• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2012

Buziak masz rację, ja dziś byłam państwowo, bo myślałam, ze zaoszczędzę na badaniach to co wyszło tylko, ze morfologia- cukier i mocz mi się za darmo należy, a za resztę muszę płacić. A lekarka do mnie proszę przyjść za jakieś 2-3tyg to założymy karte ciąży bo teraz jeszcze nie trzeba :/ I co jutro muszę zrobić jeszcze raz te same badania, bo nie moge czekać 2tyg :( i może nie mam dużo kasy, ale odmówię sobie jakieś przyjemności i stać mnie na to, ale jak patrze na moją siostre czy koleżanki które mają rodziny i ciężej z kasą to :-(

reklama
Tak Was czytam i czytam i sie zastanawiam czym jest to USG GENETYCZNE...:eek: Czy nie da się tego badania wykonać podczas standardowego usg?? Czym ono się różni od zwykłego USG, rety to moja druga ciąża a pierwsze słyszę o takim specjalnym badaniu - wiem oczywiście o tym, że mierzona jest przyzierność karkowa i wiem w jakim celu, ale nic ponadto, mam ochotę się schować, że taka jakaś nieogarnięta jestem w temacie................:baffled::no::sorry:

Hej gartuluje udanych wizyt i zdrowych robalków:)
Witam nową mamę na naszym forum:)

Byłam dzisiaj z synem u dermatologa bo zrobiło mu się dziwne "coś" okazało się że ma na ręce grzybice ( kur** ciekawe skąd on to złapał? a na buzi ma kurzajkę z którą nie da się nic zrobić bo jest za mała :( .

No więc tyle.

Ja robie wszystko na nfz takze kazde usg za free i wszystkie inne badania nawet toxo hiv hcv i cala reszla za free :)

bużka

To zależy kto co robi za tą granicą, ale nie zawsze jest tak różowo jak większość myśli:rofl2:
Tylko właśnie chodzi o to, że emigranci bardzo często chwalą się, że za granicą kasa to wręcz z nieba leci ;-) A rzeczywistość jest często pewnie całkiem inna...

nie wiem jak w Waszych miastach, ale u nas czeka sie dwa trzy miesiace na gin:szok:
przed zajsciem w ciaze poszłam do rodzinnego po skierowanie na tsh a lekarka do mnie zebym sobie prywatnie zrobiła bo ona nie jest instytucja charytatywna, ze specjalista jest od tego.
U nas na szczęście nie ma takiego problemu. Jak na 14tyś. miasteczko jest sporo ginekologów i raczej nie trzeba tak długo czekać. Ja np jak się dowiedziałam o ciąży to zadzwoniłam zarejestrować się do mojego gina i co prawda chcieli mnie zapisać na grudzień, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży to wolne miejsce znalazło się za tydzień :tak:

Za to ze skierowaniami też jest ciężko. Mój lekarz rodzinny do pewnego momentu był spoko - dawał skierowania zarówno na badania jak i do specjalistów. Ale od tego roku coś mu się stało i każdą prośbę o skierowanie kwituję ostrym pojazdem :baffled: Niestety...

Też się cieszyłam, że mdłochy przeszły dopóki nie zjadłam sałatki warzywnej...:eek:

macku - dla Ciebie sie znalazło miejsce bo jestes w ciąży, a jesli ktos ma jakis problem np głupia grzybice??? to czekac az sie rozwinie z tego cos powazniejszego? dlaczego??? czy z grzybica na pogotowie?;-) zreszta u nas sa ciemniaki nie lekarze, ginekologow doslownie dwoch mozna polecic, wiec ja z zasady jak potrzeba to ide prywatnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry