reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

A kuku :-)

Zagladam na chwilke bo pracy w brud a po pracy szkola :confused2:
Z tego co pamietam :sorry2:

Katrina- gratki dla Kubusia! :-)
Alijenka- zdrowka dla Nataszki i nie znam sie na inhalatorach :sorry2:
Niespodzianka- krostki pewnie od sliny, i tez uwielbiam bodziaki z Tesco :tak:

Ogolnie ciuszki mam uzywane wiekszosc po kolezanki coreczce doklanie rok roznicy jest wiec pasuja porai roku :-) a reszte jak potrzebuje dokupuje na Baby Marketach tzn pchlim targu z rzeczami tylko dla dzieci :-) a bodziaki i spiochy w Tesco F&F

Bajke "oglada" z rana jak szykuje sie do pracy ale to przelotnie bo i tak sie bawi a bajka edukacyja "Hoobs" polecam :tak: Za to uwielbia piosenki na you tube :tak: znalazlam 50 polskich klasycznych(z mojej mlodosci :-p) i nie tylko piosenek, wtedy moze siedziec i patrzec/sluchac nawet 30min :szok: klaskac i smiac sie :-) Tak jak pisze Kasienka w niektorych sa dzieci i chyba to jest to :-)

Zabki myjemy kilka razy dziennie tak mloda uwielbia :tak: szczoteczka wlochata maznieta pasta :tak: najpier ja mysle gore i dol a pozniej daje Aurelii do reki sama "myje" czasem ssie :-p

cmok

Ostatnia edycja:
reklama
alijenka mam inhalator nebulizator (bo wygodniejszy, nie musisz myć po każdym użyciu, wlewać wody itp. dajesz tylko małą ampułkę soli fizjologiczne czy innego specyfiku i gotowe) firmy Care Life za 109zł z allegro i jest rewelacyjny. Głośny, ale świetnie usypia dziecia no i Polka sama się nim inhaluje - gryząc smoczek:p INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (3468235796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Do inhalacji oprócz soli polecam napar z majeranku:)

Aga grrrrrrry!

Aylin podaj na priv adres a wyśle ci różowe bawełniane spodenki, ala dżinsowe, bo na moją za ciasne. Na metce 12 mies., ale na długość są jak 80-86. Nowe, wyprane, nigdy nie używane. Wyślę ci za darmo:)

Dzieć lata z folią na wózek przeciwdeszczową po domu od 30min...genialne:D
20130911_142958.jpg20130911_142608.jpg

Załączniki

• 20130911_142958.jpg
    20130911_142958.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 76
  • 20130911_142608.jpg
    20130911_142608.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Andzia wszystko przepadło? my mamy nakaz umieszczania dokumentów na dyskach zewn, każdy ma swój katalog i nic nie ginie
Wszystko, taka duza Firma, a nie pomyśleli o tym. Na szczęscie jestem tylko szarym pracownikiem i żadnych ważnych zestawien, dokumentów nie miałam. Kierowniczka za to przerażona, bo co to by bylo jakby jej komp padł, więc pewnie będzie coś robić w tym kierunku.

Witam, chyba nie muszę mówić, ze jestem zła:angry:od 2 tyg. czekam na wózek i codziennie słyszę jutro będzie :/ dziś miał być między 11-13tą :/ a miałam jechać do urzędu :baffled:z kasą to samo, ma być dziś, ale dziś już powiedziałam, ze za ten miesiąc chcę mieć 30tego!! Do tego urwał mi się kran w kuchni i trzeba jechać po nowy :/ to w skórcie co u nas.

Ciekawe czy byś nie miała oporów wyglądając tak:
Zobacz załącznik 582127

Szukam dalej zajęć :) chciałabym coś ala rytmika, ze sportem razem :)

Mamy ten sam zestaw i A wsadza tylko odwrotną stroną szczoteczki :/ może bolą go dziąsła:confused::confused:

c.d.n dzieci śpią więc lecę prasować.

Aga - cale szczęscie ty tak nie wyglądasz. A ten wózek to skad ma być?? bo jakoś umknęlo. Koleżance policz odsetki za zwlokę - moze sie nauczy płacic terminowo

Ostatnia edycja:
Aylin - a jaka duża (wysoka) jest Twoja córcia??? Podaj mi na PW Twój adres, bo znalazłam kilka par po Alince z gumkami, to mogę Ci wysłać.

Ale jestem dumna z Oliwki- sama pojechała rowerem do sklepu:tak::happy2: a miała blokadę by gdziekolwiek pójść samej bo panicznie boi się psów. Powiedziała, że jutro sama idzie do szkoły i wraca

Alijenka zdrówka dla Nataszki
Iwon młodego w ogóle bajki nie interesują, raz tylko przez 5 min oglądał z Oliśką Króla Lwa i wołał kici kici
ale Ci dobrze!!
A żebyś wiedziała- nie ma to jak się porządnie wyspać:tak:

Niespo
może i faktycznie od śliny. Damian tak do pół roku ciągle był wysypany na buźce i mieliśmy różne maści i kremy, nic nie pomagało. I nagle jak ręką odjął, wszystko zniknęło
Katrina gratki samodzielnego chodzenia:-)
Kasiek ale dzieć jaki szczęśliwy z tą folią;-)

Zaczyna mnie Kuba przerażać - w pokoju z zabawkami stoi plastikowy dom do zabawy, Kubuś zobaczył jak Nika wskakuje do niego przez okno (i wyskakuje) i tez tak robi.....:szok::szok::szok: muszę go pilnować, żeby przez drzwi tak nie robił, bo są za wysokie i może upaść i zrobić sobie krzywdę. A razem z Alinką bawią sie w gotowanie. Pozabierali mi z kuchni metalowe kubki, miseczki i łyżeczki i mieszają, mieszają.....

zupa z soczewicy ugotowana.
I nawert łaskawie zjedzona przez dzecinę
Aga grrrrrrry!

Aylin podaj na priv adres a wyśle ci różowe bawełniane spodenki, ala dżinsowe, bo na moją za ciasne. Na metce 12 mies., ale na długość są jak 80-86. Nowe, wyprane, nigdy nie używane. Wyślę ci za darmo:)

Dzieć lata z folią na wózek przeciwdeszczową po domu od 30min...genialne:D
Zobacz załącznik 582132Zobacz załącznik 582135

bosko wygląda :)

Aylin - a jaka duża (wysoka) jest Twoja córcia??? Podaj mi na PW Twój adres, bo znalazłam kilka par po Alince z gumkami, to mogę Ci wysłać.

80/86 - wzrostu normalnego - to szerokośc u nas raczej na 68....

Zaczyna mnie Kuba przerażać - w pokoju z zabawkami stoi plastikowy dom do zabawy, Kubuś zobaczył jak Nika wskakuje do niego przez okno (i wyskakuje) i tez tak robi.....:szok::szok::szok: muszę go pilnować, żeby przez drzwi tak nie robił, bo są za wysokie i może upaść i zrobić sobie krzywdę. A razem z Alinką bawią sie w gotowanie. Pozabierali mi z kuchni metalowe kubki, miseczki i łyżeczki i mieszają, mieszają.....

hehe moja na razie namietnie sprząta :)
dziś myła chusteczką chodnik przed blokiem. W domu mam wszystkie blaty wyścierane na mokro - kanapę też

Noooo, to mam chwilę dla siebie. Leci ulubiony program Gabi "Jaka to melodia", siedzi i cały zawsze ogląda i bije brawo z publicznością :-D

Kurcze odstawilam dzieciowi wszystko co zalecil lekarz a znow krostki na brodzie :/ Czy to mozliwe, ze od sliny? Bo bardzo pcha pazurki do buzi i strasznie sie slini przez zeby... Myslicie, ze lekarz by nie poznal? Sama juz glupieje.

Gabi miewała takie od śliny.

Munka - ja dla Kuby sporo ubranek dostaję od brata po 2,5 letnim bratanku - do zwrotu oczywiście, bo oni może jeszcze się zdecydują.
Ale jest jeden problem - bratanek urodził sie na początku stycznia, Kuba na początku czerwca - jest przesuniecie o pół roku i czasami niektóre rzeczy sie nie nadają, tzn. np. kurteczka, która Edi nosił jesienią byłaby dobra na Kubę wiosną, ale była za duża, teraz jesienią już jest za mała.
Ale pajacyki, spodenki, kombinezon na zimę (bo był kupiony większy) - są OK, body kupuję sama. Poza tym Kuba jest wiekszy niż Edi był w w tym samym wieku co on, więc niektóre ubranka nam "uciekły". Najbardziej było to widoczne w pierwszych miesiącach. Kuba prawie nie nosił ubranek na 0-3 m-cy, może ze 2 tyg. i zaraz te na 3-6 m-cy.
Z kolei po Alince ubranka (zostawiałam, bo planowaliśmy jeszcze jedno dziecko i gdyby była to dziewczynka, to miałabym wszystko), ale jest Kuba, za to moja siostra ma córeczkę 4 miesiące młodsza od Kubusia, więc wszystkie ubranka paczkami wysłałam do siostry. Jeszcze zostało mi ubranek na 2 paczki, ale to już są trochę większe ubrania. Szkoda mi było ich oddać, bo większość jest z Next-a.

Super, że można się wymieniać ciuszkami, bo większość jest przeważnie w dobrym stanie, a jak jeszcze można wspomóc rodzinę to tym bardziej. Bratanice męża urodziły się również w lecie, więc ciuszki na Gabi są sezonowo idealne.

Muńka niestety nie mam w domu ani jednego teletubisia i jestem wkurzona, bo Kornel miał chyba z 5 tych płyt i nie wiem, gdzie się podziały. A to jest bajka, która miałaby szansę przełamać u nas tą złą passę...przynajmniej Kornel ją namiętnie oglądał jak był malutki.

Ja Gabi puszczam z netu :-)

Ciekawe czy byś nie miała oporów wyglądając tak:
Zobacz załącznik 582127

Nie wierzę, że tak wyglądasz!!

Jakbym widziała swoją G!!! :-) hehe uwielbia coś na głowę zakładać. Na działce założyła sobie siatke p/owadom i całowała Filipka, normalnie jak młoda para :-)

zupa z soczewicy ugotowana.

ja też zrobiłam, ale mojej nie podeszła...

Ostatnia edycja:
reklama

Załączniki

• LXhFbVs3nVaThhZNpl8DoyGSXuWjqfyr_h5_squaren.jpg
    LXhFbVs3nVaThhZNpl8DoyGSXuWjqfyr_h5_squaren.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 53
Do góry