

Asik trzymam kciuki, żeby i ciebie fala porodów z wysp złapała ;-)

widzę, że ty masz tak samo jak ja - we wszystkim szukasz objawów porodu :-D:-D też mam strasznie częste gazy od wczoraj i też mam nadzieję, że to tak przed rychłym porodem ;-):-D

Viola fajnie że już jesteście w domku i wsio OK :-)

wlasnie sie boje powrotu tam, nie powiem ze mi sie spieszy

Avo mojemu ropialo oczko w szpitalu i dostawal 3 razy dziennie neomycyne. potem wrocilismy do domu i po kilku dniach od nowa to samo. w srode bylam u pediatry na 1 wizycie, tzn wazenie itd bo polozna na wizycie patronazowej kazala przyjsc sie pokazac i zwazyc itd no i pediatra dala nam Biodacyne na to oczko znowu. sola fizjologiczna ni cholery nie pomoglo.

z 2 to ja tez mam problemy. coprawda po cc musialam na 2 dzien zrobic bo inaczej do domu nie ppuszczaja jak sie nie zalatwisz normalnie...jak nie mozesz to daja czopka ale ja poszlam bez. tyle ze w domu sa problemy:/

my tez walczymy z karmieniem...w dzien karmimy sie piersia, pod wieczor juz pusto jest najczesciej wiec dostaje butle na noc i w nocy odciagam i mu daje i spi do rana. czsami w dzien tez mu po piersi jeszcze daje troche modyfikowanego bo juz nic nie leci a on dalej lapki zjada.niby wszystko jest ok bo jest spokojny i ladnie spi ale w srode dopiero odzyskal wage urodzeniowa...na 11 dobe wiec troche wolno ale pediatra mowi zeby sie nie stresowac, ze moze nam sie uda karmic piersia...zaczela mi sie przyp[ominac sytuacja z rafalem jak mialam mleka duzo a on chudl...mam nadizjee ze tym razem tak nie bedzie. ja nie wiem co mam z tym mlekiem.

reklama
Iwon - no niby tak, ale co z tego jak nic z tego? :-D
Byłam 2h na spacerze i co? i gucio :wściekła/y: ani pół skurczu :wściekła/y:

Mamina - szok z tymi Chinami :/

rodzące dzisiaj i planujące rodzić czy tam kurczące się ;-) trzymam za Was kciuki!!!
A ja tak bardzo chciałam już nie musieć w pon iść na wizytę i gucio :/ Pewnie pójdę... Chyba, że mąż mi pomoże ;) 3 dni pod rząd może coś się ruszy...

Do góry