reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam
a u nas dzis wielkie świętowanie, mała kończy pół roczku ;)

Muńka co do spotkania w styczniu to może już teraz wyznacz konkretny dzień kiedy ci pasuje. Mój mąż zaznaczy sobie wolne w grafiku na przyszły miesiąc i fru przyjedziemy na spotkanie.

Co do szczepionki na pneumokoki u nas kosztuje Synfroix 190zł a Prenevar 265zł. ( nie wiem czy nazwy dobrze napisałam). Która z was szczepi na pneumokoki i którą szczepionką?
Ja się ciągle zastanawiam, w sumie nie będzie chodziła do żłobka czy przedszkola więc może poczekam i dam jedną dawkę po skończeniu roczku :confused:

reklama
melduję, że dzień zaliczam do udanych :-):cool2:. Kino zaliczone i chłopakom film się podobał :blink:
Mi tak sobie :dry:

Fajnie, że warszawskie spotkanie też udane :happy2:

kasia.natka - myślałam ostatnio o Tobie ;-)

Pisałyście o muzyce to ja uwielbiam U2 :tak: A moja nieustająca miłość to Queen :cool2:.
W liceum i na studiach: IRA, Kasia Nosowska, Edyta Bartosiewicz a potem Maanam, the Doors, Depeche Mode i Rolling Stones.

Moja przygoda z muzyką to rozpoczęła się od Wilków (pierwszy w życiu koncert!) i piosenek Guns N' Roses :-) - ech kiedy to było :confused:

Waris - moja młoda też nie będzie chodziła do żłobka i dopiero pójdzie do przedszkola. I dlatego zaszczępię na meningo dopiero po skończonych 2 latach (nie pamiętam dokładnie ale wtedy wystarczy chyba 1 dawka).
Na pneumo się zastanawiam..... (ewentualnie też później)

Ostatnia edycja:
Aylin to masz balkon tej samej wielkości co mój :-p My mieszkamy tu już czwarty rok i do dzisiaj niczego nie zasadziłam :no: Chciałam jakieś duże donice i krzewy, do tego ławkę i naścienną markizę, bo na razie mamy tylko stolik z parasolem i krzesełka. Jednak wciąż brak czasu albo weny albo kasy. Ale może w końcu któregoś lata zrobimy sobie jakąś miłą werandę :) W moim balkonie fajne jest to, że mamy takie zagięcie i mogę sobie pranie schować za ścianą tak, że go nie widać jak sobie kawkujemy :tak:

Fajnie że dałaś przepis na tą brioszkę, bo nazwa mnie zaintrygowała - nie wiedziałam co to jest ;)

Hehe to balkony mamy rzeczywiście bardzo podobne bo też mam w kształcie litery L - tak że pranie mozna schować. Ale u nas fajniejszy widok z tamtej strony więc w lecie braliśmy grilla (elektryczny) niunie w leżaczku i karmi :) Miły relaksik wieczorny przy piwku :) Bo kawy to my raczej nie pijamy :)

A brioszka - bardzo fajna. Delikatna i prawie roboty przy niej nie ma. Polecam :)

Waris - wszystkiego naj dla półroczniaczki :)

własnie doczytałam:
JOSIE, MUŃKA - Monika też tak robi!!!!!!!!!!!!! Też to wygląda jakby się dusiła i próbowała złapać powietrza, ale się przy tym jeszcze podśmiewa, więc to nie to :p
nie pamiętam, żeby Szymek tak robił:p

Moja tez juz chyba od ponad tygodnia :-D lapie powietrze a potem piszczy na poczatku sie przestraszylam :sorry2:

Iwon- chodze z dziewczynami jedna w ciazy a druga po. I nawet wole wieczorem bo wykapie i nakarnie i poloze mloda spac i uciekam na basem, jade samochodem wiec w domu wskankuje w stroj a po basenie tylko szybki prysznic zazwyczaj, zeby sie rozgrzac, ubieram sie i do domku :-) a w domu juz na spokojnie cieplutki prysznic :tak: nie jest tak zle a ten jeden wieczor w tygodniu duzo mi daje bo i sie nagadam z laskami i odreaguje w basenie bo chodzimy na Aqua Fit :-p

Uciekam bo juz padam :-(

Sunshine ja tez na basen z kolezanka w weekend wieczorem chodze, dokladnie tak jak piszesz:)

Godzina usypiania bez wyciagania z lozeczkaf za mna :O plecy mnie bola od pochylania sie nad nim, nerwy zszargane. Maly ryczal tak ze chyba wszyscy sasiedzi slyszeli. No ale musze go nauczyc jakos zeby sam sie wyciszyl i zasnal jak sie w nocy budzi :'(

u nas znowu jedna pobudka na karmienie o 1.50,potem o 5.50 obudziły go psy, ale szybciutko zabrała go do siebie i zasnął, więc pospaliśmy do 6.50 :)

Co do szczepionki na pneumokoki u nas kosztuje Synfroix 190zł a Prenevar 265zł. ( nie wiem czy nazwy dobrze napisałam). Która z was szczepi na pneumokoki i którą szczepionką?
Ja się ciągle zastanawiam, w sumie nie będzie chodziła do żłobka czy przedszkola więc może poczekam i dam jedną dawkę po skończeniu roczku :confused:

my mieliśmy młodego zaszczepić na pneumokoki razem z WZW 2 stycznia, ale teraz to stoi pod znakiem zapytania, bo ok. 7 tyg temu młody miał kontakt z kuzynką męża, która 4 tyg temu trafiła do szpitala z powodu gruźlicy :(
pediatra mówi, że pewnie nie będziemy go szczepić, ale nie wiadomo w ogóle co dalej, takim maleństwom RTG robić ponoć nie wolno :(

Sunshine ja tez na basen z kolezanka w weekend wieczorem chodze, dokladnie tak jak piszesz:)

Godzina usypiania bez wyciagania z lozeczkaf za mna :O plecy mnie bola od pochylania sie nad nim, nerwy zszargane. Maly ryczal tak ze chyba wszyscy sasiedzi slyszeli. No ale musze go nauczyc jakos zeby sam sie wyciszyl i zasnal jak sie w nocy budzi :'(
josie współczuję nocki i życzę wytrwałości!

Dzdobry ;-)
cóż słychać u Was, Szanowne Panie? Czy noc przespana? ;-)

Nas dziś czeka wizyta u nefrologa po południu, mam nadzieję na dobre wiadomości...

Miski to muzycznie widzę u nas podobnie:-)

Napiszę tylko jeszcze, że spotkanie się udało... zarówno towarzysko jak i kulinarnie :p
Hatszept i Munka popisały się że swoimi wypiekami/wyrobami... tylko te małe porcyjki... :p:p:p
Zabawnie było zjeść na obiad dwudaniowy tiramisu jako bliski zamiennik zupy, szarlotkę jako zamiennik dania głównego i piszingery na deser...
A i dzieciaki miały silne przeżycia na spotkaniu... gdy mój Pe wrócił do domu, akurat zaraz po naszym powrocie, to Gocha przez parę minut coś mu opowiadała:-):-):-) Widać było radochę i emocje:-)

Ewidentnie potrzeba jej towarzystwa innych dzieci... a mamie towarzystwa dorosłych:-)

Hello!

Wiecie co? Za dużo piszecie, a potem nie pamiętam co komu chciałam napisać, o! :cool2:

Warszawianki
zazdroszczę!!! I gdzie zdjęcia słodkości? Tych talerzowych, tych małych z podłogi i tych większych z kawą w ręku?! :-p

Sunshine
zazdroszczę basenu! Mi brakuje motywacji i zawsze znajdę jakieś ale.. :zawstydzona/y: A uwielbiam basen...

Waris buziaki dla półroczniaczki!!

MsMickey
& za wizytę u nefrologa!!

Iwon
ja o tym jedzeniu jeszcze.. moja pije po wstaniu od razu, a potem co 2-3h . Co prawda cycka, ale rzuca się jakby cały tydzień nic nie jadła.. Aż się boję jak ją to będzie za 3tygodnie jak będę już siedziała w pracy :sorry2:

Aylin dzięki za pomysł na brioszkę! Ostatnio naszła mnie ochota na coś takiego, ale szukać mi się nie chciała przepisu, a tu proszę.. :))

Kasienka u mnie szczepionka na pneumo kosztuje 324zł :shocked2: chyba, że coś źle usłyszałam:sorry2:

josie wytrwałości w nauce zasypiania &

zaza a to mógł się zarazić? ja się w sumie nie znam, ale chyba gruźlica daje objawy?

My kupiliśmy małej wczoraj dywanik i może szaleć po ziemi ile chce, chociaż z chęciami u niej różnie :-D ale z radości wczoraj się przekręciła na plecy z brzucha, a potem minute leżała w szoku po czym wróciła do pozycji brzusznej i swego błędu w postaci obrotu na plecy więcej nie powtórzyła :-p.

W ogóle rano sobie słodko spałam po czym budzi mnie mąż, że mała nie śpi i że jest cała mokra (przesikana).. wspomnę tylko, że była 5!!!!

Wiecie o jakim prezencie pod choinkę marzę?? przespana cała noc!! :tak: Nie są złe te nocki, ale miałabym z pewnością lepsze samopoczucie. W dodatku nawet jak się wcześniej położę to nie mogę zasnąć...:wściekła/y:

Witam
a u nas dzis wielkie świętowanie, mała kończy pół roczku ;)

Muńka co do spotkania w styczniu to może już teraz wyznacz konkretny dzień kiedy ci pasuje. Mój mąż zaznaczy sobie wolne w grafiku na przyszły miesiąc i fru przyjedziemy na spotkanie.

sto lat!! :-)
ciężko mi wyznaczyć konkretny dzień z takim wyprzedzeniem i nie wiem czy nie będzie to sobota, bo wtedy pracująca hatszept mogłaby też wpaść. Postaram się na początku stycznia coś zaproponować, oki??

Iwon- chodze z dziewczynami jedna w ciazy a druga po. I nawet wole wieczorem bo wykapie i nakarnie i poloze mloda spac i uciekam na basem, jade samochodem wiec w domu wskankuje w stroj a po basenie tylko szybki prysznic zazwyczaj, zeby sie rozgrzac, ubieram sie i do domku :-) a w domu juz na spokojnie cieplutki prysznic :tak: nie jest tak zle a ten jeden wieczor w tygodniu duzo mi daje bo i sie nagadam z laskami i odreaguje w basenie bo chodzimy na Aqua Fit :-p

Uciekam bo juz padam :-(

a ja mam basen 2 minuty od domu i ciągle mi nie po drodze...Muszę w końcu się zmobilizować.

Warszawianki zazdroszczę!!! I gdzie zdjęcia słodkości? Tych talerzowych, tych małych z podłogi i tych większych z kawą w ręku?! :-p

spokojnie, spokojnie, zdjęcia są, ale tylko tych najmłodszych, bo z talerzy wszystko tak szybko zniknęło, że nie zdążyłyśmy chwycić aparatu w rękę, a sobie nie robiłyśmy, bo miałyśmy wieeeelkie brzuchy po obżarstwie :-D:-D nooo dobra, ja się załapałam na kilka fotek, a konkretniej - moje skarpetki :-D:-D

MsMickey - kciuki za wizytę, czekam na relacje.

Jestem dumna z mojej córeczki, znów zasnęła przed chwilą sama w łóżeczku. Tym razem bez marudzenia. Położyłam ją, dałam smoka, kocyk i już śpi!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej baby,

a u nas znowu nocny sukces - była kaszka o 18-tej podana łyżeczką, potem obudził się głodny o 00.30 i następna pobudka dopiero o 6.30 :szok::-) Ale i tak nie jestem wyspana, bo siedzieliśy z M. do wpół do drugiej :sorry2:

Dziewczyny warszawskie, fajnie że spotkanie się udało, może wrzucicie jakąś fotorelację? ;-)

Właśnie piekę drożdżówki z serem, zaraz przychodzi moja koleżanka, będzie fajna przekąska do kawy :blink:

Ostatnia edycja:
Do góry