reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Andzia z usmiechem slicznie :)

Munka pozazdroscic kondycji skory. Moja raczej sucha ze sklonnoscia do pajaczkow :/ Wlosy musze wlasciwie tez podniszczone, trzeba obciac :)
Moj mejkap na codzien to kredka i tusz, czasem podklad. Na wyjscia wieczorne cienie, eyeliner. Lubie malowac siebie i innych.

Sunshine moj tez ma fochy z jedzeniem czasem. Pare tygodni bylo masakrycznie, pozniej chwila spokoju i jadl ladnie, a teraz znow zaczyna sie wydziwianie. Czasem pomaga nalozenie na zwykly talerz i podawanie "doroslymi: sztuccami, a czasem nic nie pomaga :dry: Ty widocznie nie masz innego wyjscia - na posilki musisz wychodzic do kolezanki :) A jak je w zlobku?

Asik wspolczuje bratu. Masakra, ze go do domu puscili :no:

Mimo tego, ze mi sie nie chcialo i deszczyk kropil zabralam dziecia na spacer przed snem. Wybiegal sie, wytaplal w kaluzach - oczywiscie bieganie nie wystarczy, trzeba zrobic "pac pac" reka. Teraz spi. A ja chyba obejrze jakis filmik. A moze powinnam sie wziac za czytanie poradnika od Munki :p Ogladalyscie ten polski film "Oszukane"? Jak wrazenia?

Niespodzianka moja też się dziś taplała w kałużach pierwszy raz i wiesz co to była za radość nie mogłam jej do domu zabrać a tak chlapała że spodnie przemoczyła łącznie z rajstopami i musiałam ją odrazu do domu zabrać, muszę jej spodnie nieprzemakalne kupić wiecie dziewczyny gdzie takie cosik znajdę ??? bo na allegro jakoś mało tego jest :-:)-(

Sunshine - to normalne, ze dziecko lepiej je gdzies indziej niz w domu. Ja tez juz jak bylam dorosla, to lubilam myszkowac w garach u mamy czy u babci.
Moja najstarsza jak np. byla chora I nie chciala jesc, to pakpwalam go, co ugotowalam I jechalam z nia do mamy. A pd babci wszystlo zjadala.

z tego, co pamietam z wczoraj:

josie, Munka
- moj dziec nie lubi gotowanych jajek ani jajecznicy ale robie taki "hiszpanski omlet": cos jak jejecznice ale bez mieszania, zeby sie scielo na placuszek (a nie bylo w "farfoclach"). Moze tak sprobujecie?

zaza - najlepszego z okazji rocznicy. U nas tez 4 lata stuknelo ale w sierpniu. No i gratuluje awansu :tak:Z kolezanka juz lepiej? Mysle, ze musi to odchorowac i potem wroci do normy :tak:

Mlodak, Niespodzianka - je tez nie szczepilam MMR i nie mam zamiaru. Jak chcecie jakies argumenty przeciwko tej szczepionce to piszcie na priva ;-) (nie chce na forum nikogo wkurzac :zawstydzona/y::-p)

Reni Jusis sprawia w TV (prywatnie nie znam, moze jest inna?) wrazenie nawiedzonej i moze to wkurza (wiekszosc) ludzi? W sumie szkoda, bo czesc eko-teorii jest (moim zdaniem) sluszna a tak zamiast zachety wychodza wstrety :sorry2:

U nas na plazy same tluste baby, nie ma na kim oka zawiesic :no: Za to nad morzem widzialam dwoch fajnych mlodych naturystow (na slynnej psiej plazy) :-p

alijenka - zakochalam sie w "Twoich" sankach! Nawet nie wiedzialam, ze sa takie cuda :tak:
Z zimowyh tematow: zastanawialam sie nad... ozdobami choinkowymi. Chyba trzeba wybrac takie, ktore sie nie tluka / nie dadza sie zjesc / nie dadza sie zniszczyc (przynajmniej nie pierwszego dnia) a jak dadza - nie bedzie ich szkoda :-pA choinke to chyba najlepiej wbetonowac w podloge :-D

z dzisiaj:
Mlodak
- ja tez jestem taka zajadla na komary :growl::-) Na szczescie w tym roku u nas juz sobie daly siana :tak:A ta gazeta to z dzisiejsza data czy moze jednak sierpniowa? ;-)

Andzia - ja mam tak samo ze starymi zdjeciami :-p

Sunshine, alijenka - moze to jakas faza rozwojowa, bo moj tez zaczal pluc :confused: - i bardzo sie z tego cieszy :sorry2:

Sunshine - moj dostal raz frytke do sprobowania (bo sie dopominal) - rzadko widze taaaaaakie obrzydzenie, nie przelknal nawet okruszka :cool2:

alijenka - ja dzien mezczyzny obchodze w... lutym... o ile nie zapomne :zawstydzona/y::-pWody tez nie pije, wogole niewiele plynow a skore mam tlustawa, wiec sie nie obwiniaj :tak:

Munka - 15minut to malo? :szok: Mi makijaz zajmuje max. 5 minut :-pW domu sie nie maluje, tylko na wyjscia.

Niespodzianka -a bedziesz tak kochana i podzielisz sie z nami najbardziej trafionymi radami z ksiazki? :sorry2:

Alijenka radosc z chlapania okrutna :) Gorzej tylko, ze musialam T na rece wziac, bo ja juz nieprzemakalnej kurtki nie mialam ;-)

Katrina w sumie masz racje, ze u kogos lub czyjes bardziej smakuje. W podstawowce zawsze sie wymienialam kanapkami z przyjaciolka :)

Aronia ja juz sie tyle naczytalam na temat szczepionki MMR, ze glowa puchnie :-p Na razie nie zamierzam szczepic, bo sama te choroby przeszlam, ale moze w przyszlosci zmienie zdanie. I masz racje - Reni jest nawiedzona i to odrzuca. Sam jej sposob mowienia sprawia, ze mam ochote zrobic na odwrot :p
No i jak tylko wyczytam cos wartosciowego to sie podziele :)

Kurde mialam filmy ogladac lub ksiazke czytac, a znow na bb siedze. Uzaleznienie? :zawstydzona/y::dry:

aronia dziś reni gotowała w ddtvn, a później to jadła i jakoś nie miałam ochoty skosztować tego co ugotowała bo gryząc swoją potrawę nie miała fajnej miny :szok::szok::szok::szok:
a co do sanek to tak się ich naoglądałam że do dizś nie zamówiłam bo nie wiem które :-:)-:)-(
albo te HIT SANKI BABY MERC NA AMORTYZATORACH +ŚPIWOREK (3560007279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te SANKI NA AMORTYZATORACH REG. PROWADNIK ŚPIWOREK (3573098472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te Polskie SANKI AMOR od producenta Boguś +ocieplacz (3550124129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te SUPER SANKI NA AMORTYZATORACH+UNIWERSALNY ŚPIWÓR (3561885507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

noooooooo i które wybrać ????????????????????????

Niespodzianka
ja byłam w pantoflach na dworze, a że ona pierwszy raz wyszła dziś w kaloszach i jej się troszkę nie tak chodziło to mnie trzymała za palca, oczywiście tupiąc w kałuży wszystko chlapało na me nogi także i ja byłam cała przemoczona jutro idę po kalosze dla siebie :-)

Niespodzianka - no wlasnie a ile jest chorob (szkarlatyna, bostonska) na ktora nie ma szczepionek i nie ma paniki w mediach ;-)

Zaciekawil mnie tytul filmu (jakos wczesniej o nim nie slyszalam :zawstydzona/y:), obejrzalam trailer i przeczytalam recenzje:

Taniec z bliźniaczkami - Recenzja filmu Oszukane (2013) - Filmweb

i juz mi sie odechcialo ogladac "Oszukane" :rolleyes2:

alijenka - ja bylam raz w restauracji, w ktorej podawano napoj... pokrzywowy. Za darmo byl (ciekawe czemu :-p), to sprobowalam. Powiem tylko tyle: a fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :oo2::-D
Co do sanek: nie dziwie Ci sie, ze nie mozesz wybrac, bo one wszystkie wygladaja tak samo, kosztuja to samo i maja te same fajne funkcje :sorry2:

A ja nie moge w lokalnych sklepach znalezc kaloszkow w malym rozmiarze, wiec choc mamy kurtke+spodnie przeciwdeszczowe to musze trzymac dziecia z dala od kaluz (a ciagnie go do nich magnetycznie) :confused2:Chyba trzeba bedzie poszukac w necie a ja nie lubie kupowac butow bez przymierzenia :cool:

reklama
Do góry