reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej baby,

Dziewczyny co to jest ten kubełek/garnuszek o którym piszecie? Może i ja namówię babcię, bo na pewno coś będzie chciała małemu w grudniu kupić.

kasia.natka znasz jużwyniki konkursu? :-p
No i wspieram Cię duchem w Twoim powrocie do pracy - jesteś druga :blink:
Która następna?

;-)
dziękuję kochana że jako jedyna zauważyłaś mój powrót na forum po tygodniu nieobecności :sorry:
co do konkursu to wyniki będą dopiero 11.12. więc jak coś to na pewno dam znać :tak:
a garnuszek na klocuszek wygląda tak
FISHER PRICE GARNUSZEK NA KLOCUSZEK -ORYGINAŁ NOWY (2814889984) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

my też go kupujemy tylko chyba pod choinkę i kulę z vtech też tylko tą z Kubusiem Puchatkiem
Vtech EDUKACYJNA KULA KUBUSIA do raczkowania MÓWI (2798314553) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a teraz kupiliśmy klocki aktywne
Fisher Price AKTYWNE KLOCKI - 74121 (2819031870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i taką biedronkę
SMILY DOGONIĘ CIĘ BIEDRONECZKO GRZECHOTKI 0720 (2816509441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

DZiewczyny ratunku!!!!

To chyba jednak zapalenie piersi!!! boli i rośnie mi temperatura, co robić?? okładam kapuchą, mam brać na zbicie paracetamol??

Helloł Gerlz:)

No faktycznie nie ma jak w domku:)
Szkoda, że nie mam jeszcze pralki właśnie siedzę na necie i wybieram, żeby najpóźniej jutro zamówić. Pranie zajmuje już kosz, torbę z ikea (tę niebieską) i wanienkę Gosi. Niedługi będziemy jak Ci zbieracze, do których domów nie można wejść ;)

Maćku - ja też nie kupuję kuli - to chyba gkvip pisała, że jest głośna i nie kręci się wszędzie. Kupiłam oballa i jest fajowy, będę rzucać to lub jakąś inną pluszową piłeczkę. Zresztą, jestem zdania, że dziecko nie potrzebuje dodatkowych zachęt do raczkowania czy chodzenia - świat jest ciekawy wystarczająco. Któraś z nas wrzucała zdjęcie przemieszczającego się brzdąca do reklamówki w przedpokoju... Klocki drewniane za to - jak najbardziej. I duplo też lubię - nawet bardzo - pamiętam, jak sama bawiłam się z moimi siostrzeńcami - i jak się kłóciliśmy o figurki zwierzątek;)

Dziewczyny, wystawiłam dziś teściową za drzwi:):):):)
Podobnież plan miała zostać do soboty... tylko się pochorowała. Wczoraj wieczorem kaszlała w poduszkę, dziś rano katar, kaszel, kłucie w plecach... i owszem, no "załatwiłam się", przyznając to stwierdziła, że pojedzie do domu... jutro! :angry::angry::angry:
No ale szybka rozmowa ze mną i za pół godziny była za drzwiami:) I nawet bez obrazy się obyło - chyba.Zresztą naprawdę mam to gdzieś. Jeśli mam do wyboru zarazki w domu przy Gosi zaraz po antybiotyku a obrażoną teściową, to ja dylematu nie widzę.

Ale w domu cisza:-):-):-)
Tylko Gocha i ja:) żadnych piguł, pań sprzątających, dzieciorów płaczących i hałasujących... :-) aż krzyknę za byłym premierem: yes! yes! yes!

Muńka - jak tylko dojdziemy do siebie to daję znać i oczywiście, że wpadajcie z Gabrychą:)

Oh, the monster awakes - muszę lecieć:) papa:)

Aylin wiem, że darowanemu, ale.. z moją teściową to tak zawsze :-p Ta kula to taka z kubusiem puchatkiem? Ostatnio oglądałam jakieś w tesco i się zastanawiałam nad kupnem, ale może podsunę pomysł chrzestnemu ;-)
:-)

różne sa i z kubusiem, i taka biała, i kolorowe. Fajne. Oglądalam w real. Dzwonią bimbają i świeca i maja metki :)

Dziewczyny co to jest ten kubełek/garnuszek o którym piszecie? Może i ja namówię babcię, bo na pewno coś będzie chciała małemu w grudniu kupić.

Aylin dzisiaj na obiad kapusta zasmażana? Nie boisz się o małą? :sorry:

garnuszek na klocuszek jest nacudowniesza zabawka wszystkich niemowlaków od lat. Zawsze kupowalam na prezent. I dla swojej tez musiałam. Pochwaliłam sie mojemu tacie a on na to " i po cos kupowała? dałbym ci o Julce" Julka to moja siostra ma 6,5 roku i pierwszy test garnuszka zrobiła zrzucając go ze schodów. Schody obite gresem. Jak widac zabawka nezniszczalna :)

A kapusta - robiłam miesiąc temu pierwszy raz - i przeszła :) Mała puszczała tylko więcej bąków niz zwykle :)O

Od miesiąca zaczełam wiec eksperymentowac z innymi produktami. I bylo caserolle z ciecierzycą, fasolka po bretońsku, dziś kapusta i mize za tydzień zrobie chili con corne z fasolą czerwoną.

Ja też chciałam kupić, ale po głębszym zastanowieniu doszłam do wniosku, że może się nie sprawdzić... Nie wiadomo w ogóle, czy mała będzie raczkować, czy zacznie od razu biegać ;-) I czy poza raczkowaniem zabawka będzie interesująca? Kupię zwykłą piłkę i będę śpiewać ;-)

Ja waracm dopiero 18 lutego :-) Ale chętnie zostałabym kurą domową :sorry:

Zazdroszcze ci tego 18 lutego - skąd masz tyle urlopu??

oj to jeszcze musisz obwiesic się lampkami na choinkę, dzwoneczkami oraz ciuchy na lewa strone aby metki wystawały i bedziesz bić wszystkie kule na głowe :)

A teraz ide przeczytać to czego nie nadrobiłam bo tego posta pisze 3 godziny.....

edit:
na zapalenie piersi czy tez zastuj polecaja jeszcze gorący prysznic przed karmieniem i zimny po. Oraz karmienie dziecka w taki sposób aby bródka było w kierunku zastoju. Cięzkie do realizacji czasem ale mi pomogło.

A z zabawek - nie wiem co tatus kupi córci bo zażyczyłam sobie niesodziankę ale ja chyba kupie jej to:
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/41232
u znajomych bawi sie tym ich póltoraroczny synek odkąd skończył 6 msc. A czasem nawet ich 7 letnia córka

Ostatnia edycja:
DZiewczyny ratunku!!!!

To chyba jednak zapalenie piersi!!! boli i rośnie mi temperatura, co robić?? okładam kapuchą, mam brać na zbicie paracetamol??

napisałam na fb ale tu też wkleję:
nie masować przede wszystkim!!!!!!!!!!!! gorący prysznic przed karmieniem, a po karmieniu schłodzona i obtłuczona kapusta, zmieniaj liście jak tylko zrobią się ciepłe, możesz brać apap 3x1 tab
no i jak najczęściej przystawiaj małą, albo odciągaj

Na ale to było chyba jak mała miała z 3 miesiące, ja dalej sama z nią jeszcze sama autem nie jeździłam ale może już czas na to :-D
To moze czas najwyzszy ruszyc sie z mala :) ja jak siedze z dlugo w domu to deprechy dostaje.

Wscieklam sie przed chwila. Nerwy mi siadaja. Wczoraj posprzatalam cala kuchnie, L wrocil z pracy i zaczal ostrzyc noze. Myslalam, ze sprzatnal blat po sobie - okazalo sie, ze nie. Zadzwonil do mnie przed chwila z pracy z pretensjami, ze musial wyrzucic kanapki, bo mial w nich opilki. Az sie poryczalam... zrobilo mi sie tak przykro. Nie dosc, ze mu robie te zasrane kanapki chociaz nie musze, sam nie sprzatnal blatu, to jeszcze do mnie z wrzaskiem :-( Mam dosc :-( Nic juz nie robie, ani kanapek, ani obiadow. W dupie.
Tez bym sie wsciekla :)

Ja też chciałam kupić, ale po głębszym zastanowieniu doszłam do wniosku, że może się nie sprawdzić... Nie wiadomo w ogóle, czy mała będzie raczkować, czy zacznie od razu biegać ;-) I czy poza raczkowaniem zabawka będzie interesująca? Kupię zwykłą piłkę i będę śpiewać ;-)
Oj tak! Metki są najfajniejsze! :tak:
Ja waracm dopiero 18 lutego :-) Ale chętnie zostałabym kurą domową :sorry:

Też bym się upiła, ale nie mam za bardzo z kim :sorry:Spokojnie. Nie ma się co przejmować. Oni już tak mają... Ja oswoim nie będę pisać, bo nie mam tyle czasu ;-) Zawsze jak mnie wkurzy to mówię sobie, że jutro to nic w domu nie zrobię, ale zazwyczaj na drugi dzień mi przechodzi :sorry:
Ja mam wielką pchote na jakis likierek :)

Munka nie pomoge, bo zastoju nie mialam, ale trzymam kciuki aby Ci szybko przeszlo.

Co do zabawek to moja mamuśka mnie męczy co mu kupić i tez się zastanawiałam co kule, a może szczeniaczka hmm, ale sama nie wiem ostatnio jak mu zrobiłam zdjęcie w jego nowym koncie do zabawy to dopiero do mnie dotarło ile on tego ma. Więc na pewno będzie bączek i chyba coś drewnianego może instrumenty.

Iwon zabiję Cię za te mufinki:angry::angry::angry:

My dziś od 9tej do 11:30 byliśmy na spacerze, a od powrotu młody prawie cały czas śpi- oczywiście u mnie na ręce :) więc czekam jak się obudzi i pójdziemy jeszcze się trochę przewietrzyć.

Zazdroszcze ci tego 18 lutego - skąd masz tyle urlopu??

oj to jeszcze musisz obwiesic się lampkami na choinkę, dzwoneczkami oraz ciuchy na lewa strone aby metki wystawały i bedziesz bić wszystkie kule na głowe :)
Należę do grupy zawodowej pie.prz.onych nierobów, czyli nauczycieli ;-) I po macierzyńskim mam do wybrania frerie, wakacje, później znowu są ferie :tak:

Myślę, że dam radę :-D

Była mowa o niekapkach - ja małej zakładam uchwyty do małej butelki aventu, do tego normalny smoczek i radzi sobie całkiem nieźle :tak: Właśnie wypija kolejną porcję kompociku. Niech pije, bo od wczoraj ma zatwardzenie i robi małą, twardą kupkę co kilka godz...

maćku - lepiej dziala jabłuszko starte na kupe. Pani laktatorka mi podpowiedziała jak mala miała turbo zatwardzenie :)

U mnie pół rodziny w tym zawodzie pracuje :) Ja tam zawsze zazdrościłam częsci urlopowej :) bo juz cześci uzerania sie z coraz mądrzejszą młodzieżą to juz nie :)

Jak juz obwiesisz się tymi lampkami to strzel fotke :)

reklama
Do góry