reklama
U mnie było wczoraj podpbnie z cycami - przez cały dzień cisza, aż się wystraszyłam. Za to wieczorem tak mnie sutki swędziały, że myślałam, że się wścieknęJa dziś rano napisałam, ze mi mdłości odpuściły i chyba się obraziły bo zaatakowały mnie w przeciągu pół godziny i trzymają do teraz![]()

Ja nie dostałam skierowania i nic gin na ten temat nie wspominałMój gin też twierdzi, że są niby obowiązkowe, ale mi się nie chce w to wierzyć... nawet kiedyś pytałam o tym na forum ale nie wiem czy ktoś mi odpisał

Czyli co proponujesz jako doświadczona mamusia?ale była tez mowa o przyzwyczajaniublizniaki karmiłam mlekiem sztucznym, czyli systam co 3h, czyli robienie mleka o 21,24,3,6,9,12,15,18,21...3,6,9,12,15,18,21,24... TO BYŁ DRAMAT!!!!!!!!!! Zmeczenie jakiego ja wtedy doswiadczyłam jest nie do opowiedzenia
Niespodzianka
Fanka BB :)
Widze, ze humorki dzisiaj nieciekawe... moze to jesien tak wplywa na nas
Ja juz po badaniu, widzialam malucha, machal lapka, ruszal sie i wiercil, ale w odpowiedniej pozycji nie chcial sie ustawic. I normalne usg i dopochwe, skakanie po schodach, picie coli i jedzenie czekolady, a malenstwo glowke zamiast bokiem ustawiac, to buzka do nas. Normalnie tap madl. Takze przeziernosci karkowej nie zmierzyli, kobitka mowila, ze wyglada w porzadku, ale dokladnych pomiarow nie byla w stanie zrobic. Za dwa tygodnie mam miec jakies badanie przesiewowe, ktore rowniez wykazuja prawdopodobienstwo wystapienia chorob genetycznych. Takze do konca mnie nie uspokoili, ale widzialam maluskie bijace serduszko

Ja juz po badaniu, widzialam malucha, machal lapka, ruszal sie i wiercil, ale w odpowiedniej pozycji nie chcial sie ustawic. I normalne usg i dopochwe, skakanie po schodach, picie coli i jedzenie czekolady, a malenstwo glowke zamiast bokiem ustawiac, to buzka do nas. Normalnie tap madl. Takze przeziernosci karkowej nie zmierzyli, kobitka mowila, ze wyglada w porzadku, ale dokladnych pomiarow nie byla w stanie zrobic. Za dwa tygodnie mam miec jakies badanie przesiewowe, ktore rowniez wykazuja prawdopodobienstwo wystapienia chorob genetycznych. Takze do konca mnie nie uspokoili, ale widzialam maluskie bijace serduszko

Też się nad tym zastanawiam...Dalej czytam i mam pyt;-)
ile liczycie skonczonych tyg jako Itrymestr???
Mam założoną kartę ciąży na 28 dni i tam trymestr trwa do końca 12 tygodnia, przy czym mój suwaczek pokazuje mi 9t2d, a w karcie ciąży jestem już w 10 tc.
Ale dla mamy, czy dla dziecka?maćku - jak tak dalej pójdzie to albo mocne leki nasenne albo bro przed snem![]()

Ostatnia edycja:
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
12 skonczonych tyg to 1 trymestr a 12tydz i 1 dz to juz 2 trymestrDalej czytam i mam pyt;-)
ile liczycie skonczonych tyg jako Itrymestr???
Niespodzianka super wieści, ciesze się
Buziak 12 skończonych tygodni, miałaś niezłą szkołe z bliźniakami podziwiam
No bo jesteś w 10 tygodniu, suwaczek pokazuje pełne tygodnie
Buziak 12 skończonych tygodni, miałaś niezłą szkołe z bliźniakami podziwiam
Też się nad tym zastanawiam...
Mam założoną kartę ciąży na 28 dni i tam trymestr trwa do końca 12 tygodnia, przy czym mój suwaczek pokazuje mi 9t2d, a w karcie ciąży jestem już w 10 tc.
No bo jesteś w 10 tygodniu, suwaczek pokazuje pełne tygodnie
Ostatnio edytowane przez moderatora:
buziak
Fanka BB :)
bro dla mamy, dziecko dla taty 
macku - jezeli masz 9tydz3dni to idzie ci 10tydz, 9skonczony.
ja zgłupiałam z tymi trymestrami, bo jezeli pierwszy trwa 12tyg, II 12 i III tez 12 to wychodzi 36 tyg, nie?;-)
poczytałam i okazuje sie, ze I trwa 13tyg

macku - jezeli masz 9tydz3dni to idzie ci 10tydz, 9skonczony.
ja zgłupiałam z tymi trymestrami, bo jezeli pierwszy trwa 12tyg, II 12 i III tez 12 to wychodzi 36 tyg, nie?;-)
poczytałam i okazuje sie, ze I trwa 13tyg

KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
kochana bo 9 tygodni i 2 dni to znaczy że jużtule skończyłaś a skoro skończyłaś 9 tyg i 2 dni to znaczy że jesteś w 10 tygodniu. Trzeba pamiętać że każdy tydzien ma 7 dni a jak sie doda do tego te jeszcze 2 tzn ze juz ten tydzien przelecial i lecą następne dni z następnego tygodniaTeż się nad tym zastanawiam...
reklama
Witam nie było mnie kilka dni ,ale późnymi wieczorkami nadrabiałam Was
Trochę brak czasu i trochę brak nastroju może hormony.....
Witam nowe mamusie i bardzo gratuluję dużych fasolek i silnych serduszek
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& za kolejne wizyty.
Agaundpestka nic się nie martw,nawet jak wyniki wyjdą ci dodatnie a byłaś zarazona zanim zaszłaś w ciążę to nic maleństwu nie grozi . Moja bratowa tak miała i tylko przy porodzie dziecku antybiotyk podali przez pępowinę.
A co do trymestrów ciąży to w encyklopedii znalazłam coś takiego cyt."Pierwszy obejmuje 14 tygodni ciąży, drugi – kończy się w 28. tygodniu, a trzeci trwa do momentu porodu."
A jeszcze badania na hiv w większości szpitali są obowiązkowe u nas do porodu trzeba mieć takie badanie ale jeszcze nie we wszystkich szpitalach i jeszcze orginalny wynik grupy krwi trzeba mieć.
Witam nowe mamusie i bardzo gratuluję dużych fasolek i silnych serduszek
Agaundpestka nic się nie martw,nawet jak wyniki wyjdą ci dodatnie a byłaś zarazona zanim zaszłaś w ciążę to nic maleństwu nie grozi . Moja bratowa tak miała i tylko przy porodzie dziecku antybiotyk podali przez pępowinę.
A co do trymestrów ciąży to w encyklopedii znalazłam coś takiego cyt."Pierwszy obejmuje 14 tygodni ciąży, drugi – kończy się w 28. tygodniu, a trzeci trwa do momentu porodu."
A jeszcze badania na hiv w większości szpitali są obowiązkowe u nas do porodu trzeba mieć takie badanie ale jeszcze nie we wszystkich szpitalach i jeszcze orginalny wynik grupy krwi trzeba mieć.