reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Mój małż owszem pomoże ale w międzyczasie ma sto pytań do... Albo w ramach relaksu puści KJ bajki:wściekła/y: no chłop typowy- po najniższej linii oporu. Aga idź na basen! Andzia dobrze, ze u lekarza ok! Kasiekz ja tez miałam fazę Allegro- ale zbyt dużo rzeczy w złym stanie do mnie doszło, noezgodnym z opisem i dałam sobie spokój. Moj brat mieszka w Irlandii i zaopatruje mnie w co chce. Zaczynam się denerwować bo nie mam entera w tym telefonie i cieżko się pisze:baffled:

reklama
witam
pogoda do bani, S marudzi przez zęby, ja mam doła, niech ten dzień już się kończy...

Pamka witaj i zdrówka!!! w sumie to możesz sobie trochę pochorwać, jak będziesz do nas zaglądać w tym czasie;-)

Laski tragedia!!
Komputer mi w pracy padł, dokładnie dysk, wszytsko przepadło, ale nie to najważniejsze - nie dali mi nowego, i nie mogłam z Wami pisać:szok::wściekła/y: CZytalam oczywiście na telefonie, ale.....
:-D:-D:-D:-D

No to poszłam z G na szczepienie... dostała kataru, który co chwilę ją wybudza...:sorry2::-(
ech zdrówka dla Gabioszki!!! oby ten priorix dla was został&&&
Witam :) byliśmy na sporcie, ale szczerze powiem, ze bez wow :wściekła/y: ogólnie fajnie A poszalał na sali gimnastycznej, ale organizacja tego daje wiele do życzenie i na pewno nie jest warte 150zł może gdyby kosztowało 50zł to bym się zastanowiła. Zajęcia były na dużej sali gimnastycznej (w zawodówce samochodowej) przedzielonej na pół z jednej strony maluchy 1-3, a z drugiej od 3-5lat. Starsze dzieci grając w piłkę hałasowały więc nic nie było słychać :( no nic zostaje mi szukać dalej jakiś zajęć. No, albo w końcu schudnąć i iść na basen z dzieckiem :baffled::nerd:
rzeczywiście niefajnie te zajęcia wyglądają...

Wpadłam w zakupoholizm!!! Aylin teraz ja buszuje po allegro! Bosche wole zakupić używany ciuch gap, carters lub old navy niż w tej samej cenie nowy ze Smyka czy Tesco! Mam dość, kolejne bodziaki z tego pierwszego nadają się na szmaty do kurzu (porozciągane), a dwie bluzy F&F do śmieci - jedna cała zmechacona, a druga jakaś skurczona i rozciągnięta! Mam po obecnie 14 letniej siostrze ciuchy GAP i inne z USA i jeszcze kolejne dzieci będą w tym chodzić...
och GAP ma cudne ciuszki, ale ceny używanych mnie powalają a nowych to aż strach patrzeć:szok:

mnie mama z Anglii zaopatruje w wiele ciuchów, ale kupuję też w C&A, w Pepco takie ciuchy specjalnie do ściochraniai na allegro poluję głównie na ciuchy Nexta

a zęby "myje" młody sobie sam, bez pasty, żując szczoteczkę:-D

Dzieć wczoraj dostał mydło w łapki...najpierw pięknie się myła, a potem zaczęła konsumować i było...mama ratuj - pozostawiam to waszej wyobraźni:D

zaza
nie wszystkie drogie...właśnie kupiłam 3 bodziaki GAP z długim rękawem za 7zł/szt. w stanie idealnym:) Teraz chce kupić bluzę za 20zł z przesyłką i inne:) Jak pisałam mam po siostrze i wiem, że jakość pierwsza klasa. Wiem, że u nas Croccodillo ma dobre rzeczy, ale też sobie liczy, chyba że trafi się na promocję. O, nasze dzieci myją sobie identycznie zębolki:)

aylin
ach to nie tylko ja szalałam na All:D Mieć kogoś w USA to szczęście...dlaczego u nas nie ma takich firm, a jak jest już GAP to zero promocji na dziecinne. I jak u nas gacie damskie kosztują 39zł to tam 3 pak 5$...skandal!!!

Hejoo,

ja po porannej kawie, wypitej z mężem w domu (Wow, nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy tyle luzu o poranku, jakoś teraz się wszystko tak organizacyjnie układa, że jest chwila na luźną pogawędkę. Fajnie tak zacząć dzień :happy2:)

Niestety mnie znowu coś "łapie", więc się faszeruję rutinoscorbinem. To wszystko efekt mojego ubierania się jak na lato, podczas kiedy za oknem raptem 18 stopni. Ech, nie mogę się pogodzić, że wielkimi krokami zbliża się jesień :sorry2: Poza tym od paru dni nie mam na nic siły, wczoraj położyłam się do wyra o 22 w babcinej piżamie, skarpetach i z kubkiem gorącej herbaty z sokiem. Taki mam właśnie nastrój :confused:

Andzia ojej, tragedia z tym kompem. Najgorsze te utracone dane, da się to jakoś odzyskać? A w Twoich postach widzę jakieś dziwne kropki, to zamierzone?

Kasiek
ja też słyszałam o tym, że niby do 2-go roku życia nie trzeba myć dziecku zębów (chyba maćku o tym wspominała, bo ma w rodzinie dentystkę). No i tego się trzymam, bo u nas zapału do mycia zębów brak :sorry2: I podobnie jak młodak liczę, że mały ma uzębienie po mnie :-p

Pamka może faktycznie to jakieś niedobory wapnia. Taka opcja byłaby chyba lepsza niż próchnica, co? Bo niedobory zawsze można uzupełnić :) Daj znać, co powiedział zębolog i jak zniósł wizytę (dentysta oczywiście, nie KJ :-p;-))
Julek zareagował na ojca z dystansem ;-) Uśmiechał się, nie płakał, ale szału nie było. Dopiero po jakimś czasie nawiązali kontakt :)

No właśnie też miałam pytać Rysicę o żłobek. To ta sąsiadka już nie pilnuje małej? :confused: Rysica napisz koniecznie jak Monisia sobie radzi, no i jak Ty się odnalazłaś, bo na fejsie czytałam, że mocno to przeżywasz.

Muńka widzę, że Gabi też przeziębiona tak jak mój bąbel. Zdrówka! :-)

Aga aylin dobrze pisze, nie wariuj tylko ubieraj strój i w te pędy na basen. No ;-)

Zaza już tak od rana dołek? Tulaski na pocieszenie :blink:

Mój małż owszem pomoże ale w międzyczasie ma sto pytań do... Albo w ramach relaksu puści KJ bajki:wściekła/y: no chłop typowy- po najniższej linii oporu. Aga idź na basen! Andzia dobrze, ze u lekarza ok! Kasiekz ja tez miałam fazę Allegro- ale zbyt dużo rzeczy w złym stanie do mnie doszło, noezgodnym z opisem i dałam sobie spokój. Moj brat mieszka w Irlandii i zaopatruje mnie w co chce. Zaczynam się denerwować bo nie mam entera w tym telefonie i cieżko się pisze:baffled:

hmmm to mam chyba szczęście - na początku kupiłam troche takich ciuchów bardziej niz normalnie zuzytych - a teraz jak na razie wszystko zgodne z opisem.
Mam nawet kilku takich upatrzonych sprzedających u których kupuje po raz kolejny.

och GAP ma cudne ciuszki, ale ceny używanych mnie powalają a nowych to aż strach patrzeć:szok:

mnie mama z Anglii zaopatruje w wiele ciuchów, ale kupuję też w C&A, w Pepco takie ciuchy specjalnie do ściochraniai na allegro poluję głównie na ciuchy Nexta
Ja kupiłam od kolezanki całą torbę ciuchów z niemieckiego c&a - róznica miedzy naszymi a tamtymi kolosalna. Nie wiem skąd to sie bierze ale bodziaki uzywane od niej sa w stanie bardzo dobrym - mimo uzywania i prania non stop. A te co ja kupiłam po 2 praniu nadają sie do piaskownicy....
Ostatnio naciełam się na polskiego Tup-Tupa - kupiłam getry i po jednym praniu wyglądaja jakby młoda przez miesiąc w nich non stop chodziła. Kolor sprany, szkoda gadać.
Ja Next-a tak o - fajny jakościowo ale za szeroki jak na mojego szczypiora. Bardziej mi Carter's i gGAP podchodzi.

aylin
ach to nie tylko ja szalałam na All:D Mieć kogoś w USA to szczęście...dlaczego u nas nie ma takich firm, a jak jest już GAP to zero promocji na dziecinne. I jak u nas gacie damskie kosztują 39zł to tam 3 pak 5$...skandal!!!

Ja nie mam - uprosiłam :) koleznaknę z pracy. Ale uprosiłam na tyle skutecznie ze mogę sobie cos zazyczyć do jej paczki grudniowej (ona ma rodziców w stanach i raz na kwartał mama jej wysyła ciuchy dla dzieci - niestety nie sprzedaje nic po swoich bo trzyma dla brata - mama kazała) wiec zastanawiam sie teraz który komplecik cartersa dla małej kupić :)

A ja mam znów tyle ciuszków po bratanicach męża i po córeczce znajomej, że nie mam w zasadzie co kupować z ciuszków. Jedynie skarpetki, rajtki,no i buty. Podobno nawet kombinezony szwagierka ma, więc muszę do niej skoczyć i wziąć co naszykowała.
Sporo mam z Nexta, a w cocodrillo przeważnie kupuje moja teściówka. Są to faktycznie rzeczy dobre jakościowo.

Szczepienie odwołane, no i do rodziców też nie pojadę, a szkoda, bo mój S ma akurat sporo roboty i w weekend będzie pracował. No nic, trudno, pojadę za tydzień jak się uda.
Gabrysi daję herbatę z miodem i pigwą i póki nie będzie się pogarszało, to do lekarza chyba nie pójdziemy.

Pamka Aylin też póki co mam farta z zakupami na necie, nawet dwukrotnie z butami dla młodej jak zakupiłam na zalando.pl.

Aylin
powiem ci, że lepiej mieć koleżanki rodzinę niż własną rodzinę. Ja tam mam 3/4 rodziny i co...ciężko o cokolwiek się uprościć, bo wszyscy wielce zajęci. Koleżanka będzie w październiku to pewnie z łaską kupi mi kozaki dla młodej i coś tam jeszcze...o ile jej się będzie chciało, bo może nie kupić i powiedzieć mi, że nie było rozmiaru:p A mamę koleżanki rozumiem - moja 14 lat trzymała rzeczy z USA dla następnego pokolenia:ppp Jakość to jakość:)

Hej

Młody przespał calutką noc bez ani jednej pobudki więc po wczorajszej nocce i dniu jest to jakaś rekompensata i jestem mega wyspana:happy2: no i nie zapeszając na razie nie marudzi:tak:

A wczoraj u logopedy ciąg dalszy fochów i płaczu był:no:

Sunshine dasz radę, trzymam kciuki
Iwon zdrówka
Pamka witaj:) powodzenia u dentysty i kciuki aby to nie prochnica
Aronia ja bardzo mało kupuję młodemu zabawek bo i tak woli bawić się przedmiotami które nie mają nic wspólnego z zabawkami
Muńkaoby katar szybko minął
Aga szkoda, że zajęcia nie spełniły Twoich oczekiwań

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam od kolezanki całą torbę ciuchów z niemieckiego c&a - róznica miedzy naszymi a tamtymi kolosalna. Nie wiem skąd to sie bierze ale bodziaki uzywane od niej sa w stanie bardzo dobrym - mimo uzywania i prania non stop. A te co ja kupiłam po 2 praniu nadają sie do piaskownicy....
Ostatnio naciełam się na polskiego Tup-Tupa - kupiłam getry i po jednym praniu wyglądaja jakby młoda przez miesiąc w nich non stop chodziła. Kolor sprany, szkoda gadać.
Ja Next-a tak o - fajny jakościowo ale za szeroki jak na mojego szczypiora. Bardziej mi Carter's i gGAP podchodzi.
masz rację, że nasze gorsze widzę własnie po angielskim C&A i tym naszym:dry: mój też szczypior ale na chłopcu to tak nie widać, chyba, że bodziaki

Do góry