reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Powiedz toxoplazmozis...zrozumieja, dodaj ze w polsce wszyscy robia to badanie, uznaja to za nasza wschodnia przypadlosc i zrobia ci to
Ja wciaz czekam na list zapraszajacy na pierwsza wizyte

dzieki tak zrobie :) ja bylam u GP 30 wrzesnia na pierwszej wizycie jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a 5 pazdziernika juz dostalam list z data wyznaczona na 12 stycznia.. wtedy jeszcze bylo mowione ze dziudzius jest jeden.potem 18 pazdziernika bylam w klinice bo przyslali mi list ze mam przyjsc na badania,bo chyba mocz zle wyszedl jesli sie nie myle,no i tam sie dowiedzielismy ze jednak w brzuszku mam dwojeczke :) ,no i powiedzieli ze jeszcze w tym miesiacu powinnam miec wizyte w szpitalu.. ze moja gp ma wyslac list do nich ze bede miala blizniak.i i szpital przez miesiac nie otrzymal listu,no i M sie wkurzyl dzwonil do nich ,oni wciaz mowili ze nie dostali listu od Gp a bez tego nic nie moga zrobic, i w tamtym tygodniu przychodnia wyslala do nich fax,i dopiero on doszedl.. takze mozliwe ze bede miala wizyte w przyszlym tygodniu.. no ale zobaczymy.. a Ty ile juz czekasz na list ?

reklama
z tą glukozą do picia to różnie bywa (tak jak i z mdłosciam), ale pocieszę te z Was które mają obawy, ze dla mnie nie było to jakies pyszne ale dało sie wypic;-) te badanie robi sie w 5miesiacu jakos.

jak byłam w śr u gina to spytałam o kwas foliowy, bo z 1ciazy kojarzyłam ze jakos do 12 tyg brałam... usłyszałam, zeby brac dotąd do kiedy kształtuje sie układ nerwowy czyli dwudziesty ktorys tydz. nie zaszkodzi:confused:

badanie rowniez miałam juz przez brzuch

narobiłyscie mi wczoraj smaka na lody i P musiał dymac do sklepu po wiaderko:tak: pyyyyyyyyyycha!!

chciałam się z wami dziewczyny pożegnac mi szczęście nie dopisało byłam 17 na usg i okazało się że plód dziecka od 2 tygodni był martwy teraz bym była w 12 tygodniu ciąży wczoraj byłam czyszczona zycze wam zeby wasze pociechy rosły zdrowo

Mnie to dzisiaj wzięło na świąteczne zakupy:-D Nie prezenty, ale dekoracje:-D
Dopiero we wrześniu wprowadziliśmy się do naszego domu, także to będą nasze pierwsze święta i kompletnie nic nie mamy, także usiadłam dzisiaj na allegro i wyszukałam w miarę tanie dekoracje (bombki, łańcuchy) i zakupiłam tego za ponad 100zł, a drugie tyle wyjdzie mi wydac na lampki choinkowe:baffled:
Człowiek kasy nie ma a w święta kompletnie wariuje :crazy: Uwielbiam święta, ale finansowo to jakiś koszmar:wściekła/y:

chciałam się z wami dziewczyny pożegnac mi szczęście nie dopisało byłam 17 na usg i okazało się że plód dziecka od 2 tygodni był martwy teraz bym była w 12 tygodniu ciąży wczoraj byłam czyszczona zycze wam zeby wasze pociechy rosły zdrowo

Tak, strasznie, strasznie, strasznie mi przykro:-(
A myślałam, że już żadnej z nas to się nie przytrafi :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Brydzia - przykro mi:dry:

veritaserum - my rok temu mielismy pierwsze święta w naszym nowym gniazdku, kupiłam wszystko nowe - choinke, bombki, aniołki, lampki, jakies laseczki, głupotki.. tak sie wkreciłam ze wydałam na to mnónsto kasy i w tym roku sie baaaaaardzo ciesze ze mam z głowy! ale jak pomysle o prezentach dla całej rodziny to tez mi sie słabo robi:szok:

kurde jak mysle o świętach to jeszcze jedno mi chodzi po głowie, tak sie zastanawiam czy bede miała jeszcze w co wejsc, podejrzewam, ze suwaki sie nie dopną.. nawet koszule mi sie nie dopinaja w biuscie:crazy:

Strasznie mi przykro.:no: Nie wiem co powiedzieć. Tylko tyle ze na pewno będzie lepiej. Musisz w to wierzyć .

Hej jak Wam dzisiaj dzien mija? Ja niedawno wrocilam ze szkoly i strasznie zmarzlam . Wlasnie ugotowałam kapuśniak i zajadam ze smakiem :) Buźka .

:-:)-:)-( Brydzia, tak bardzo mi przykro, trzymaj sie dzielnie!

Kurcze, tak często to się zdarza...za często! Człowiek zdaje sobie sprawe jakim szczesciarzem trzeba byc, by doniesc swoja dzidzie do konca i by byla zdrowa :-(

Jak wczoraj sluchalam TVN o tych kobiecych fobiach w ciazy i odezwala sie Katarzyna Laskowska, ze internet to najgorsze zrodlo, bowiem tam pisza same mamy paranoiczki i tylko o zlych doswiadczeniach, to mialam ochote ja kopnac w te wychudzone siedzenie :angry: Nie cierpie baby, pustkowie totalne a zgrywa na taka co rozumy zjadla i wie juz wszystko :crazy:
Tutaj link do tego wczorajszego spotkania Jak nie popaść w ciążową paranoję? - Wideo - Dzień Dobry TVN - Oficjalna strona programu - TVN

Ostatnia edycja:
reklama
Jak wczoraj sluchalam TVN o tych kobiecych fobiach w ciazy i odezwala sie Katarzyna Laskowska, ze internet to najgorsze zrodlo, bowiem tam pisza same mamy paranoiczki i tylko o zlych doswiadczeniach, to mialam ochote ja kopnac w te wychudzone siedzenie :angry: Nie cierpie baby, pustkowie totalne a zgrywa na taka co rozumy zjadla i wie juz wszystko :crazy:
Tutaj link do tego wczorajszego spotkania Jak nie popaść w ciążową paranoję? - Wideo - Dzień Dobry TVN - Oficjalna strona programu - TVN
rzeczywiście nieźle pojechała z tym tekstem..

Do góry