reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Asik.:7784836 pisze:
Mammina a ile placilas za badania,bo mi w polmedzie powiedzieli 100e a w medipolu 30e.ale mam wrazenie ze im chodzilo o probe z krwi na stwierdzenie ciazy,a ja im tlumacze ze ja juz jestem w ciaxy i chce badania i toxo,tak tak mamy 30e.????

Ja robilam pre prenatal badania ciazowe zanim zaszlam w polskiej klinice za kazdy skladnik chcieli 20do30euro cxyli ogolem bym zaplacila 120e za wszystkie badania krwi. Wzielam wiec skierowanie i poszlam do irlandzkiego gdzie wszystko mi zrobil za 20e. Potem ja zaszlam to gp irlandzki zrobil mi kolejne za darmo..teraz czekam na vizyte w szpitalu tam zrobia mi juz wszystko wszystko lacznie z hiv za free. W polskich klinikach zdzieraja a robia w tym samym labolatorium co kazdy irol

reklama
witajcie

asiia - podobno "zwykłe" usg, czyli to 2d jest najlepsze do diagnozowania nieprawidłowości w rozwoju płodu, natomiast te 3d, 4d to juz bajer, gdzie możesz cuda, cudeńka zobaczyć, ale do diagnozowania podobno najlepsze te czarno-biale 2d, a co do specjalistów tutaj.... zostawię to dla siebie
I tak macie fajnie, że możecie choćby prywatnie zrobić usg, wtedy kiedy Wy chcecie, a nie w 20 tyg. - ja w poprzedniej ciąży miałam 4 razy scan - nie prywatnie tylko tak normalnie,

maćku - chciałabym zarabiać 2000e...

ja slyszalam ze to 4d wyglada tak ze maja kilkanascie zdjec buzi i podkladaja a ludzie naiwni wierza ze to ich bobo. I ze to strata pieniedzy. Osobiscie nie wybieram sie na takowe no chyba ze bede w PL w nastepnym roku to wtedy pojde zeby nie bylo ze nie bylam.
Ja wychodze z zalozenia ze nie ma co szalec z usg i robic za czesto. Robilam juz dwa razy usg- pierwsze na sprawdzenie czy pecherzyk osiadl w macicy i drugie na sprawdzenie serca, kolejne dopiero w polowie grudnia to ma byc to obowiazkowe usg. W irlandii chyba sa 4obowiazkowe jak sie nie myle

Carla to chyba ty zes mnie urzekla ta surowka kiszona. Jak przeczytalam ze robisz taka z cukrem to pomyslalam - kiszona z cukrem o nie to jest to co tygryski lubia najbardziej.
To jest najlepsza surowka poprostu wypas. Jem ja od dwoch dni i zamierzam znow zrobic

Ale dziwi mnie to ze nie mdli mnie jakos tak mega.. ale zawsze zwymiotuje... a po zwymiotowaniu mdlosci odpuszczaja.... chyba ze cos zjem.... to od nowa;/

Ja w tej pierwszej ciąży rzygałam codziennie, teraz mam codziennie mega mdłości, zwymiotowałam wczoraj i przedwczoraj, straszna ulga :rofl2:

Dzisiaj mam doła bo mdłości odpuściły i się zamartwiam, pewnie niepotrzebnie.

Zobaczymy jak będzie jutro

dziewczyny zycze nam wszystkim, zeby te mdłosci szyyyyyyyybko przeszły! zwłaszcza tym wymiotującym!!!

usg w pierwszej ciąży miałam robione hurtem (nawet co dwa trzy dni), moja ciąża fundowała mi wszystko co najlepsze moze byc u ciezarnej i co chwilę trzeba było sprawdzac czy wszystko jest ok. nie zliczyłabym ilosci tegoz badania a dzieci dzieki Bogu sa zdrowe i rozwijaja sie suuuper. Oprócz opinii ze usg szkodzi zauwazmy, ze niejednokrotnie jednak pomaga i ratuje dziecko badz matkę!!!

nie wnikam w to ile kto zarabia, ale równiez sądzę, ze za granica zarobki sa wyzsze a i przeliczniki inne..;-)

kurde, ale mnie dzis mdliiiiiiiii:baffled:

nie wnikam w to ile kto zarabia, ale równiez sądzę, ze za granica zarobki sa wyzsze a i przeliczniki inne..;-)

Fakt jest taki, ze kto by ile nie zarabiał to łatwiej się żyje- dzieci chowa, z rodzinnego w de utrzyma sie dzieci tzn pampersy, słoiczki itp, a w pl szkoda gadać:/ no i lekarze- leki do 12tego roku życia za darmo.
Przykra jest ta Polska rzeczywistość- Ci co mają kase nie mają takich problemów, ale Ci co nie mają to :-(

reklama
dokładnie. u nas w zadnej dziedzinie nie mozna liczyc na panstwo..
co miesiac płacimy składki a jak przyjdzie co do czego to wszystko trzeba łatwic prywatnie.. dramat..
dzis mowili w jakichs wiadomosciach, ze kobiety nie chca chodzic do ginekologa, nie robia cytologii itp - no ***** mac!!! niech w ogóle pozamykaja panstwowe poradnie k to bankowo sie beda chetniej badac! nie wiem jak w Waszych miastach, ale u nas czeka sie dwa trzy miesiace na gin:szok:
przed zajsciem w ciaze poszłam do rodzinnego po skierowanie na tsh a lekarka do mnie zebym sobie prywatnie zrobiła bo ona nie jest instytucja charytatywna, ze specjalista jest od tego. Tłumacze ciemnej, ze do specjalisty sa kolejki i sie czeka. Na to szanowna pani uczona z powołania mi na to, ze jak do niej przychodza chorzy na raka to ich łatwi poza kolejką:szok: Czujecie???? Powiedziałam jej dziekujac, ze u nas w kraju trzeba byc chorym na raka, zeby sie wkoncu ktos ludzmi zainteresował ale najpierw ktos ludzi do tych nowotworów doprowadza.. dramat

i tu nie chodzi nawet o to czy ma sie kase czy nie! odprowadzam wcale nie male skladki to mi sie nalezy tak???

Do góry