reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kifsi przeciez jak nie ma Cie w pracy to nie moga dac wypowiedzenia. O dziwo u mnie sie sprawdzilo. Jestemna urlopie wypoczynkowym od polowy listopada do 18 stycznia. I wiem ze gdyby mogli to by mi wreczyli wypowiedzenie.
Niestety za urlop dostalam juz mniejsza pensje o 200zl. Oj ciezko bedzie z jednej pociagnac. Wstepnie ustalilismy ze do konca maja biore wychowawczy bo lepiej w papierach to wyglada. Ale coraz czesciej sie zastanawiam czy jeszcze ktokolwiek na to zwraca uwage z pracodawcow? Moze jednak isc na zasilek? Ktos sie orientuje ile czasu sie go bierze i jaka to kwota?

Dzisiaj bylam na spacerze z mlodym i po powrocie zainstalowalam spacerowke a gondole schowalam bo to juz meka dla Szymka byla. Ale jakos tak mi smutno ze to dziecko tak szybko rosnie i juz w gondoli go nie zobacze :(((((

reklama
Hej
Pe pojechał do Warszawy jutro do pracy... a ja tu zostałam. 07. mam wizytę w up (z pośrednikiem) więc pewnie zostanę a to już poniedziałek... kiedy ja wrócę do domu??? potem nie ma jak bo z Gochą pociągiem to raczej nie zimą. A samochodem Pe pojechał... pewnie dopiero next weekend... Mama jest chora piętro niżej więc trochę jej pomogę.

A za 3 dni mam urodziny... akurat Pe przyjedzie. I pewnie to oleje bo swoje olewa ... no ok też mu jeszcze nic nie kupiłam ;-) Chcę zamówić taką książkę, na którą kasy żałował ostatnio bo droga.

Ale jakoś mi smutno wieczorem...

edek: Mlodak 6 miesięcy zasiłku. Jeśli masz ponad 5 lat pracy to ok 700 przez pierwsze 3 miesiące potem stowe mniej kolejne trzy.

Ostatnia edycja:
wracającym do pracy współczuję! ja dopiero gdzieś w kwietniu, chyba nawet równo 1 kwietnia...

MłodaK - ja dzisiaj Monikę już w spacerówkę na próbny spacer włożyłam i po tym spacerze też gondolę schowałam na szafę :p

Wy tu o odchudzaniu, a ja pochłaniam własnie 1/4 tortu dacqouise z cukierni sowa! :tak: Munka pewnie bym mnie zabiła, ze o tym pisze, bo zna tą cukiernię ;-)

Kifsi, widziałam filmiki w galerii! No rewelacja!!!!!! Gratki! :-)

Nanu i pozostałe girls ;), rozwojem się trochę przejmuje i nie przejmuje...tzn. wiem, ze kazde dziecka ma swoje tempo = np. córeczka naszych zanjomych w 16.miesiącu, ale bossssszzzzzzeeeee!!! jak ona pięknie gadała juz wtedy, w ogole jest super rozwinięta intelektualnie, a fizycznie tez wszystko ok, natomiast mój chrzesniak zaczął chodzic jak miał 10.miesiecy, a mówic zaczął jak miał 2,5 roku - wczesniej nawet mama, ani tata nie mówił! NIC! A teraz juz wszystko ok, wiec widac, ze kazdy dzieć inny, ale oczywiscie miło byłoby widziec juz takie postepy u małego...

Aylin, a martynka bardzo sie denerwuje na tą wodę w nocy? Jest problem, czy w miare ok idzie przyzwyczajanie?

Dobra, ja tez sie zegnam...jutro dzien jak codzien...dzien dobry praco ;-)
Przespanej nocy Wszystkim!

Ps. MsMickey, nie smucić mi się tu proszę!;-) wlączyc jakis dobry film w tv, poczytac cos fajnego! przeciez nie ma powodów do zmartwien! no błagam!!!

Ostatnia edycja:
wracającym do pracy współczuję! ja dopiero gdzieś w kwietniu, chyba nawet równo 1 kwietnia...

hehe jaja sobie robisz? Na prima aprilis? :) Dobra data powrotu. Zazdroszczę

Aylin, a martynka bardzo sie denerwuje na tą wodę w nocy? Jest problem, czy w miare ok idzie przyzwyczajanie?

Odpukać - dość dobrze przyjeła zamiane mlesia na wodę. Próbowałam jak miała 4 msc i wtedy był ryk. A teraz - wypija 20 ml odwraca sie na boczek, cos tam pomruczy, wsadza sobie smoczek i śpi dalej. Niestety budzi się tak ze 3 razy i za każdym razem tej wody coś pociągnie.

Ostatnia edycja:
Witam i ja po parodniowej przerwie.
Niestety gdybym was miała nadrobić to pewnie bym nie napisała nic od siebie bo już bym nie zdążyła.
U nas święta ok, Sylwester też - spędziliśmy go u znajomych. Mała czekała na godzinę 0.00 a 20 min później zdrzemnęła się na 40 min po czym wstała znowu na jakąś godzinkę i poszła padnięta spać. Na śpiocha ją ubierałam i jak przyjechaliśmy do domku rozbierałam za to w ciągu dnia odsypiała ja zresztą też.
Przeczytałam o postanowieniach, hmmm.. na pewno chciałabym schudnąć ciut jeszcze albo umięśnić moją oponkę oraz znaleźć jakąś prace która w końcu polubiłabym.

A Wam kochane i Waszym dzieciaczkom pragnę życzyć dużo zdrówka w tym 2013 roku, jak najmniej zmartwień oraz dużo pogody ducha i optymizmu na te 365dni.

Aylin super :) I masz piekny usmiech. Taki moment tuz przed zalozeniem obraczki. Slicznie.

Ech na wspomnienia mi sie wzielo, slub, narodziny Szymka, chrzciny.

dobry wieczór Noworocznie :-)
u nas dziś było prawie wiosennie więc zaliczyliśmy spacer w pięknym słońcu przy prawie 11 stopniach :tak:
Sylwester domowy czyli ja, mężuś i "śpiąca" Misia a no i mój tata bo przyjechał w odwiedziny i było bardzo miło tylko że Kropka obudziła się przed północą pewnie od wystrzałów i zasnęła dopiero przed 3 :crazy:

Baby, jakoś tak smutno, że kończy się ten 2012 - rok, w którym przyszły na świat nasze dzieci :sorry2:
ja się pocieszam że w tym roku będą obchodzić swoje pierwsze urodziny i już obmyślam tort :-D

Iwon ja wlasnie ogladalam zdjecia jak sie Nikos urodzil :)

macie takie zdjecia po wyciagnieciu z brzuszka ?? tak zaraz po jak jeszcze lezy Wam na brzuszku?
no kurcze ja nie mam takiego zdjęcia :-(

widzę że już większość na spacerówki przechodzi i przyznam się że tak dawno nie używaliśmy gondoli że nawet nie wiem czy Misia się jeszcze do niej zmieści :zawstydzona/y:

zaza i kifsi gratuluję postępów maluszków :tak:

kochane ja jutro idę do pracy ale... potem jeszcze 4. i 7. i... wolne do końca miesiąca :happy: więc będę miała wreszcie czas na bb!
ściskam

reklama
Do góry