reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

wlasnie zrobilam sobie test z sodą... straaaasznie sie pieniło... czyżby chłopak ?? Intuicja mnie zawodzi ? Ciagle czuje ze to dziewczynka...

reklama
Witam Was kobitki po dluzszej przerwie:-)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt :tak: strasznie sie milo czyta takie mile wiesci:tak::tak::tak:
A u mnie wszystko ok. Ostatnich kilka dni spedzilam z mamusia na plotkowaniu no i oczywiscie na jedzonku tych wszystkich pysznosci z Polski:-D:-D:-D. Sama nie wiem co mi najbardziej smakowalo :-D i napewno kilka kilo mam do przodu:-D:-D:-D
A jesli chodzi o plec to ja juz teraz zadnych przeczuc nie mam:-(

UWAGA SPAM, CHWALĘ SIĘ ;-)

Chciałam wam pokazać co ostatnio tworzę w wolnych chwilach
SDC16321.jpgSDC16315.jpg

Nie pamiętam, która wczoraj pisała o tym, że lekarz wpisał, że tętno dziecka jest niemiarowe - tu cytuję z Wikipedii
miarowość – tętno jest miarowe (pulsus regularis) jeśli wszystkie uderzenia wykazują jednakową siłę, a odstępy między nimi są jednakowe, w przeciwnym razie mówimy o tętnie niemiarowym,
czyli, że ilość uderzeń na minutę może być ok, tylko siła uderzenia nie koniecznie.

Witam i ja :) czytam Was cały czas, ale jakoś głowa mnie bolała, ze nie pisałam.
Kamila fajny brzuszek :)
Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Ale mi narobiłyście smaka na zupę ogórkową, albo zjadłabym szczawiową :) więc po weekendzie coś zrobię.
Ja porządki mam prawie za sobą codziennie po oknie, dziś firanki, lodówka, lampy szafki itp. jeszcze tylko łazienka i gotowe :) Co prawda na święta mnie nie ma, ale w następny weekend mam gości urodzinowych i musiałam mieszkanko doprowadzić do składu :)
Dziewczyny szukam pomysłu na sałatkę z pieczarkami marynowanymi- ma ktoś sprawdzony przepis??
I może jeszcze jakaś inna fajna sałateczka? Zjawi się około 14osób więc mam trochę roboty.

Witam
bardzo mało pracochłonna sałatka.
- puszka fasoli czerwonej
- słoik selera białego konserwowego takie niteczki
- puszka kukurydzy
- 20-30 dag szynki konserwowej
- 1 czerwona papryka ( taka surowa - nie wiem czy my możemy jeść taką)
- majonez, sól, pieprz.
Fasolę,seler i kukurydzę odsączasz na sitku. W międzyczasie kroisz paprykę i szynkę w takie paseczki prostokątne. Dodajesz łyżkę majonezu ( jak lubisz to można więcej), solisz, pieprzysz i mieszasz. Gotowe. Smacznego!!!

UWAGA SPAM, CHWALĘ SIĘ ;-)

Chciałam wam pokazać co ostatnio tworzę w wolnych chwilach
Zobacz załącznik 413143Zobacz załącznik 413145

Tialanka a to zdolniacha z ciebie... Ozdoby na choinkę w sam raz ;-))

reklama
Nie pamiętam, która wczoraj pisała o tym, że lekarz wpisał, że tętno dziecka jest niemiarowe - tu cytuję z Wikipedii
miarowość – tętno jest miarowe (pulsus regularis) jeśli wszystkie uderzenia wykazują jednakową siłę, a odstępy między nimi są jednakowe, w przeciwnym razie mówimy o tętnie niemiarowym,
czyli, że ilość uderzeń na minutę może być ok, tylko siła uderzenia nie koniecznie.

ja nie jestem przekonana,ze tu chodzi o siłę uderzenia- gdyż jej nie da się zmierzyć raczej zwykłum usg, co innego frakcję wyrzutową, ale ogólną serca , anie poszczególnego uderzenia. Ja miałam wielokrotnie echo serca i holtery i nigdy nikt nie wspominał o sile. Wiem za to,że u dzieci i miłosych ludzi występuje coś takiego jak niemiarowowść oddechowa- czyli,że w trakcie wdechu serce przyspiesza, przy wdechu zwalnia. Jest to fizjologia, uroda a nie wada. Być moze u dzidziusiów w brzuchu jest tak samo:)

Do góry