reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Naulinka ja oczywiście też trzymam kciuki:*
No ja wczoraj byłam u gin... i jestem nie usatysfakcjonowana... lekarz nie zrobił mi usg... powiedział że częste robienie usg w 1 trymestrze nie jest wskazane... badał mnie tylko ginekologicznie... niby wszystko jest ok, maleństwo podobno rośnie... ale czy przez badanie gin. można stwierdzić, że jest ok... to nie byłabym taka pewna... usg mam dopiero 5 grudnia, przecież ja tu się zamartwię do tego czasu:( ehhh... pozostało tylko czekać...:angry:

Nie martw się...lekarz po badaniu ocenia wielkość macicy...jeśli jest odpowiednia do wielkości ciąży to ok...gdyby coś złego się działo to macica się obkurcza...szyjka mięknie itd...lekarz się zna i wie, że jest ok...głowa do góry!

Witam dziewczynki:-)
No i juz po :-) Dzisiaj mialam pierwsze USG i wszystko jest w najlepszym porzadku:tak: Serducho bije jak dzwon:-). To naprawde jest niesamowite uczucie kiedy sie slucha tego malenkiego serduszka az sie poplakalam:-D.

:) Cudownie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny czy któraś z was ma opryszczke na ustach? Obudzilam sie rano z tym swinstwem. Do gin nie mogę sie dodzwonić i nie wiem co tu robić. Niektórzy mówią ze jest niebezpieczna dla dziecka. Zwariować można. Cały czas pod gorke:baffled:

Opryszczka wargowa w ciąży - Specjalista radzi - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

hello :)
a ja właśnie pożeram wszystko, tak jakbym jadła pierwszy raz ;( wszystko mi smakuje. i na wszystko mam ochotę. ale żeby nie było tak kolorowo, cokolwiek bym zjadła, to za chwilę umieram tak mi niedobrze .... mdłości miną, i nadal jem bom głodna :(
naczytałam się na necie o nadżerce, o tym że może to być rak, a że mam ją "nieciekawą" - nie śpię po nocach ze strachu ....:no:
dziś do pracy ubrałam szeroką bluzkę i widzę jak się patrzą na mnie podejrzliwie :-) albo mi się wydaje :-)
chyba czas najwyższy powiadomić dyrekcję :zawstydzona/y:

I ja trzymam kciukasy za dziesiejsze wizyty i dobre wieści!
Ja ledwo wstałam, już w głowie miałam myśl "zjem platki na mleku" taka miałam chęć na nie, że szok. Zrobiłam i d... prędzej w kibelku wylądowałam jak je przyszykowałam...
Pisałyście o usg genetycznym, ja w sumie też nie mialam zielonego pojęcia z czym to się je ale chyba właśnie na to mnie lekarz zapraszał 12 grudnia. Bo mówił, że przy następnej wizycie zrobi mi już takie dokładniejsze badania i troszkę dłuższe. Może i o to chodzi:-)
ok, idę jeszcze chwilkę pod kocyk. Do pracy na 13tą więc póki nie mam jeszcze nie wiadomo jakich obowiązków (...) uciekam leniuchować.
Miłego i spokojnego dzionka Kochane

Jak ja sie ciesze że mnie opryszczki nie dotyczą :) Nigdy nie miałam i pewnie już mieć nie będę:) Chociaż nie raz całowałam się z mężem "zaopryszczkowanym" i nic :D

Co tu dzisiaj rooobić taka do d. pogoda az nic sie nei chce najlepiej w piżamie pod kocem caly dzien przesiedziec :D

a ja właśnie pożeram wszystko, tak jakbym jadła pierwszy raz ;( wszystko mi smakuje. i na wszystko mam ochotę. ale żeby nie było tak kolorowo, cokolwiek bym zjadła, to za chwilę umieram tak mi niedobrze .... mdłości miną, i nadal jem bom głodna :(
naczytałam się na necie o nadżerce, o tym że może to być rak, a że mam ją "nieciekawą" - nie śpię po nocach ze strachu ....:no:
dziś do pracy ubrałam szeroką bluzkę i widzę jak się patrzą na mnie podejrzliwie :-) albo mi się wydaje :-)

Nie martw się. Ja mam i mialam w pierwszej to samo! Oczywiście nadżerka jest "rakotwórcza" ale dla tego lekarz powinien zrobić na początku ciąży cytologię. Jak cytologia wyjdzie ok to nie boj si eo nic pamietaj ze lekarz ma to caly cza spod kontrolą. Jedynie co moze byc wkurzające przez nadżerkę to upłąwy przez całą ciąże - ja tak mam. Ale nie boj sie o nic mowie Ci będzie wszystko ok, sama się wchłonie a jak nie to po urodzeniu dziecko podejmiesz leczenie albo Ci ją wypalą:) Zaufaj swojemu lekarzowi:happy:

Witam jeśli chodzi o polską służbę zdrowia, to kiepsko, człowiek płaci całe zycie składki a jak przyjdzie co do czego to czekaj miesiącami. Ja naszczęście mam prywatne ubezpieczenie z pracy i jestem bardzo zadowolona, na wizytę zapisuje się jak tylko jest jakaś potrzeba. W niektórych wypadkach nawet są zabardzo dociekliwi. Ale tak to u nas jest dopóki człowiek jest zdrowy i pracuje i ma takie ubezpieczenie to jest ok, ale potem w straszym wieku na emeryturze, radz sobie sam.

Trochę sie uspokoilam. Gin powiedziała ze mam sie nie martwić bo nie jest to zakażenie pierwotne.Chyba ze bym była w końcówce ciazy to wtedy trza wziąć leki. A tak to mam tego wirusa już od dawna i wtedy nie jest szkodliwy. Mam nadzieje ze tak jest. Nienawidzę tego cholerstwa a u mnie często wylazi. :no:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)

Nie wspominaj...miałam to zrobić wczoraj, ale jakoś odwagi mi zabrakło...jak tu zacząć? Witam. Jestem w ciąży!?????????????????????????

I ja trzymam kciukasy za dziesiejsze wizyty i dobre wieści!
Ja ledwo wstałam, już w głowie miałam myśl "zjem platki na mleku" taka miałam chęć na nie, że szok. Zrobiłam i d... prędzej w kibelku wylądowałam jak je przyszykowałam...
Pisałyście o usg genetycznym, ja w sumie też nie mialam zielonego pojęcia z czym to się je ale chyba właśnie na to mnie lekarz zapraszał 12 grudnia. Bo mówił, że przy następnej wizycie zrobi mi już takie dokładniejsze badania i troszkę dłuższe. Może i o to chodzi:-)
ok, idę jeszcze chwilkę pod kocyk. Do pracy na 13tą więc póki nie mam jeszcze nie wiadomo jakich obowiązków (...) uciekam leniuchować.
Miłego i spokojnego dzionka Kochane

Mrówa ma 10 tyg i 2 dni...i mnie chce widzieć na tych badaniach już 26.11...czyli dwa tygodnie wcześniej niż Ciebie?

reklama
Do góry