reklama

Czerwiec 2012

No to jestem ciekawa, jak Wam posluzy lniana kapiel :-) My sie tak kapiemy od urodzenia, bo mielismy spora ciemieniuche i tradzik a len ma wlasciwosci lecznicze. Tylko w celach medycznych uzywalismy go oczywiscie w wiekszych ilosciach niz kosmetycznych :tak:Moj maz za to uwielbia jesc twarog z olejem lnianym i cebulka :-)

Josie - wybryki Twojego balsam na moja dusze! Moj bowiem wyprawia to samo albo i gorzej, bo do histerii na "nie" dochodzi jeszcze naruszanie zakazow - dzis np. miedzy 17:30 a 21:30 "bawil sie" wylacznie w zabronione rzeczy - az mnie gardlo rozbolalo :angry:

agaundpestka -
my tez nie mamy jeszcze sniegowcow. W razie naglej potrzeby w ruch pojda kalosze z ocieplana wkladka ;-)
MsMickey - noz sie otwiera w kieszeni czytajac o Twojej tesciowej :wściekła/y:

Nie rozpisze sie, bo dziec czai sie pociagac za kable :wściekła/y:

reklama
Josie w ciazy ogolnie kapiel niewskazana :) ale taka nie goraca na chwile :) dobrze ze ja wanny nie mam to brak dylematow :) co do histerii to chyba sie taki wiek zaczyna ... bunt dwulatka - sprawdzanie rodzicow ... u nas tez zaczyna histeryzowac ... w niedziele tak sie poryczal ze mu bajki wylaczylam ze powiedzialam ze caly tydzien nie obejrzy ani jednej ... i sie tego trzymam ... a u nas w histerii na szczescie tylko reka bije w meble czy jakies zabawki
no i gratuluje rozwoju mowy :)
mam nadzieje ze jednak przez ta przerwe miesniu nic sie nie bedzie dzialo i ze przepuklina sie nie pojawi !

Alijenka przytulasek ... za chwile wena wrci :)

Aylin Josie podziw!!!

Aga w tym przypadku to bylo zrzadzenie losu :)

MsMickey czy Twoj maz ma rodzenstwo ?

Aronia ja chyba bym fisia dostala jakby mi moj nie spal do 1... u nas 19:30 do lozka i teraz juz sam wskakuje i chwile cos pogada i zasypia ... moze jednak lepiej dla Was i dla dziecia byloby przekonac sie do tej metody ze jak poplacze chwile to nic mu sie nie stanie ...

a my dzisiaj pobudka o 6:15... a i w zlobku mlody tez sprawdza ... i uczy sie zachowan od inych dzieci ...

w nocy mi ciezko bo mi jakos brzuch twardnieje :| nie wiem czemu tak ze akurat jak spie ... nie boli ale stresuje ... ehhhh ja chce juz styczen ... mala wczoraj sobie leniwy dzien zrobila i mame stresowala ...

Ostatnia edycja:
Cześć laseczki ;)

Byłam wczoraj na szczepieniu z młodym- masakra:baffled: ogólnie same ukłucia ok ale później... cała droga powrotna do domu płacz, w domu to samo, aż w końcu podałam p/bólowe i się uspokił. Nocka spokojna, ładnie przespana więc już ok. A i warzy 10,51 -chudzielec

Josie świetnie, że czujesz ruchy bejbika:tak:
Trzymam kciuki żeby przepuklina się jednak nie pojawiła

Andzia fajny pomysł na mikołaja ale nie u nas. D tylko bum bum się interesuje

Sunshine zdrówka dla Aurelki

Rysica również dla Moni dużo zdróweczka

WOW Polaa ale Wojtek ma świetną czuprynkę, jak kilkulatek

Aga co z przyjaciółki mamą?

Kasiek dobrze, że P niania się spodobała:tak: a Ty niedługo oswoisz się z sytuacją

Aronia u nas kąpiel ok 20 min- młody uwielbia się pluskać. Kurczę, ciekawe jak to będzie z choinką u nas bo wszystkie bąbki szklane mamy:confused:

Iwon niestety coraz bardziej się przekonuję, że to niespanie w dzień to jednak nie chwilowe...aaaa oszaleję.

MsMickey ojj współczuję tekstów teściowej... nie nawidzę jak ktoś gada takie głupoty:wściekła/y:

Kasienka do stycznia już niedaleko;-)

Najlepszego dla 1,5 roczniaków !!!

msmickey moja jest z tablica.pl ale na niania.pl też szukałam:) Powodzenia!

josie a żłobek prywatny? Jeśli tak to mniejsze grupy więc może nie będzie tak chorował. Z drugiej strony wiem, że niania to wygoda i ciężko doradzić.

aylin jak włoski? Ja dziś będę testować:p

andzia skąd ja to znam. Plan jest ale chęci brak, bo wygoda z UU:/

josie masz dokładnie to samo co siostra M. Wyszła jej przepuklina w drugiej ciąży. Obecnie jej to w niczym nie przeszkadza, nie boli itd., ale ma przez to lekko odstający brzuch i ma zalecony zabieg.

kasienka zdrówka, już nie długo, święta raz dwa przelecą!:)

aga spox ja tak nabyłam niepotrzebnego pluszowego psa z ikea:D A Antoś dla Antosia to wiesz...tym bardziej przed Mikołajem:p

muńka
ja też zostałabym w domu, ale kasa potrzebna...buuuuuuuuuuu:////

asik ja właśnie 18.12 lecę na szczepienia - nie lubię! No drobniutki:)

No wlasnie Pe rodzenstwa nie ma (jakies poronienia), wiec tesciowa po prostu nie umie znalezc sie w tej sytuacji. Nie sadze, zeby widziala Julka jako wroga G, raczej wymyslila sobie, ilez ona straci przez rodzenstwo, plusow jakos nie dostrzega. Moze to tez dlatego, ze ona sama ma siostre z drugiego malzenstwa swojego ojca i ewidentnie stracila duzo. Miala 18 lat, ojciec wyprowadzil sie z nowa zona (jej ma juz dawno nie zyla), pojawila sie siostra (imienniczka G;)) no i ukochana byla zawsze rodzicow tamta. Tesciowa na pewno czula sie opuszczona i pokrzywdzona. No ivona ma niestety takie podejscie do zycia, ze ciagle ktos chce ja zrobic na szaro, taka wiecznie pokrzywdzona. Pewnie przeklada na nasza sytuacje. Wszystko to ogarniam i rozumiem, ale nasza sytuacja jest inna, i jesli jeszcze raz wrzuci jakis text to bedzie powazna rozmowa ze mna.

Josie wspolczuje rozejscia sie miesni.

Aylin moze faktycznie za duzo chulnelas tego oleju;)

Asik kciuki, zeby nie wrocil bol dzis&&&

Kasienka, oby do stycznia&&&&

U mnie Jul daje czadu i tanczy na calego:)
No i wczoraj postanowilam ograniczyc noszenie G na rekach. Za duzo ostatnio, G tez ma taki okres, musze raczej przytulac a nie podnosic. Ciezko mi potem sie oddycha a G zawsze naciska ten brzuch biedny. Wiadomo, podniesc na blat, wstawic do fotela, fotelika do karmienia itp to ok, ale reszte musze zluzowac.

Milego dnia:)
Zupka sie gotuje, chatka z lekka ogarnieta, pranie powieszone, G wlaczylam bajki na chwile i mam moment dla się;) trzeba na spacer pewnie wyjsc, dopoki maciej orkan łęcki nie zacznie szaleć;)

reklama
Kasienka ale juz grudzien jest, nie martw sie :tak: pewnie juz masz skurcze przepowiadajace

no z tym buntem to masakra..... dzis juz tez walnal glowa w szafe 3x bo nie chcialam go rano wziac na rece, wiec on 3 uderzenia i jakby nigdy nic polecial do zabawek:eek: nie mam cierpliwosci

jutro ma byc snieg :-)

Kasiek zlobek prywatny, jest tam okolo 10 dzieci chyba maks 15. no zobaczymy. nie wiem tez czy moja niania by poszla na umowe na pol etatu bo musialaby drugie pol gdzie indziej znalezc a to juz nie tak fajnie...
z brzuchem to wlasnie najgorsze ze odstaje :dry:

dobra spadam mam mnostwo pracy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry