• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

sicilpol
mnie też tam właśnie bolało wczoraj, macica może jest i niżej, ale rosnąc zaczyna uciskać na wszystko inne, może stąd ten ból, ja sobie tak to tłumaczę, nasze wnętrzności teraz zostaną poprzestawiane i pościskane, tak, żeby zrobić miejsce na macicę i dzidziusia.

reklama
sicilpol
mnie też tam właśnie bolało wczoraj, macica może jest i niżej, ale rosnąc zaczyna uciskać na wszystko inne, może stąd ten ból, ja sobie tak to tłumaczę, nasze wnętrzności teraz zostaną poprzestawiane i pościskane, tak, żeby zrobić miejsce na macicę i dzidziusia.

a ja dzisiaj pierwszy raz od 2 tygodni wyszłam na spacer i stwierdziałm po 50 krokach,ze jak chodze bola mnie biodra...tez nie wiem czy to normalne.....

avo

mnie strasznie bolały biodra w 1 ciąży, wprawdzie dopiero pod koniec ale to chyba też jest związane z rozciąganiem wszystkiego..Mnie bolała jeszcze wewnętrzna część ud, tak jakby mi ktoś tam mięśnie miażdżył a pod koniec ciąży to ciężko było wymienić te części ciała, które nie bolały ale o wszystkich bolączkach szybciutko się zapomina a teraz z chęcią przeżyję je jeszcze raz :)

Jesteśmy już po wizycie, Łukasz był ze mną pierwszy raz w gabinecie
laugh.gif
Dziecię najpierw spało, później się obudziło i fikało :) Ma już prawie 8 cm.
Termin porodu jednak 30.05 ale to pewnie jeszcze się zmieni, ogólnie ciąża starsza niż suwaczek pokazuje. Wszystko bardzo dobrze. Synek został na razie synkiem
laugh.gif

Zobacz załącznik 411946

rurrka- jejku, ale to szybko idzie, 8cm szok, ja dopiero co sobie myślałam, ze moja mrówka to może z 3,5juz ma :)
karamija, AVO- dzięki, pewnie macie racje, wszystko tam mi się zaczyna przestawiać, ale cieszy mnie to, wole jak coś tam się dzieje i to czuje, aniżeli jak w zeszłym tygodniu, zupełna cisza... Ciekawa jestem jak mrówek znosi te przemeblowanie tam ;)

Mnie tez biodra bola, ale chyba od lezenia i od przewracania z boku na bok. Z uwagi na zle samopoczucie (ciagle wymioty i zmeczenie) zrezygnowalam z pracy. Poza tym byla to ciezka praca...Dzisiaj wracam do zarabiania pieniazkow. Bede pracowac na noc i zobaczymy czy dam rade. I tak siedze do 3-4 nad ranem i spie do 14, jestem typowa sowa, wiec nie powinno byc zle. :tak:

Karamija ja tez udzielam sie okresowo. Czytam raczej regularnie, ale aktywna jestem zrywami. I nie przejmuje sie :P Ty tez sie nie przejmuj - ja Cie pamietam :D

Sicilpol maluszek pewnie dobrze sobie radzi. Sam sie rozpycha i wszystko przemieszcza :tak:

Ginka mu pokazała wszystko gdzie rączki, nóżki siusiak, nawet mózg i teraz siedzi i sie cieszy, że taki duży mózg to po tatusiu:-D i że machał do niego:-D Osobiście uważam, że takie wspólne chodzenie na usg jest bardzo fajne, bo co innego oglądać na zdjęciach, a co innego na żywo :) I powiem Wam Dziewczyny, że tez dzisiaj lekarzowi mówiłam, że niedawno taka kropeczka była na kilka milimetrów, a teraz już taki duży jest... Następna wizyta za miesiąc, zobaczymy ile wtedy będzie:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry