reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Hellooo

My juz po zabawiez z rowiesniczka i bylo super teraz buszuje w zabawkach :-D

Tabsy bralam ok 3 lat ale watrobe mi rozwalily i przestalam totem to juz tylko naturalna antykonceplcja :-D bo najlepiej bezzzz :-p

Mlodak- wspolczuje kolejnej koszmarnej nocki, oby szybko sie to skonczylo :sorry2:
iwon/zaza/aylin- nie ladnie tak tu podgladac w czasie pracy :-p:-D ja jak wroce to tez napewno bede bo dostep nieograniczony :-)
claudette-dobrze, ze wyniki ok a nocki nieprzespane to nie wiem moze zeby, ciezko stwierdzic :dry:
rysica- baba to od wczoraj non stop dzis rano obudzila mnie gadaniem do siebie w lozeczku wlasnie baba, baba :-D
a Twoja Monika niezla agenciara a moze cos tam przeskrobala z tatusiem :-D
josie- to co Ty tu robisz jak taki zapieprz masz :-p:dry:

Wlasnie wciagnelam zupke chinka bo nie chialo mi sie obiadu robic:-(

reklama
MsMickey utul Gosika od cioci Gosi :)

Mloda K a jakbys go otulila mocniej? Albo zmniejszyla powierzchnie lozeczka jakimis walkami z kolderki czy cos? Moze wlasnie te niekontrolowane ruchy nocne sprawiaja, ze jest niespokojny. Pytalas pediatry co on na to?

Sunshine pisalam, ze gratuluje pierwszego slowa? ;-) Baba - jak to dostojnie brzmi ;-) Moj mowi "ble ble ble". Wiec generalnie jak zwracam mu uwage, albo mowie "nie wolno" a on mi na to wrzeszczy "ble ble bleeeee" to mam wrazenie, ze nie traktuje mnie z nalezyta powaga ;-)

Jutro bede miala nowego lapka. Jupiii. Oddam tego i bede szalec na swoim. Nad tym to sie nawet napic boje, a co dopiero cos przekasic :-p

Rysyca, Muńka, MsMickey, hatszept - mnie tak wsio jedno czy pójdziemy do kina, najbardziej mi zależy na poznaniu Was. A prawda taka, że do kina to możemy zawsze się wybrać. Faktycznie może najpierw się zobaczmy na kawusi. Tylko obawiam się, że gadać to będziemy non stop o naszych szkrabach :-).

A co do przyjazdu do mnie to skoro się widzimy w środę to proponuję piątek. Bo jak zjadę w środę do domu na jakąs 1 w nocy to następnego dnia mogę za bardzo nie czaić jak się sama nazywam :szok:

No pewnie, że o naszych szkrabach :tak::-D
Czyli chyba wszystkie są za takim planem na środę. A skoro nie idziemy do kina, to o której się umawiamy??
A póki co piątek na przyjazd do Ciebie też mi pasuje.

Pomału się goi, ale rana dalej jest :/

Potem resztę nadrobię, napisze tylko, ze jestem po 2,5h spacerku i spotkaniu w sprawie nianiowania i wszystko byłby fajnie gdyby nie znowu to 3 piętro bez windy :/ mamy się zastanowić czy chce.

moja siora też mieszka wysoko i nianie również były z tego powodu średnio zadowolone:baffled:

Tabsy bralam ok 3 lat ale watrobe mi rozwalily i przestalam totem to juz tylko naturalna antykonceplcja :-D bo najlepiej bezzzz :-p
Wlasnie wciagnelam zupke chinka bo nie chialo mi sie obiadu robic:-(

pewnie, że najlepiej bez, ale wtedy, to bym chyba modliła się o okres co miesiąc;-):-D

Byłyśmy na spacerku, bo jakoś się niebo przetarło. Chodziłam niedaleko domu w razie ulewy, po czym postanowiłam pójść jednak dalej i kupić mięsko na zupę dla Gabrysi....Nie doszłam:-D do domu wróciłam mokra...

Niespodzianka - Szymek śpi w śpiworku z Ikei, on wąski jest raczej, ale glut i tak daje radę wszystko w nim zrobić. A zamotanie w kocyk to dla niego bułka z masłem, chwila moment i się rozkopie.
Powierzchnię łózeczka zmniejszałam już takimi poduszkami z kanapy. One sztywne są więc nie ma szans aby np udusił się nią czy coś. A efekt tego był taki, że tak kombinował aż znalazl się na poduszkach. Oczywiście zaraz potem pobudka.

Juz pisałam, że mlody na moje, "nie wolno" reaguje śmiechem. A jak jeszcze do tego palcem pomacham to już w ogóle radość dzika jest.

dzień dobry :-)

no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:
W takim razie oficjalnie gratuluję! ;-)

A mojej oficjalne pierwsze slowo to BABA :dry: nie mama, nie tata :dry:
Moja też najczęściej babuje, ale ja tam czekam na pierwsze świadome mama ;-)

dziołchy z Wawy zakazuje wam tych kawuś i kin, o!:-p:-p:-p:-p
Zgadzam się!!! :tak:

Ugh z tymi tabletkami to szok :no: Ja bralam przez pare lat(Harmonet), teraz juz nie bede. Boje sie, ze znow zaczne wode zatrzymywac itd. A tak w ramach ciekawostki: moja kolezanka po porodzie (w marcu) miala okresy co dwa tygodnie przez dwa tygodnie. Poszla tu w Uk do lekarza, zrobil jej cytologie i powiedzial, ze jak wszystko bedzie ok to on proponuje implant albo tabletki :no: Nie ma to jak poznac przyczyne ... Najlepiej bez sprawdzenia dac hormony. "A moze pomoze".
U nas większość ginów też tak postępuje. Mój na szczęście jest inny i jak nie mogłam zajść w ciążę to najpierw szukał przyczyny u mnie, póżniej u małża i dopiero na końcu hormony i stymulacja :tak:

Wracamy z cysto.
Gocha ryczala wnieboglosy.
Nie polecam :-(
Bidulka :-( Na szczęście już po!

Ja też przez kilka lat brałam tabsy. Po porodzie przez dwa miechy łaykałam, ale jednak odpuściłam, bo boję się, że znowu mi się hormony posypią i będzie problem z kolejnym dzieciątkiem...:sorry2:

A jak wrócę do pracy to nie będę Was mogła podglądać :-( No, chyba, że mi jakieś nadgodziny w świetlicy dadzą ;-)

halo halo :)

ale mialam dzisiaj dzien ... przejechalam dzisiaj po miescie 100 km ...

Nikos do zlobka potem meza z powrotem do domu potem na badania kontrolne bo mnie z pracy wyslali miedzy czasie meza zawiozlam do pracy znowu do przychodni, szukalam mleka a w kazdym hiper okazywalo sie ze promocja sie skonczyla (najlepszy jest real : SUPER OFERTA mleko za 41,54 a wszedzie indziej najdroze 41 zł ) dalej do bratowej, potem po Nikosia, potem do domu znowu do pracy do meza zeby zostawic mu samochod a mlodego wziela\m do wozka na spacer ... i najlepsze zapomnialam KLUCZY... zauwazylam pod blokiem masakra... cale szczescie ze przywiozl mi je jego kolega bo on nie mogl wyjsc :|

lepetyna nie odpuszcza 4 dzien ...

ale Pai w zlobku pochwalila mi synka ... ze bardzo grzeczny dzisiaj byl ... nawet na drzemce jak sie przebudzil to sobie lezal w lozeczku i ani nie pisnal :):) w do mu tez grzeczny ... wczoraj to chyba taki jednorazowy wybryk z ty jedzeniem bo dzisiaj o 14:30 dostal jedzenie i bylo bez zadnych pretensji wczesniej, no i mlodzieniec znowu sie rozgadal

popisalyscie tyle ze masakra

Waris i jak pierwszy dzien w pracy?

Kasia.natka gratuluje zebolka :)

Sunshine takie juz swiadpome baba ?? narobilas mi ochoty na chemie w posaci zupki chinskiej ... dawno czegos takiego nie jadlam :D:D

Rysica i dowiedzialas sie co nabroila ??

Zaza gratuluje odwagi :p ciekawe czy dziewczyny posluchaja :D

Iwon czasami warto powturzyc badanka za jakis czas... wtedy jak cos znowu bedzie za wysokie skonsultowac :)

Muńka zazdroszcze nocki i wspolczuje spacerku ... nam sie wyjatkowo udalo

ja tez jakos przestalam brac tabsy jakis czas temu ... i dobrze mi z tym :)

Claudette moze idzie druga slyszalam ze bolesniej wychodza niz dolne ...

Nispodzianka moj tez tak mnie leczyl... hormony bez sprawdzania a g... pomagalo

MsMickey przytulasek dla Gosi... no a co do szpitala i badan musza zarabiac ;P skoro i tak ucina im sie ile wlezie ..

Aga no troche wysoko ale tez zalezy chyba jeszcze od innych czynnikow niz tylko ktore pietro :)

Mlodak kupilam spiworek dzisiaj testuje ... na paluszek nasz tez reaguje smiechem hehe ... madre te nasze dzieci

Maćku nie Ty jedna nie bedziesz mogla za bardzo :) ale pozniej moze ponadrabiamy :p

Witam
I znowu ciężko mi Was nadrobić :-(

U mnie bz zaś ciągle w domu, byłam dziś na krótkim spacerze bo nas deszcz złapał i trza było wiać do domu :baffled:. Muńka widziałam że Ty też zmokłaś :sorry2::sorry2::sorry2:
A wy zaś planujecie spotkanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mój K od poniedziałku ma 3 tyg urlopu :-):-D, zaległego :szok:, nie wiem jak wtedy Was nadrobię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MsMickey ucałuj Gosię biedactwo się dziś umęczyła :-:)-:)-(, ja też leżałam jak byłam w ciąży w szpitalu a byłam tylko na badaniach :-):-D

Muńka gratuluję przespanych nocek oby już tak zawsze było :-D

Jeżeli chodzi o tabsy to ja chyba tu jestem rekordzistką bo brałam je przez 16 lat :-D:-):szok::szok:, teraz założyłam spiralę i mam nadzieję że będzie skuteczna :baffled:

Moje dziecko nauczyło się spać na poduszce i za cholerę nie mogę jej oduczyć :-(, jak miała katar to jej dałam aby się nie udusiła i kurdę chyba źle zrobiłam :-:)-:)-( bo mogłam więcej książek pod nóżki łóżeczka podłożyć, a teraz ona się nauczyła przytulać do podusi i koniec

Niespodzianka ja też mam nowego lapka i nawet nie mam się nim kiedy nacieszyć :-(

Sunshine gratuluję Aurelce pierwszego słowa :-D:-D:-D:-D, moja też od 3 dni mówi ciągle ba ba ba ba i "wow" i czasami uda jej się ała i mówi to z taką zadumą najpierw wielkie zastanowienie a później coś mówi.

Kasienka to żeś kilometrów dziś narobiła nioo i fajnie że Nikoś tak się zaczyna przyzwyczajać do żłobka

kurde i miałam jeszcze coś poodpisywać ale moja mała mnie ciągle od kompa odgania, ostatnio ma kłopoty z zasypianiem wieczornym :-:)-:)-(

aaaaa Muńka zniknęła bo władca pierścieni jest :-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka czekaj czekaj... coś mi dzwoni... ;-)
już wiem! "Reklamy!"
a za tydzień "Szalejace Reklamy 2" :p

Kasienka świetnie i uściski dla małego Szoguna :-) da radę chłopak:-)

Idę kąpać potem popiszę.

Usciskalam Gosiaka od ciotek - chichrala się wyjątkowo;-)

Do góry