reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Iwon jestes :D Gut :D Szkoda tylko, ze przeziebienie atakuje, zdrowka.

Kasiek ja tam bym sie cieszyla jakby mi ktos rzeczy kupowal dla bobo ;-) Dla mnie byloby to duze odciazenie kieszeni, a tak wszystko sami musimy. Zabawki, ciuszki, krzeselka, lyzeczki, kubeczki aaaahh ;)

Munka slodko to musialo wygladac jak sie karmili :D Moj karmi tylko mnie na razie. Czasem nawet jak sobie buzie wytrze to probuje mnie resztkami nakarmic :dry: Oby katarek szybko przeszedl.

Asik te zeby wykanczaja. Mlody tez ma dni marudy... Chwilami mam chec go komus podrzucic, chociaz na pol godzinki :p

Pamka nie martw sie na zapas - moze to zwykle przebarwienia? Dentysta cos zaradzi na pewno :)

Andzia oooo nieee :szok: musisz szybko wymusic na nich nowy komputer :D Ja tez chyba musze wymusic nowy na malzu :/ Stary ma taka klawiature, ze latwo wydlubac literki - oczywiscie T to odkryl. Trzech juz brakuje - jeden da sie naprawic, dwa polamane :sorry2:

Aronia ja tez mam wrazenie, ze zabawki to tylko na chwile. No ksiazeczki na dluzsza, ale reszta ? Najlepsze sa szczotki, mopy, grzebienie - a ostatni hit to niekapek. Zdejmuje i zaklada pokrywke.

Aga szkoda, ze zajecia to taki niewypal. Swoja droga to za taka kase powinny byc dopracowane do ostatniego szczegolu...

Co do ciuszkow to zazwyczaj kupuje w markecie (asdzie - firma george) i jestem zadowolona z jakosci. Poza bodziakami, bo jak pisala Katrina jakos mi sie ostatnie rozciagnely i spadaja z ramion - mlody wyglada ja zul :p Body raczej w tesco - wlasnie musze sie wybrac, ale mam daleko :p

reklama
Hej

Młody przespał calutką noc bez ani jednej pobudki więc po wczorajszej nocce i dniu jest to jakaś rekompensata i jestem mega wyspana:happy2: no i nie zapeszając na razie nie marudzi:tak:

ale Ci dobrze!!

Co do ciuszkow to zazwyczaj kupuje w markecie (asdzie - firma george) i jestem zadowolona z jakosci. Poza bodziakami, bo jak pisala Katrina jakos mi sie ostatnie rozciagnely i spadaja z ramion - mlody wyglada ja zul :p Body raczej w tesco - wlasnie musze sie wybrac, ale mam daleko :p

ooo widzisz, mam kilka ciuszków z tej firmy i zastanawiałam się co to za firma i skąd :-)

Niespodzianka heeej, jeszcze się z Tobą po przerwie nie witałam :-)

Muńka
ja też mało kupuję bąblowi, bo dostaję ciuszki po synku koleżanki, który jest rok starszy. Ostatnio robiłam porządki i na jesień/zimę mam: dwa kombinezony, cztery kurtki :sorry2: i jedną pikowaną kamizelkę. Tak więc czeka nas tylko zakup butów.

Asik
fajno, że udało Ci się wyspać :)

Baby, czy Wasze dzieciaki lubią oglądać bajki? Mój ostatnio wytrzymał 8 minut :/ Kompletnie go to nie kręci...szkoda, liczyłam na odrobinę luzu ;)

hej kobiałki

oczywiście nie nadrobię Was

chciałam tylko powiedzieć że Natasza chora, znowu katar :-:)-:)-:)-(

pogrzeb jak pogrzeb odbył się z wielką fetą, ludzi masakra i stypa na 94 osoby :szok::szok::szok::szok:

do piątku jestem sama to może później jak już się ogarnę i jakiś obiad ugotuję to postaram się choć trochę Was poczytać

iwon Polka ogląda rano, zawsze jak wstanie z 30min. Siedzi na łóżku, obok w miseczce chrupki, ogórek, szynka oraz piciu...a ja mam czas na makijaż, własne śniadanie, pranie itp. Potem w dzień już ją nie interesują, dopiero jak padnięta to wieczorem jeszcze przed snem ogląda Klub Przyjaciół Myszki Miki:p

laski, polecam (zamiast pompek robię damskie pompki na kolanach)...dopiero dwa dni trenuję, ale czuję się po tym rewelacyjnie! zajmuje mega mało czasu:p
20130911_090759.jpg

Załączniki

• 20130911_090759.jpg
    20130911_090759.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Baby, czy Wasze dzieciaki lubią oglądać bajki? Mój ostatnio wytrzymał 8 minut :/ Kompletnie go to nie kręci...szkoda, liczyłam na odrobinę luzu ;)

moja uwielbia i standardowo po przebudzeniu mówi "aaaaaaa" i zaczyna się bujać (bo w bajkach muzyka), a to oznacza, że chce bajkę. Udaje mi się dzięki temu czasami dosypiać. Ale ona lubi takie krótsze bajki, najdłużej wysiedzi przy teletubisiach, ale muszę przelatywać jej tą filmikową część, bo zawsze na niej mówi "nie". Także jak muszę coś zrobić, to mam opcję włączenia jej bajek, choć najczęściej sama o nie się upomina. Poza tym mogę już ją spokojnie zostawić i coś sobie robić, bo mieszkanie raczej bezpieczne.

chciałam tylko powiedzieć że Natasza chora, znowu katar :-:)-:)-:)-(

zdrówka dla Nataszki!!!

Alijenka zdrowka dla Nuny. Rzeczywiscie ogromna stypa :szok:

Iwon moj sie zainteresuje bajka dluzej jak usiade z nim i bede mu mowic - "To jest krowa. Krowa robi muuuuuuu" Jak cos wlaczam to zawsze patrzy na mnie czy bede cos mowic wiec nie bajki raczej nie daja mi czasu dla siebie.

Kasiek pompki zawsze dzialaja :p Na drugi dzien mam zakwasy nad biustem. Licze na lifting ;-)

Munka u mnie tez wszystko poprzestawiane zeby dziec byl bezpieczny. Ramki, swieczki, ozdoby zdjete z komody i stolikow - az dziwnie - tak lyso. Czekam az podrosnie i bede dekorowac na nowo :)

Kurcze odstawilam dzieciowi wszystko co zalecil lekarz a znow krostki na brodzie :/ Czy to mozliwe, ze od sliny? Bo bardzo pcha pazurki do buzi i strasznie sie slini przez zeby... Myslicie, ze lekarz by nie poznal? Sama juz glupieje.

PS T. zapatrzony w bb :D Moge poczytac w spokoju o ile widac dzidzie na reklamie z boku strony :D

hejka

aylin, zaza - Alinka jest straszny szczypiorek, ale powiem Wam, ze bodziaki z Next-a były super, bo nie były za szerokie i w dodatku mają na ramionkach bardzo głębokie zakładki, więc jako jedyne jej nie spadały. Podobno w Next-cie są teraz ubranka i dla bardzo szczupłych dzieci i dla takich krąglejszych - nie wiem nigdy się nie rozglądałam aż tak, ale być może.
Na pewno mają bardzo dużo spodenek i spódniczek z gumkami w pasie, którymi się reguluje szerokość (tak jak spodnie ciążowe często mają).

W Stanach nikogo nie mam, ale tutaj ciuszki dla dzieci można l kupić w rozsądnych cenach.

Munka - ja dla Kuby sporo ubranek dostaję od brata po 2,5 letnim bratanku - do zwrotu oczywiście, bo oni może jeszcze się zdecydują.
Ale jest jeden problem - bratanek urodził sie na początku stycznia, Kuba na początku czerwca - jest przesuniecie o pół roku i czasami niektóre rzeczy sie nie nadają, tzn. np. kurteczka, która Edi nosił jesienią byłaby dobra na Kubę wiosną, ale była za duża, teraz jesienią już jest za mała.
Ale pajacyki, spodenki, kombinezon na zimę (bo był kupiony większy) - są OK, body kupuję sama. Poza tym Kuba jest wiekszy niż Edi był w w tym samym wieku co on, więc niektóre ubranka nam "uciekły". Najbardziej było to widoczne w pierwszych miesiącach. Kuba prawie nie nosił ubranek na 0-3 m-cy, może ze 2 tyg. i zaraz te na 3-6 m-cy.
Z kolei po Alince ubranka (zostawiałam, bo planowaliśmy jeszcze jedno dziecko i gdyby była to dziewczynka, to miałabym wszystko), ale jest Kuba, za to moja siostra ma córeczkę 4 miesiące młodsza od Kubusia, więc wszystkie ubranka paczkami wysłałam do siostry. Jeszcze zostało mi ubranek na 2 paczki, ale to już są trochę większe ubrania. Szkoda mi było ich oddać, bo większość jest z Next-a.

Ostatnia edycja:
Pola a jakie bajki jej puszczasz? Może u nas to kwestia doboru bajek - ostatni mu włączyłam panią pajączkową :sorry2: Ale nie bardzo. Autobusy też niet.

Muńka niestety nie mam w domu ani jednego teletubisia i jestem wkurzona, bo Kornel miał chyba z 5 tych płyt i nie wiem, gdzie się podziały. A to jest bajka, która miałaby szansę przełamać u nas tą złą passę...przynajmniej Kornel ją namiętnie oglądał jak był malutki.

Niespodzianka mój miał długo całą brodę wysypaną od śliny, więc to może być to.

Ostatnia edycja:
reklama

Aylin
powiem ci, że lepiej mieć koleżanki rodzinę niż własną rodzinę. Ja tam mam 3/4 rodziny i co...ciężko o cokolwiek się uprościć, bo wszyscy wielce zajęci. Koleżanka będzie w październiku to pewnie z łaską kupi mi kozaki dla młodej i coś tam jeszcze...o ile jej się będzie chciało, bo może nie kupić i powiedzieć mi, że nie było rozmiaru:p A mamę koleżanki rozumiem - moja 14 lat trzymała rzeczy z USA dla następnego pokolenia:ppp Jakość to jakość:)

a i tu byc moze bedzie 14 lat :) bo kolezanki dzieci ida w przyszłym roku do szkoły - 6 latki i 7 latki. A jej brat mówi ze jeszcze dłuuugo nie :)

masz rację, że nasze gorsze widzę własnie po angielskim C&A i tym naszym:dry: mój też szczypior ale na chłopcu to tak nie widać, chyba, że bodziaki

no własnie z tymi szczypiorami to tak jest.
Ja nie mam spodni - ani jednej pary na tego mojego szczypiorka

lubi. Siada na kanapie - władczym gestem podaje pilota zeby jej włączyć. Ale po 10 min max jest koniec oglądania. Najbardziej lubi Hippa Hippa Hej i Big Bug Band. Ostatnio jeszcze Wiercik i Druch ją zafascynował :)

hejka

aylin, zaza - Alinka jest straszny szczypiorek, ale powiem Wam, ze bodziaki z Next-a były super, bo nie były za szerokie i w dodatku mają na ramionkach bardzo głębokie zakładki, więc jako jedyne jej nie spadały. Podobno w Next-cie są teraz ubranka i dla bardzo szczupłych dzieci i dla takich krąglejszych - nie wiem nigdy się nie rozglądałam aż tak, ale być może.
Na pewno mają bardzo dużo spodenek i spódniczek z gumkami w pasie, którymi się reguluje szerokość (tak jak spodnie ciążowe często mają).

.
hmmm pierwsze słyszę o szczuplejszym nexcie - ale ja na uzywanych tylko jade :). A te gumki na mojej sie nie sprawdzacą - najciaśniej jak sie da oznacz ze i tak spada.

Nie macie przypadkiem zaciasnych w pasie spodni na dziewczynkę? Odkupię :p
Przeszukuje allegro i sprawdzam po wymiarach. Jak na razie mam dość szeroka kolekcję getrów :)
Teraz ambitnie przeszukuje

Do góry