reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny mialam dzis masakryczny sen. ze urodzilam dziewczynke byla wielka jak trzylatka conajmniej a ja nie mialam mleka w piersiach i nie moglam jej karmic. okropne to bylo.

co do bolu glowy ja mialam raz taki mocny z doprowadzil mnie do jedynych jak do tej pory wymiotow i zaraz po tym wzielam apap bo juz nie moglam wytrzymac:/

trzymam kciuki za badania!

o tej krwi pepowinowej to mnie zaskoczylyscie ze to pic na wode, ostatnio rozmawialam ze znajomymi ktorzy z tego skorzystali i mowili ze warto... musze doczytac.

macie tez takie odczucie pelnosci w brzuchu?:) mysle czy to przez ta mala rosnaca istotke? wczoraj w lozku probowalam sie skupic na jakichkolwiek ruchach wewnatrz ale nic mi sie nie udalo zaobserwowac :) nie moge sie doczekac!

reklama
Oj te sny... Mnie tez juz pare razy snil sie porod. Miedzy innymi rodzilam trojaczki, a wszyscy mysleli, ze bedzie tylko jedno dziecko. Odbieralam tez porod kurze - rodzila jajko z grymasem na dziobie(?)... To chyba przez to, ze mamy tyle obaw i tyle myslimy o wszystkim. Wierzycie w to, ze sny moga przepowiadac w przyszlosc? Ja nigdy nie sprawdzam w senniku, nie chce sie jeszcze bardziej denerwowac.

Dziewuchy! Chwalić się nowinkami dziesiejszymi. Raz! Dwa!

Co do snów to mi kiedyś się śniło, że z zakupionym wózkiem od koleżanki miałam dostać jeszcze jej córeczkę i bardzo przeżywałam bo ona ma niecałe 2 latka, i że nie mam dla niej pieluszki tetrowej, a przecież takie dzieci lubią się do nich przytulać... Tego samego dnia owa koleżanka mi dzwoniła i mówiła, że się jej śniłam, że urodziłam chłopca, TAKIEGO JUŻ PONAD ROCZNEGO...
Godzina 19sta a mi dopiero odpuszcza troszk ból głowy. Ale bez apapu się nie obeszło.

Witam Wasn i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i te które są jutro,
wybaczcie ze malo sie udzielam mam nadzieje ze przez to nie zapomnicie mnie ale naprawde jakso czasu nie mam jak juz znajde chwile wieczorem to marze tylko o tym aby sie polozyc i isc spac

Kasiulka mozna dolaczyc?

ehhh ja jeszcze tydzien i jeden dzien i zobacze moje malenstwo ;D tak widac mi juz brzuszek ;o niedlugo poostaram sie wstawic zdjecie ale nie mam zadnego dla porownania wiec troche poczekam aby dodac 2 ;D i moze bedzie widac roznice.
Zastanawiam sie tez czy to napewno brzuszek widac, a moze to z obżarstwa :zawstydzona/y:(wybaczcie slownictwo ale chyba nie mozna tego inaczej ująć

Co do snów... tragedia same koszmary mam. Snia mi sie rzeczy ktorych najwiecej sie obawiam :( Rano obudzilam sie cala morka/spocona i zaplakana ;/ to juz trwa kilka dni.

Moja następna wizyta 5-go grudnia. Czy to genetyczne badanie robi się na tym samym USG tylko jest bardziej szczegółowe i trwa dłużej? Dziewczyny jak to jest?

Na tym samym, ale wiadomo im lepszy sprzęt, tym lepiej. Poza tym nie każdy gin ma uprawnienia do wykonywania takiego usg. Pytajcie o to. Mój na szczęście ma, ale z relacji koleżanek wynika, ze jeśli ich gin nie ma, to są kierowane do poradni w klinice.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś " wizytujace" ;)

Addiena jak pisałam wczoraj byłam u dzina. Robił mi usg i pokazał mi tą przezierność karkową na ekranie i stwierdził, że jak na ten tydzień ciązy jest prawidłowa ale to nie jest jeszcze czas na ostateczną ocenę. Nie wiedziałam że ta przezierność to badanie genetyczne. Czy dobrze rozumiem?

A tak z ciekawości zapytam. Dziś robiłam badania m.in.glukozę i była tam też przede mną dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i też jej robili glukozę ale ta pobierająca pielęgniarka pytała czy wzięła ona ze sobą cytrynę. Oczywiście jej nie miała no i szukała po szpitalu cytryny.Czy któraś z was nie wie po co ta cytryna? Wiecie tak na przyszłość chciałabym wiedzieć.

reklama
waris- cytryna po to, ze glukoza jest podobno straszna i cięzko ja wypic bez wymiotów. lekarze zalecaja zabrać ze soba sok z cytryny i dodac. Łatwiej wypic cala dawkę bez zwrotki ;D

Z tego co ja się orientuje to usg genetyczne + test pappa wykonuje sie miedzy 12 a 14 tc. Analizuje się oba wyniki. Pewnie sama przeziernośc może zmierzyc kazdy gin majacy doświadczenie.

Do góry