reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

my po szczepieniu, młody trochę popłakał, ale były dwa wkłucia, więc mu wybaczam ;) waży 7790, więc taki kogucik bardziej, a ja nie mogę się doczekać kiedy dorośnie do fotelika sam., bo to nosidełko mnie wpienia, a skoro już lada chwila będzie mógł sam siedzieć w wózku sklepowym to i waga mogła by się z tym zgrać i nosidełko nie było by potrzebne ;)

no i znowu mamy wysypkę, ale nie taka typową AZS tylko mnóstwo kropek, więc bardziej uczulenie :( chyba na skórkę chleba albo marchewkę

claudette powodzenia w pracy&&&&&&&& dasz radę :tak:

Trochę się martwię, ze P. nie rozwija się tak szybko jak Wasze szkraby mimo, ze jest z początku czerwca, ale nic to...musimy zaczekać...wierzę, ze wszystko jest ok i mały po prostu rozwija się swoim tempem...:/ :)
nie zamartwia się, bo jak widać mój też był w tyle, a tu nagle wszystko na raz, więc i twój Piter nadrobi:tak:

Jak wklejam ten BBCode pisze plik niepoprawny:(
a sprawdź jakie masz ustawienia BBCOde, wejdź na edycję sygnatury i tam na dole jest taka tabelka z rozpiską ustawień https://www.babyboom.pl/forum/profile.php?do=editsignature powinny wyglądać tak:
Zezwól na Podstawowe BBCodeNakieruj kursor na powyższą frazę, aby zobaczyć spis BBCode.TakZezwól na BBCode KolorówTakZezwól na BBCode RozmiaruTakZezwól na BBCode CzcionkiTakZezwól na BBCode Wyrównywania TekstuTakZezwól na BBCode 'Lista'TakZezwól na BBCode AdresówTakZezwól na HTMLNieAllow Image BB CodeTakAllow Video BB CodeTakZezwól na BBCode KoduNieZezwól na BBCode PHPNieZezwól na BBCode HTMLNieZezwól na BBCode CytatuTakZezwól na EmotikonyTakMoże Umieszczać Obrazy do SygnaturyTakMoże Umieszczać Animowane Obrazki w SygnaturzeTak

Aylin trzymam kciuki za szybkie odzwyczajenie córci od jedzenia w nocy

MsMickey wiem, że tęsknisz, ale ja to sobie radze z rozstaniami z moim D w ten sposób, że się pocieszam, że przynajmniej mi nikt dziecka nie będzie psuł ;) a czas rozłąki i tak szybko zleci

Muńka welcome back ;-) myślę, że Gabi po prostu weszła w taki okres, że świat jest za ciekawy, żeby tracić czas na jedzenie :) nie nadrabia w nocy przypadkiem? bo Sergiusz tak właśnie robil na moje nieszczęście
a może ząbki?
a może jedno i drugie? :)
kupka u nas jedna na dzień jest, ale jak wprowadzamy nowości to się często coś przestawia i jest jedna na 2 dni lub dwie w jeden dzień

Kasieńka trzymam kciuki za lepsze nocki, w końcu to musi nadejść ;) a kiedy wracasz do pracy?

reklama
Witam
nockę miałyśmy fatalną, płacz przy zamkniętych oczkach od 2:30 co chwila aż w końcu ją wzięłam do nas na łóżko i spałyśmy do 9. Wcale wstać nie chciała, ciut zjadła cysia, przebrałam pampka i śpi cały czas do tej pory. Oprócz tego oczko ma czerwone i łzawi jej. Nie wiem co o tym myśleć :confused:

Myślałam, że wejdę dopiero wieczorem, bo G przyzwyczaiła się przez święta do noszenia, ale właśnie obudziła się z drzemki i bawi się na macie, więc korzystam z chwili:-)

Kasienka - a jakie mlesio?? Może ja powinnam zmienić, bo G zrobiła dziś wielkiego kupsztala, ale nieźle się namęczyła. Z drugiej strony przez święta jadłam sporo czekolady, więc może przez ze mnie coś jest nie halo.
Brawo dla Nikosia, goni mojego chrześniaka, który ma 11 miesięcy. W święta zaczął chodzić z pchaczem:-)

MsMickey - to żeś mnie na wieś wysłała:-D właśnie sobie wyobraziłam jak pod blokiem moich rodziców chodzą krowy i biegają kury...:-) ale niestety, tam tory kolejowe i supermarkety:baffled:

Muńka welcome back ;-) myślę, że Gabi po prostu weszła w taki okres, że świat jest za ciekawy, żeby tracić czas na jedzenie :) nie nadrabia w nocy przypadkiem? bo Sergiusz tak właśnie robil na moje nieszczęście
a może ząbki?
a może jedno i drugie? :)
kupka u nas jedna na dzień jest, ale jak wprowadzamy nowości to się często coś przestawia i jest jedna na 2 dni lub dwie w jeden dzień

No tak czekam na te ząbki i czekam i myślę, że na pewno to jej rozregulowanie, jest między innymi przez to.
W nocy faktycznie budzi się na cyca i jakiś czas temu robiła to dość często. Dziś raz ją oszukałam wodą, a potem dwa razy obudziła się i dałam cyca. Muszę zacząć ją oszukiwać wodą częściej, bo może faktycznie zacznie lepiej jeść w dzień.

Nie da się walczyć z maluchem jak ciągnie się do siadu, bo wiadomo jak to by się kończyło. Jeśli sama siada, to niech siedzi, a na podłodze, jeśli sama nie potrafi usiąść, to staraj się jej nie sadzać. Niech kombinuje jak to zrobić:-) A czy to genetyczne? bardzo możliwe. Najważniejsze, żeby po prostu nie robić czegoś takiego, jak np. podpieranie plecków poduchami, żeby sobie dziecko siedziało, nie umiejąc jeszcze samodzielnie siedzieć.

Nie wiem czy to ząbki, ale myślę, że to bardzo możliwe. Mam nadzieję, że zacznie normalnie jeść, bo będę się zamartwiać.

Ale późno!! lecę spać!!
A to ja nie podpierałam ani Szymka ani Moniki, ale jak siedzą na podłodzę to kładę jakieś 15 cm ZA pleckami coś miękkiego ale noiskiego (np rogala do karmienia), żeby zamortyzowało jak się przewróci, dzisiaj się podciągnąła o nas (z jednej strony złapała mnie z drugiej męża, za piżamy (rano ją karmię w łóżku u nas i kładę ją pomiędzy nas) i nie chciała jeść ani leżeć tylko siedzieć... a jak ją chciałam położyć to ryk... :dry: a siedzi już naprawdę dobrze, skubana.... No ale ona jak miała 2-3 m-ce to się rwała do siadania jak ją kładłam plecami do siebie na kolanach/brzuchu...
produkcja ruszyla, ciekawe jak ja Was nadrobie jak do pracy pojde :D

nocka taka se pobudki pobudki pobudki ... ale juz chyba przywyklam byleby tylko dawalo sie go smokiem uspokoic to ok juz przezyje :) ale sukces bo ani razu dzisiaj nie wstal tylko na czworaka za kazdy razem go znajdowalam ;D

Rysica wierzymy ze zdasz

no i znowu bedziemy sie chwalic jak juz za duzo tego to piszcie ... Nikodem postanowil sobie chodzic wzdluz tego co sie trzyma, robi to w lozeczku juz potrafi przejsc po lini prostej i przejsc przez rog lozeczka :) no i przy kanapie od jednego konca do drugiego ... trzymany za rece tez juz przebiera raciczkami ale na to mu jeszcze nie pozwalam,

jak chce na rece to podraczkuje i probuje sie wspinac lapiac za wszystko i odpycha sie jak chce na ziemie

Kasieńka, dzięki, że we mnie wierzysz :D
A co do Nikosia - fantastyczny jest!!! już chodzi wokół łóżeczka, to naprawdę niedługo będzie chodził sam! :) Błyskawiczny jest!!!!

Zaza wracam 28 ale juz od 7 Nikos idzie do zlobka

MsMickey to Gosia spala na brzuszku ?

Muńka wlasnie tego hippa, niegdy nie mielismy problemu z kupka, pamietam ze odkad dajemy to tylko jeden dzien byl bez kupki, gdzie na dzien nastepny zrobil dwie rano i wieczorem, i nigdy sie nie meczyl jak cisnie zawsze wychodzi, ale moze to od tej czekolady :) poczekaj sie okaze :)

Waris wspolczuje nocki :( oby dzisiejsza byla lepsza

Rysica zazdroszcze wyczynu Monisi :)

Gocha czasami sama przewraca się na brzuch do spania a śpi tak od urodzenia.

Muńka widzisz ja mieszkałam w mieście Łodzi. Brzmi miastowo... Pamiętam, że gdy Łódź się poszerzala o moje zadupie to taka pani codziennie prowadziła krowę na łańcuchu na pole. Ulicą. Także wiesz, miasto nic nie znaczy. ;-)

Mlodak książka się nazywa Visual Storytelling wyd. Gestalten. taka zolta okładka. Daj znać:-)

reklama
Do góry