reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Buziak masz rację, ja dziś byłam państwowo, bo myślałam, ze zaoszczędzę na badaniach to co wyszło tylko, ze morfologia- cukier i mocz mi się za darmo należy, a za resztę muszę płacić. A lekarka do mnie proszę przyjść za jakieś 2-3tyg to założymy karte ciąży bo teraz jeszcze nie trzeba :/ I co jutro muszę zrobić jeszcze raz te same badania, bo nie moge czekać 2tyg :( i może nie mam dużo kasy, ale odmówię sobie jakieś przyjemności i stać mnie na to, ale jak patrze na moją siostre czy koleżanki które mają rodziny i ciężej z kasą to :-(

reklama
Tak Was czytam i czytam i sie zastanawiam czym jest to USG GENETYCZNE...:eek: Czy nie da się tego badania wykonać podczas standardowego usg?? Czym ono się różni od zwykłego USG, rety to moja druga ciąża a pierwsze słyszę o takim specjalnym badaniu - wiem oczywiście o tym, że mierzona jest przyzierność karkowa i wiem w jakim celu, ale nic ponadto, mam ochotę się schować, że taka jakaś nieogarnięta jestem w temacie................:baffled::no::sorry:

Hej gartuluje udanych wizyt i zdrowych robalków:)
Witam nową mamę na naszym forum:)

Byłam dzisiaj z synem u dermatologa bo zrobiło mu się dziwne "coś" okazało się że ma na ręce grzybice ( kur** ciekawe skąd on to złapał? a na buzi ma kurzajkę z którą nie da się nic zrobić bo jest za mała :( .

No więc tyle.

Ja robie wszystko na nfz takze kazde usg za free i wszystkie inne badania nawet toxo hiv hcv i cala reszla za free :)

bużka

To zależy kto co robi za tą granicą, ale nie zawsze jest tak różowo jak większość myśli:rofl2:
Tylko właśnie chodzi o to, że emigranci bardzo często chwalą się, że za granicą kasa to wręcz z nieba leci ;-) A rzeczywistość jest często pewnie całkiem inna...

nie wiem jak w Waszych miastach, ale u nas czeka sie dwa trzy miesiace na gin:szok:
przed zajsciem w ciaze poszłam do rodzinnego po skierowanie na tsh a lekarka do mnie zebym sobie prywatnie zrobiła bo ona nie jest instytucja charytatywna, ze specjalista jest od tego.
U nas na szczęście nie ma takiego problemu. Jak na 14tyś. miasteczko jest sporo ginekologów i raczej nie trzeba tak długo czekać. Ja np jak się dowiedziałam o ciąży to zadzwoniłam zarejestrować się do mojego gina i co prawda chcieli mnie zapisać na grudzień, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży to wolne miejsce znalazło się za tydzień :tak:

Za to ze skierowaniami też jest ciężko. Mój lekarz rodzinny do pewnego momentu był spoko - dawał skierowania zarówno na badania jak i do specjalistów. Ale od tego roku coś mu się stało i każdą prośbę o skierowanie kwituję ostrym pojazdem :baffled: Niestety...

Też się cieszyłam, że mdłochy przeszły dopóki nie zjadłam sałatki warzywnej...:eek:

kamilalublin - a dlaczego nie mozna z nia nic zrobic ze wzgl na wielkosc??? małą łatwiej zlikwidowac chyba...

macku - dla Ciebie sie znalazło miejsce bo jestes w ciąży, a jesli ktos ma jakis problem np głupia grzybice??? to czekac az sie rozwinie z tego cos powazniejszego? dlaczego??? czy z grzybica na pogotowie?;-) zreszta u nas sa ciemniaki nie lekarze, ginekologow doslownie dwoch mozna polecic, wiec ja z zasady jak potrzeba to ide prywatnie

reklama
Do góry