reklama

Czerwiec 2012

Aylin - u Was jak zwykle Francja-elegancja :-D Chetnie poprobowalabym ozonowanej wody, bo nigdy nie pilam :-) W Szwecji fluoryzuja i ponad miesiac trwalo zanim sie jako-tako przyzwyczailam ale ogolnie ta metoda mi nie odpowiada, bo nadmiar fluoru jest toksyczny, m.in. powoduje bezplodnosc :no: Najgorsza woda jaka "pilam" (a dokladniej to plulam nia z obrzydzeniem zaraz po wzieciu do ust, jakbym sie obornika najadla :szok:) byla... w Szczecinie. Nie wiem, czy w calym miescie taka jest czy tylko w tym budynku, w ktorym nocowalam (to byl rok 1999) ale to byl sciek a nie woda. Po raz pierwszy (i jedyny jak dotad) kupilam wode mineralna do mycia zebow, bo inaczej mialam odruch wymiotny. W Krakowie czy Warszawie szoku nie przezylam. Co innego smog w Krakowie - oooooo, owinelam buzie apaszka i uciekalam, bo az mnie dlawilo :szok: W Szanghaju nie mam cego szukac :-p;-)

kasiekz, Aylin - tylko nie dajcie za duzo olejku. Najlatwiej wymierzyc jak sie po prostu da kilka lyzek do wanny i potem kubeczkiem nabierac (w czasie gdy dziecko sie bawi) i polewac wloski. Po takim myciu bez mydla nie splukuje dziecia :tak:

kasiekz
- podobnie sie czulam na urlopie, jak pierwszy raz zostawilam komus obcemu dzeicia na godzinke do opieki :sorry2: Mysle, ze podjelas dobra decyzja z opiekunka. A dla Poli to i lepiej, ze adaptacje przechodzi mama a nie ona ;-)

reklama
woda z kranu w krakowie po prostu smierdzi. nigdy sie do tego nie przyzwyczaje:no: jak rano puszczam goracy prysznic i czuje ta smierdzaca pare to mi sie odechciewa, od razu sie namydlam zeby mi mydlem pachnialo. do wanny tez tylko jakies zapachowe plyny albo olejki. swoja droga, dawno nie bylam w wannie.... chyba juz mi wolno?

mlody mial dzis ciezkie popoludnie a mnie jeszcze glowa boli, myslalam ze zwariuje. najgorsze sa te jego histerie od paru dni, dzisiaj w zlosci ze mu nie chce puscic bajki walnal glowa w szafe 3 razy i to tak mocno ze az sie szafa zatrzesla. a pozniej to samo w barierke na schodach, tez umyslnie w zlosci. ja sie wtedy odwracam i nawet nie patrze bo mowienie ze nie wolno dziala zupelnie odwrotnie.... kiedy mu to przejdzie???? i w ogole skad nagle takie histerie na slowo NIE?

z pozytywnych rzeczy to bardzo zaczal powtarzac po nas, wczoraj 'nie to nie', dzis zaczal mowic 'jest' a przed spaniem mowie 'idziemy myju myju' a on na to 'miniu miniu' :-)

hej hej

kasiek jestem jestem ale jakoś nie mogę się do Was wbić, nie mam kiedy usiąść i nadrobić to co piszecie i mi źle bo nie jestem w temacie, nie wiem o co chodzi o czym mam napisać itd, itp !!!!!

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich półtoraroczniaków :-):-):-)

dziewczyny normalnie jestem dumna z się i znajomych. przyłaczylismy sie do szlachetnej paczki w tym roku. I uzbieralismy na pomoc dla jednej rodziny, drugiej pomagamy w połowie. A przy okazji wyszedł temat pomocy dla domu samotnej matki. Wiec po mikołajkach działalność dobroczynna trwa nadal. Lubie takie akcje. :) Ale padam na nos - a jutro zakupy za fundusze pozyskane musimy zrobic - wszystko: przez zywność, chemie po ubrania i pieluchy.

Aronia, kasiek -dziecię w oleju wykapane. Skórkę ma fajną ale włosy to powiem jutro :)

Witam :) jakoś mi ostatnio dni szybko lecą.
Antek dziś na w rossmannie zobaczył miśki tvn i tak zaczął płakać, ze chce matka powiedziała, ze nie- po czym wzięła jednego do ręki i co nazywał się Antek i jak nie kupić i to jeszcze na dobry cel kasa idzie Czy w ten sposób rozpieszcza się dzieci ?

Czy tylko my nie kupiliśmy śniegowców??

Najlepszego dla 18miesięczniaków!!!

Kasiek fajnie, ze niania Poli pasuje, a Ciebie przytulam, bo wiem, ze nie jest Ci łatwo.

Aga moja firma organizuje właśnie te kursy kwalifikacyjne, po których można pracować w żłobku :tak:
Zapisuj mnie będę przyjeżdżać :P

Ale w Wawie pogoda...

musze ugotowac obiad dla niejadka, bosz... jak ja tego nie lubie :dry:

współczuję Ci... Gabi miała tydzień z brakiem apetytu i miałam dość...

Munka super, ze warsztaty sie udaly - mam nadzieje, ze szybko zobacze filmik :) Swoja droga ten Brian musi miec od groma charyzmy, zeby taka grupe ogarnac.

jest naprawdę niesamowitym człowiekiem!!
Właśnie powstał pierwszy teledysk jego zespołu:

reGeneration feat. Kolah - Conqueror - YouTube

pisze teksty, komponuje, no i mega ciacho z niego :-D

Niania dziś znowu bawiła się z P, ale nawet nie wiecie jak jest mi przykro i smutno jeśli ktoś inny a nie ja ubrał jej pampersa, umył buzię i rączki czy dał śniadanko://// Jestem mega zazdrosna i póki co nazywam ją Panią! Jest miła, ciepła i rozsądna...ale ktoś inny niż ja nagle wszedł w opiekę nad moim dzieckiem:////////

doskonale Cię rozumiem, miałabym identycznie, dlatego póki co nie wyobrażam sobie wrócić do pracy.

dziewczyny normalnie jestem dumna z się i znajomych. przyłaczylismy sie do szlachetnej paczki w tym roku. I uzbieralismy na pomoc dla jednej rodziny, drugiej pomagamy w połowie. A przy okazji wyszedł temat pomocy dla domu samotnej matki. Wiec po mikołajkach działalność dobroczynna trwa nadal. Lubie takie akcje. :) Ale padam na nos - a jutro zakupy za fundusze pozyskane musimy zrobic - wszystko: przez zywność, chemie po ubrania i pieluchy.

ja tez biore udzial w paczce , a nawet w dwoch:tak: jednej rodzinie musielismy kupic 1,5 tony wegla... na szczescie nie trzeba bylo im tego wiezc haha

Brawo dziewczyny!! :-)

aga - my jeszcze nie mamy śniegowców, ale zamierzam jak najszybciej kupić.

Ostatnia edycja:
Hello:)
Siedzialam przed chwila na niania.pl - uzywala ktoras moze? Tak podczytywalam, chcemy kogos do pomocy w ostatnich miesiacach ciazy i gdy J sie urodzi. Tak na pare godzin dziennie.

Aronia, Aylin, tez bede chciala wyprobowac ten olej lniany - jutro sprobuje kupic.
U nas kapiel ok 20 min - Goś uwielbia:) sa zabawki, zwykle jest tatus - bomba:) w pewnym momencie pokazuje, ze juz chce wyjsc i tyle. Ale relaksuje ja to bardzo.
Co do wlosow, to myjemy rzadko. Ostatnio juz na maxa, bo miala katar (lekarz odradzal), potem costam i tak ok dwa tyg minely;) nawet nie bylo widac. Ale tak normalnie t co pare dni, w porywach do tyg.
Jesli chodzi o scinanie, to juz raz scinalysmy, tzn fryzjerka, nozyczkami. Bardzo ladny efekt, szybko i bez bolu. Jutro znow chce skoczyc - poprzednie bylo przed 19.10. Zdevydowanie lepiej wlosy wygladaja po scieciu.

Aylin fajna sprawa z ta pomoca:):):)
A wody zazdroszcze. W Łodzi jest woda ok, mamy ze zrodel glebinowych. Mozna pic z kranu. W Krk nie jestem w stanie wypic herbaty bo smierdzi i niesmaczna jest. W Wawie nie zauwazam jakiejs roznicy, podobniez jest miekka i trzeba np wiecej proszku, zeby plamy zeszly...

Pisalyscie o rozmowach przez tel... moja tesviowa dzwoni w tej chwili codziennie do Pe. Do mnie tez czasem, gdy Pe w pracy a G np chora. Ostatnia rozmowe przeprowadzila jak monolog w trybie rozkazujacym, czyli: trzeba mieso rozdrabniac na mniejsze kawalki (w temacie G problemow brzuszkowych), ja: G miesa w kawalkach nie jada, musisz... itd itd. A na koncu najlepiej: no i dbaj o nia, zeby juz nie chorowala.
Myslalam, ze strzele.
Ja rozumiem, ze to palniecie takie, zemoze ona nawet nie uwaza, ze ja o nia nie dbam, po prostu nie mysli, gdy cos mowi - to akurat wiem na 100% - ale czy ja musze tego sluchac... tak reagowalam monosylabami, ze dala spokoj sobie i mnie. Masakra.
W ogole jej teksty ostatnio: biedna Gosia, bedxie miala gorzej (bo rodzenstwo), na haslo mojej mamy, ze G mi jezdzi po brzuchu: niech sie mlodsze dziecko przyzwyczaja, ze G jest wazniejsza, w koncu pierwsza sie urodzila, itp itp. I za kazdym razem musze reagowac na takie glupoty, bp nie chce, zeby G ich sluchala kiedys. Ghhhh...

reklama
MsMickey ja znalazlam moja genialna nianie na niania.pl :) kupilam tam ten dostep na miesiac chyba, przefiltrowalam po wieku i te na caly etat i wybralam kilka. niestety nie wszystkie sa tak naprawde dostepne mimo ze maja ogloszenie.

kurcze tez tak mysle czy mojej niani nie zostawic na te pare godzin zamiast zlobka... troche sie boje tego zlobka jednak , raz ze zacznie jakies dzikie zachowania do domu przynosic ktorych ja go nie nauczylam, a dwa no to choroby, przy niemowleciu to nie jest zbyt dobre rozwiazanie.... na razie mam nianie do konca marca, od stycznia mlodego chce zaczac puszczac do zlobka tak na 2h kilka razy w tyg i zobaczymy jak to bedzie, czy sie przyjmie czy jednak niania zostanie.

aaa bylam dzis na usg brzucha i mam dziure w brzuchu.... tzn rozstep miesni, przepukliny jeszcze nie mam ale mowi ze na 90% mi sie zrobi w ciazy. wlozyl mi normalnie glowice przez ta dziure tak ze bylo 1,5 cm do kregoslupa, i sie smial ze moge sobie kregoslupa dotykac przez brzuch:-D ogolnie smiechowy lekarz. no ale troche sie boje. jedyny sposob na to to operacja ale to oczywiscie po ciazy dopiero i to chyba rok trzeba odczekac.

a MsMickey, tesciowej teksty beznadziejne.... czemu ona Julka uznaje z gory za wroga Gosi...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry