reklama

Czerwiec 2012

reklama
Mam dola i wyrzuty sumienia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Po czesci zaluje, ze podalam Aurelce ten antybiotyk tak nie lubie faszerowac sie tym swinstwem a tym bardziej chcialam jej tego uniknac, niestety.... do tego ten inhalator na astme :zawstydzona/y: Kaszel jak byl tak jest a teraz to chyba gorszy bo meczacy i mam wrazenie, ze jak sie zbliza godzina podania go to ona zaczyna mocnej kaszlec.... robi sie czerwona jakby tchu nie mogla zlapac.... :zawstydzona/y: Bylam z tym u lekarki i powiedziala, zeby dalej nie podawac, juz wczoraj jej nie podalam :no: i nic nam nie dala, powiedziala, ze kaszel moze sie utrzymywac do 6tyg, jakby sie pogorszylo to mamy wrocic. A ja sie boje ze moze astmy dostanie/dostala..... Czy to mozliwe???

Kasia.natka- u nas tez roznie z tym glutenem, zazwyczaj staram sie posypywac do kaszki troszke tej glutenowej ale zdarzy sie ze dostanie chlebek, albo obiadek z glutenem. Za to o loztku zapominam :sorry::sorry:

Aylin- bede tez robic takie zatrzaskowe :tak: mniejsze ;-)

może spróbuj banana ze słoiczka :sorry: i zupki z ryżem i kleik ryżowy, a może coś go uczuliło :eek:

kochane ponawiam moje niewidoczne pytanie - czy na tym etapie maluszek może jeść dwa posiłki glutenowe w ciągu dnia???

Kasiu, ja widziałam Twoje pytanie, ale nie odpowiedziałam, bo nie po prostu nie wiem:baffled: Z reguły jak nie odpowiem na pytanie, to nie znam odpowiedzi...

Mam dola i wyrzuty sumienia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Po czesci zaluje, ze podalam Aurelce ten antybiotyk tak nie lubie faszerowac sie tym swinstwem a tym bardziej chcialam jej tego uniknac, niestety.... do tego ten inhalator na astme :zawstydzona/y: Kaszel jak byl tak jest a teraz to chyba gorszy bo meczacy i mam wrazenie, ze jak sie zbliza godzina podania go to ona zaczyna mocnej kaszlec.... robi sie czerwona jakby tchu nie mogla zlapac.... :zawstydzona/y: Bylam z tym u lekarki i powiedziala, zeby dalej nie podawac, juz wczoraj jej nie podalam :no: i nic nam nie dala, powiedziala, ze kaszel moze sie utrzymywac do 6tyg, jakby sie pogorszylo to mamy wrocic. A ja sie boje ze moze astmy dostanie/dostala..... Czy to mozliwe???

a od kiedy kaszle?

Hi :)

Czytałam wszystko i jakoś się zwiesiłam i zapomniałam dziękować, więc wybaczcie :rofl2:

A to ma-ma-ma to mówi jak jej się coś nie podoba i zaczyna marudzić to jej się włącza ma-ma-ma.. Także nie wiem co mam przez to rozumieć ;-)

Jutro idziemy na szczepienie (czy tylko my jeszcze nie byłyśmy? :sorry:) i mam masę pytań do lekarki ah... Na dodatek dostałam reprymendę dziś od bossa tzn on twierdzi ze tak tylko na przyszłość mówi, ale ja tam swoje wiem :confused2: no ale tak to jest jak chce się być rzetelnym.

Obiecuję wpaść wieczorem, bo teraz czas na ogarnianie domu i Len się obudzila..

Hello
dziś cały dzień zajęty co chwila coś...

Sunshine nie miej wyrzutów decyzję trzeba podejmować. Raz wyjdzie dobrze raz mniej śle następnym razem i tak musisz coś zdecydować... może nie będzie tak źle jak myślisz może to nie astma. Tej myśli się trzymamy:-):-):-)

Dolaczam efekt mojej dzisiejszej pracy;-)

Też nie wiem co z tym glutenem...

Dziewczyny pewnie wyjdę na kompletną idiotkę ale proszę Was, wytłumaczcie mi jeszcze raz, jak podawać ten gluten. Tzn jak zrobić ekspozycję bo my niestety jeszcze przed...
ile mam wsypac czego do czego, żeby buławę dzienna dawka dobra.

Załączniki

• 2013-02-12 14.15.04.jpg
    2013-02-12 14.15.04.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 47
Sunshine mam nadzieje, ze to jednak nie astma. Domyslam sie, ze na dodatkowe badania nie ma co liczyc?

MsMickey ja tez nie robilam ekspozycji na gluten, tzn zaczelam, ale jakies krostki sie mlodemu pojawily. Z tego co sie orientuje to trzeba czekac do 10 miesiaca teraz jesli sie nie zaczelo. Przyznam sie szczerze, ze ja czasem podaje kawalek chlebka, albo kluske - moze dlatego, ze w uk o ekspozycji nie slyszeli, gluten podaje sie od 6 miesiaca i dzieci jakos zyja ;) No i dodam, ze wysypka juz sie nie pojawila ( tylko jak mu dalam biszkopcika to mial)
No i piekna posciel :)

Helloł wróciłam:tak:

D w końcu poszedł na drugą zmianę do pracy to będę mieć wieczorami trochę czasu na nadrobienie. Mam już również komórkę z BB i dobrym pakietem internetowym więc będę non stop na bieżąco ale jeszcze muszę ją obczaić:-D

Wieczorkiem poodpisuję jak już dziecia uśpię.

Buziaki

MsMickey ja tez jeszcze przed podaniem glutenu wiec nie jestes sama. Wiem ze musze czekać do 10 miesiaca wiec bede walczyć od 1 marca bo wtedy mlody skończy 9.
Zamierzam 2 lyzeczki manny do porannego mleka dodawac i modlic się aby bylo ok :-)

Pisalam wcześniej ale nie ma mojego posta i juz nie wiem co i jak.

reklama
No ok tylko dwie łyzeczki kaszy na sucho (to jakąś specjalną) czy najpierw ugotować w wodzie? aaaaahh!!!

Fajnie, ze nie jestem jedyna:-)

Niespodzianka dzięki:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry