reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

A no na żywo nie miałam przyjemności ;-)
E jak 80 to 12-18 mscy to my chyba też ten rozmiar.
Idę spać bo jutro szczepienie malej a po szczepieniu późnym popołudniem trzymajcie kciuki :-) opowiem jak wrócę
Noc zapowiada się ciekawie, mała mialczy jakby zalila się ale oczy ma zamknięte. Spadam spokojnej przespanej nocki.

aaa no na żywo nie!:-) to kiedy się widzimy?? :-D;-)
dobranoc

o matko a moj mikrusek to jeszcze w 68 ma komfort!!! 74 na nim wszystko wisi. chociaz chyba kojarze ze w smyku to rozmiarowka troszke mniejsza bo jak sie urodzil to nosil pajace 62 i byly ok.

tak, tam jest troszkę zaniżona rozmiarówka.

I ja też już się kładę, paaa

reklama
hej :-)

zaza - dużo zdrówka dla małego!

waris - ale księżulo Wam się trafił :szok:. U nas odwiedziny w piątek......

iwon - i jak organizacyjnie dajesz radę? U mnie totalna klapa :eek:. Zbyt dużo się dzieje i dni mi uciekają :confused2:, w dodatku wracam mega zmęczona i to dopiero ok 17.00 (wychodzę o 6.15)

aylin - fajnie masz z urlopem :-)

josie - praca w domu to jest to :tak:. Zazdroszczę .....
Co do bb to niestety nie mam możliwości podglądania z pracy :crazy:. Siedzę w open space bokiem do ciągu komunikacyjnego a za mną inne ludki.

aaaaaa i chcę faworki! :-p:-p:-p

Aga amarantus jest też w rossmannie. Kiedyś kupiłam całkiem dobre i zdrowe. Do jogurtu bomba.

Waris ... eh, szkoda gadać.

Macku ja też nie zeszlam do księdza. Bo oczywiście trafiliśmy na "wizytę" w domu w Łodzi... moja mama przyjmuje ale my nie więc był na dole u niej. Chciała, żebyśmy zeszli ale my stanowczo nie. Nie potrzebuję, żeby ktokolwiek wypytywał się o moje sprawy po to, żeby to gdzieś zapisać. Chyba, ze ja też się go wypytam ... :cool:

Muńka jest szczypior potwierdzam:-):-):-)

Waris ja też mam tą aplikację na androida i nie znalazłam dziękuję.

Goch na kolację zjadła 130 mm (1marka kleiku ryż. zamiast mm) plus 2 cyce. Odbiła i usnela. Potem raz pobudka na 5 minut, lekkie bąble poleciały do góry, położyła się i śpi.

noc bez gorączki :) ale pobudka juz przed 6, chociaż młody padł mi wczoraj juz o 7 także nic dziwnego, szkoda tylko, że nie poszłam spać razem z nim :/

Zaza u nas przy trzydniowce tempka schodzila moze na godzine dwie czy to w dzien czy to w nocy a czasami w ogole nie dalo jej sie zbic ... a Nikodema wyslac poczta polska czy kurierem :p
oczywiście, że kurierem... ale musisz być zdesperowana, że własne dziecko Pocztą Polską chcesz wysłać;-)

Ja dziś znów poszłam się rozerwać!! Rossmann, Empik, Smyk :-) to była dopiero impreza!!:-D
W empiku kupiłam kartki dla dziadków od Gabi i książeczki z myślami.
A w Smyku już są przeceny na które czekałam, bo jeszcze tydzień temu nie było tak tanio, a dziś kupiłam 3 pajace za 35 złotych.
fajna ta promocja, zwłaszcza, że to Smyk - szkoda, że ja nie mam takich sklepów w pobliżu :(

Zaliczylam dzis kosmetyczkę na szybko - u kolezanki całe stadko nas siedziało i oglądałysmy nasze zapuszczone nogi :) która ma bardziej sarenke przypominające.
haha wyobraziłam sobie rząd damskich nóżek gęsto owłosionych grubym, czarnym i kręconym włosem:-D

Dwa lata temu jak byl po kolendzie ten sam ksiadz to poplakalam sie przy wszystkich bo zapytal mnie wprost dlaczego 4 lata po slubie nie mamy dziecka.?Wiadomo nic nie odpowiedzialam bo plakalam to jeszcze zapytal sie w czym tkwi problem? tez nic nie odpowiedzialam tylko tyle ze nie chce o tym rozmawiac. Tak więc to pytanie było w jego typie, nie lubię tego księdza.
no co za bezczel:angry: biedna nie przejmuj się tym gburem, bo nie warto

Nie piszcie mi tu o wyprzedażach, bo u nas takich sklepów nie ma :no:
no własnie też mnie wkurzają :-p a jak nocka?

Okropne jesteście, taką mi ochotę na faworki robić!!! grrrrrrrrr

a ja właśnie na jutro te kopytka zrobiłam, stygną ;)
oj tam faworki, kopytka to jest to:-D

Hej dziewczynki...nadrobiłam Was chyba, przynajmniej z grubsza:D U nas noc ok, zasnęła ok 21, spała do 2:30 zjadła i poszła w kimę do 7:30;))) W poniedziałek miałyśmy z młodą mały wypadek... spadła mi z łóżka... ehh chwila nieuwagi... dobrze że się jej nic nie stało, bo ja mało zawału nie dostałam! Popłakała parę sekund, po czym zaczęła się śmiać...;p
Waris takiego księdza to za wszarz i za drzwi...!!!!!!:wściekła/y:
Zaza Dobrze, że z małym już lepiej, no i bez gorączki:))
Rysica ale narobiłaś mi smaka na te kopytka:D
Tak piszecie o tych ubrankach... ja wczoraj zrobiłam z moimi porządek...moja mała już 80 nosi jeśli chodzi o pajace, bodziaki... w 74 już tak na styk...chociaż spodnie i bluzy to jeszcze są ok;)))
BUZIAKI!!!!!!!:)

hahaha dziewczyny od pozycji bzykajacej chwile schodzi niczym dziec zalapie :p moj mial taka miesiac przed tym zanim zaczal raczkowac :p Rysica pisala ze Szymek ok dwoch miechow :p

jestem wyrzuta i wypluta po nocce, masakrycznie duzo pobudek od 1:30 do 2:30 zliczylam 4 potem juz nie liczylam, dopiero o 5 zasnal az do 6:30 a o tej wstal na dobre :|

Josie ja czytalam zeby nie za wczesnie

Przede wszystkim nie wolno sadzać na nocnik dziecka, które jeszcze niepewnie siedzi i chwieje się przy sadzaniu. Przyzwyczajanie do nocnika dziecka 4- czy 6-miesięcznego jest nie tylko pozbawione sensu, ale może mu wręcz zaszkodzić, np. powodować wady postawy. Ponadto mięśnie zwieracza i wypieracza rozwijają się stopniowo i dzieci sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu.

Sadzanie na nocnik najlepiej zacząć mniej więcej u 1,5-2-letniego dziecka.

Wielu rodziców odwleka moment nauki korzystania z nocnika, czekając aż dziecko samo poprosi, że chce zrezygnować z pieluszki lub nosić majteczki. Nie jest to zła postawa, ale warto zdać sobie sprawę z tego, że wiele chorób związanych z przewodem moczowym ma swoje źródło albo w noszeniu pieluszek, albo w braku kontroli mięśni zwieracza i wypieracza (kontroli tych mięsni dziecko uczy się podczas korzystania z nocnika). Dlatego każdy rodzic powinien przemyśleć, jak i kiedy najlepiej rozpocząć naukę korzystania z nocnika.

Aga czasami lepiej sprawdzic :p

Waris wspolczuje wizyt takiego ksiedza ... wziac i wytelepac takiego

Muńka fajna cena a ja nie mam nawet kiedy podjechac :|

Zaza ostatnio z dnia na dzien coraz bardziej ... a ja ostatnio na kurierze sie zawiodlam na przesylke czekalam ponad tydzien a poczta polska dala rade ... no i co do pobudki a moze to jednak te zeby bo skoro goraczka spadla i wczesniejsza pobudka u nas tak wlasnie z tymi pobudkai bylo... a teraz to ciekawe czy dalej cos idzie czy to od choroy

Butterfly ja Ci powiem ze to jej pierwszy upadek jak zacznie stac i probowac sie odrywac wtedy upadkow bedzie masa a to taka sama wysokosc niemalze ... guzy beda tak czy siak

Ostatnia edycja:
Hej babki :-)

Kasieńka łączę się z Tobą w bólu po nieprzespanej nocce.
Ja nie wiem, co się stało z moim dzieciem, ale od 2 tygodni budzi się po 3 razy. I wcale nie jest głodny, coś tam z cycusia popije i zasypia. A może własnie jest głodny tylko z UU za wiele mu nie leci? Już sama nie wiem. No, ale nie będę go przecież teraz przyzwyczajała do mm w nocy. Jedno jest pewnie - długo tak nie pociągnę
:no:
Kasieńka gratuluję siadów :)

Maćku no i jak nocka? :blink:

Josie fajnie, że klimaty między Tobą i mężem już ok :) U nas kryzys też zażegnany, choć nerwa mam cały czas ;)

A z tym nocnikiem, to chyba nikt jeszcze nie sadza? Kasienka pisala, ze tylko tak do zdjecia małego posadziła. Ja przynajmniej jeszcze o tym nie myślę i długo myślała nie będę
;-)

Sunshine słodkie z tymi całusami od małej :-)

Zaza no to się dowiedziałaś od mądrej pani doktor :rolleyes:
Ja już kolejny raz przekonuję się, że jak nie zapłacisz za wizytę prywatną, to nit Cię poważnie nie potraktuje. I wnerwia mnie to.

Waris niezły księżulek. O co mu chodziło z tym durnym pytaniem? :eek::-D

Muńka ale fajnnie, że takie przeceny u Was w smyku. U nas niby wyprzedaże, ale byłam w Smyku i lipa jakaś, mały wybór :no:

Rysica zabiję za te kopytka - mniam :-p

Aylin to "niania" już sobie bierze wychodne? Niezła jest ;-);-);-)

Aga
a na co jest dobry ten amarantus czy jak mu tam?

Piszecie o rozmiarach - mój mierzy 75 cm i już mu na 80 i na 86 ciuchy zakładam :szok:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Ksienka trzymaj się! :tak:

U nas tym razem w miarę normalnie. Mała obudziła się co prawda o północy, ale tym razem obyło się bez dwugodzinnych występów :sorry:

reklama
Witam, u nas nocka taka sobie :) przy 3 pobudce popatrzyłam na zegarek, bo myślała,, ze to już 5ta, a to była 2:15 :) dziś też mamy szczepienie i dowiem się ile ten mój klocek waży :D a pomyśleć, ze 5mies miał niedowagę, a teraz pewnie nadwagę :D

Zaza oby gorączka już nie wróciła!!
Aga a na co jest dobry ten amarantus czy jak mu tam?

Amarantus (szarłat spożywczy) należy do grupy najstarszych roślin uprawnych świata. Przed odkryciem Ameryki był obok kukurydzy, ziemniaka i fasoli podstawową rośliną uprawną, uznawaną przez Inków i Azteków za roślinę świętą. Od niedawna w wielu państwach odkryta na nowo, coraz częściej nazywana zbożem XXI wieku.
Amarantus posiada szczególne wysokie walory odżywcze i zdrowotne:
- wysoka zawartość białka o wartości przewyższającej białko mleka
- nienasycone kwasy tłuszczowe ważne w zmniejszaniu ryzyka rozwoju miażdżycy i chorób serca
- tokotrienole i włukno strawne obniżające poziom cholesterolu

Preparowane, ekspandowane ziarno amarantusa doskonale w dodatku z: jogurtem, kefirem, mlekiem, miodem, ciepłą czekoladą, musli, lodami...
- duża zawartość skwalenu opóźniającego procesy starzenia się organizmu
- niefermentujące włókno spożywcze obniżające ryzyko występowania chorób nowotworowych
- dwukrotnie więcej błonnika niż otręby owsiane
- duża zawartość cennych żywieniowo składników mineralnych takich jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. z grupy B oraz wit. A, E i C
- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię

Do góry