reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Pamka - 100 lat dla 8 miesieczniaka,

i po 100 dla półroczniaków.

Mlodak - współczuje z powodu męża, teścia i kota.

Dziś próba pierwsza oduczania jedzenia w nocy. Trzymajcie kciuki abysmy z T. dali rade

reklama
Dla 8 miesięczniaka też wszystkiego najlepszego :D

A co do sąsiadów - to to już "ostatnie podrygi"... niestety mają ograniczony czas, bo sąsiadka za chwilę rodzi, a remont robi jej teść, po pracy i w wolne dni. Ale zawiodłam się, bo na początku przychodzili i się pytali czy mała śpi czy nie a teraz już albo musieli akurat wtedy wywiercić coś, żeby "pójść dalej" albo nie wiem o co chodzi... Już końcówka... A sąsiadka ma termin na niedzielę :p więc im wybaczam tylko z tego powodu, że się spieszą :pi że kończą.

Pamka wybacz mi :zawstydzona/y: Ja nieprzyzwyczajona, ze u nas takie staruszki ;) Oczywiscie dla Julka tez sto latek, oby sie zdrowo chowal!

Aylin gratuluje zabkow i "pociesze" Cie, ze mimo tego, ze u nas juz dwa wylazly to i tak awantury nocne sie nie skonczyly :no: Łeeee

Pamka sto lat! :tak:
Ja tylko na chwile.
Jest tragicznie mimo ze cisza minela - Gruby ma prawdopodobnie chore nerki i musze jeszcze usg mu zrobic. Dzis wydalam 200zl. No i kontrola moczu co 2 tygodnie. Dzis po domu chodzi pijany po narkozie ale na szczescie nie byl cewnikowany tylko wyciskali go. No i karma weterynaryjna do konca zycia.

I przed chwila sie dowiedzielismy ze tesc ma raka.

Kur....wa wszystko nam sie wali.
Współczuję. Trzymaj się :-(

Na szybko - bo nie mam kiedy nadrobic:
Miesiąc to trwało ale dziś rano dokładnie o 5.30 po traumatycznym przebudzeniu na światło dzienne wyjrzał nasz pierwszy ząbek. Lewa jedynka. Od dziś uśmiecha naszej Martynki nabierze nowego, świeżego wyglądu :)
Gratki!!! :-)

Hej baby :cool2:

Ludzie, jaka jestem obżarta. I zamiast się odchudzać, znowu przytargałam od teściowej reklamówkę ciasta :rolleyes2::sorry:

Alijenka
nie wiem, czy podrabiają chico czy nie, ale szczerze mówiąc nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia. Krzesełko ma być funkcjonalne i to, które nam pożyczyła koleżanka właśnie takie jest i jestem zadowolona. To jest dla mnie główne kryterium, a nie "marka", która kosztuje słone pieniądze.

Młodak współczuję, że Twój znowu musi przez to przechodzić. Oby nie! :)
ja nie mówię o marce bo sama takie chciałam kupić strasznie mi się one podobały

mlodak współczuję :szok::szok::szok::szok::szok:

Witam
Aylin gratuluję zabka
Mlodak bardzo mi przykro, wiem jak wygląda walka - mój tata zmarł na raka ale płuc , tule i dużo pozytywnych myśli przesyłam. Z innej beczki masz jeszcze te kurze lapki? Nie schowałam ich do lodówki i większość niestety splesniala mi :(

Moja roznie śpi w ciągu dnia, ma 2 góra 3 drzemki gdy są krótkie a śpi od min 30min do max 3h ale te 3 godz to bardzo rzadko.

Byłam dziś na shopingu i z czym wróciłam ? Z sukieneczka, sweterkiem, 2 parami legginsow i bluzeczka z długim rękawem i 1 bluzeczka z krótkim rękawem oczywiście wszystko dla niuni a dla siebie już nic nie zdążyłam obejrzec

Pamka najszczersze życzenia dla Króla Juliana z okazji 8 mscy oraz dla pozostałych 6 msczniakow :)

Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi, mała była bardzo grzeczna, dała nam poimprezowac aż do 21:)

Ostatnia edycja:
Dzieki za mile slowa baby:)
Ja jeszcze odpoczywam u rodzicow,w pon dopiero do pracy wiec jeszcze chwila laby...
Pierwszy raz od iks czasu leb mi peka ale to po szwedaniu dzis po galerii. Siostra szukala torebki i z braku spacerowej pogody stwierdzilam ze ruch po tym lenistwie sie przyda wiec moze byc i galeria... a tam? Dzikie tlumy! Szok!
Po 2h okupowalam juz okoliczne lawki bo miednica dawala sie we znaki... ale juz w lozku,mam nadzieje sen glowe uleczy...

Mlodak wspolczuje wiesci i 3mam kciuki za wytrwalosc...

Aylin gratuluje zabkow!:)

My dzis wstepnie na maj w USC sie umowilismy na zaklepanie naszego terminu:) a rodzice zaproponowali ze w ramach prezentu zakupia nam obraczki:) bylismy dzis wstepnie ogladac:)

Dobrej nocki wszystkim,zmykam juz!

Witajcie

Nadrobilam na szybko.

Mlodak wapolczuje bardzo. Niedawno ja pisałam, ze teść ma raka. W styczniu ma operacje i zobaczymy co dalej. Też się martwię.

Jak się wali to wszystko, wiem coś o tym :-(

Trzymam kciuki za K i tescia.

Gratuluje zabkow!!!!!

Wszystkiego Najlepszego dla polroczniakow i Julka Pamki :tak:

Sto lat dla Jubilatek:-)

przepraszam, ze tak ogólnie ale wykończona jestem. Idę zaraz spać. Jak zasne w ogóle bo niestety nasza zła passa jeszcze się nie skończyła,kolejne "super" wiadomości dostaje z Polski. Ale nie chce Wam juz truć bo ostatnio pisałam tylko o sobie :zawstydzona/y:

jutro nadrobie dokładnie,

Dobrano

trochę nadrobiłam ale nie wszystko :sorry:.
Jakoś źle sypiam w szpitalu (na 3 krzesłach) i ślipiam w komórę...

mlodak bardzo mi przykro z powodu teścia :-(. I kocurka też.

aylin gratki ząbka :-)

pamka 100 lat dla Ciebie i Julka :tak:

U Mai lepiej :-). Już nie świszcze i oddech powoli wraca do normy. Inhalacje i antybiotyki dożylne działają i mam już inne " normalne" dziecko ;-). Śmieje się, bawi i rozmawia i nie widać, że jest chora.
Cały oddział jest zawalony dziećmi z zapaleniem płuc i oskrzeli. Normalnie brakuje miejsc.
Mam nadzieję, że wkrótce wyjdziemy. Jutro na obchodzie podpytam ;-)

reklama
dziewczyny potrzebuję waszej wiedzy na temat karmienia butelką:tak: zwłaszcza od tych mam, które są w trakcie przechodzenia z UU na MM lub mają to za sobą

* czy dużo mleka się u was marnuje/marnowało? bo nasz młody jest na etapie, że może zje butlę a może nie i zdarza się, że zje tylko 50ml a czasami aż 120ml... :baffled:

*i czy to normalne, że ja tak mało z butli???

* czy można dodawać odrobinę kleiku lub kaszki ryżowej do każdego karmienia (wtedy chętniej wcina butlę)?

*jak radzić sobie z histerią, kiedy młody chce cyca, a powinien zjeść butlę? :-(

Moje dziecko pobiło dziś rekord spał 5 godzin w dzień :D oczywiście jadł przez sen :) i teraz już od 30min ładnie śpi.
ale agent :) szkoda, że w takich sytuacjach i tak nie da się nic porobić czy pospać, bo dziecko może się obudzić w każdej chwili

Aylin i tutaj gratuluję :)

Miśki przepraszam przegapiłam twój post o szpitalu :zawstydzona/y: niech Majeczka zdrowieje jak najszybciej!!!!

Nanu zapomniałam ci poprzednim razem podziękować, że do nas zawitałaś :) odwiedzaj nas jak najczęściej

Do góry